Genel
Aşık Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Aşkın beden diliyle de ifade edilebildiğini, aşık olunduğunda vücudun gösterdiği tepkilerin aşkın habercisi olabileceğini söyledi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Prof. Dr. Metin Işık, aşkın beden diliyle de ifade edilebildiğini, aşık olunduğunda vücudun gösterdiği tepkilerin aşkın habercisi olabileceğini söyledi.
Prof. Dr. Işık, insanların dile getiremedikleri duyguların jest ve mimikleriyle anlaşılabileceğini belirterek, sosyal yaşamda etkili iletişim kurulması için beden dilinin iyi kullanılması gerektiğini bildirdi.
Işık, “Aşk sözlerin yanı sıra beden diliyle ifade edilebilir. Sözsüz iletişimin gücünü kullanmak, konuşmaktan kaçınanların ve sevdiği insana karşı çekingen olanların baş vuracağı en geçerli yoldur” diye konuştu.
“Konser ve mitinglerde aşık olma ihtimali artıyor”
Heyecanlanmanın aşık olma güdüsünü tetiklediğine işaret eden Işık, konserler, mitingler ve lunaparklarda insanların heyecan seviyesinin yükseldiğini ve kalp atışlarının hızlandığını belirterek, bu tür ortamlarda yanınızdaki kişiye aşık olma ihtimalinin güçlendiğini söyledi.
Aşkın gözlere, yüze, ellere ve parmaklara bakılarak birkaç saniyede anlaşılabileceğini ifade eden Işık, “Aşık olduğumuzda enerjimiz ve heyecanımız artar. Uykusuzluk, hiperaktivite ve iştahsızlık ortaya çıkar” dedi.
“Aşık kişi karşısındakinin koluna, bacağına, kulağına dokunma ihtiyacı duyar”
“Karşınızdaki kişi size bakarken gözbebekleri büyüyorsa bu, onun size ilgi duyduğunun göstergesidir” diyen Işık, şöyle devam etti: “Büyümüş gözbebekleri karşı cinse çekici gelir. Kadınlar biraz da bu nedenle gözlerini ön plana çıkarmak ister. Aşıkların saatlerce birbirlerinin gözünün içine bakması bir hayranlık belirtisidir. Zira aşıklar, heyecanla büyüyen göz bebeklerinin cazibesine kapılır. Duygusal yoğunluk yaşayan kişinin sol göz yuvası büyür. Sevgi ve mutluluk durumunda kaşlar gevşer, bakışlar derinleşir ve sevecen hale gelir. Çapkınca bir gülüş esnasında ise kaşlar çok kısa süreli olarak kalkıp iner. Aşık bir kişinin kirpikleri normalden daha fazla titremeye başlar. Romantik bir aşık heyecandan ellerini kontrol etmekte zorlanır. Elini nereye koyacağına, ne yapacağına karar veremez. Koluna, bacağına, kulağına dokunma ihtiyacı duyar. Yüzde samimi ve tatlı bir ifade oluşur, etrafa gülücükler saçar. Yüz ifadeleriyle ’iyi ki burada ve seninleyim’ der.”
“Büyüyen göz bebekleri aşkın habercisi”
Aşık olduğu, sevdiği erkeğe bakan kadının gözbebeklerinin büyüdüğünü belirten Prof. Dr. Işık, şöyle konuştu: “Bu bir aşkın habercisidir. Size daha içten bir ilgiyle bakar, bakışları dudaklarınıza doğru yönelir. Ağzınızdan çıkacaklara odaklanarak adeta ne söyleyeceğinizi ilgiyle bekler. Sizinle konuşurken gözlerini normalden daha fazla kırpıştırır. İlginizi çekmek için saçlarıyla oynar. Utangaç ve çekingen bir tavırla başını eğerek size karşı yandan bir bakış sergiler. Ses tonunu ve hızını sizin ses tonunuza göre ayarlamaya çalışır. Konuşmalarınıza paralel olarak bazen sesini yükseltir, bazen de alçaltır. Aşık erkekler ise her şeyden önce karşısındakinin bakışlarını yakalamaya çalışır. Sizinle doğrudan göz teması sağlamaya çalışır. Adeta gözünüzün içine bakar. Topluluk içindeyseniz size bakarken gözlerini kısar. Sizinle konuşurken fark ettirmeden kolunuza ya da elinize dokunmaya çalışır. Utangaç bir erkeğin sizinle konuşurken mutlaka yüzü kızarır. Zaman zaman elini saçına götürerek saçını düzeltmeye çalışır. Ses tonunu ve ahengini size göre ayarlamaya çalışır.”
on5yirmi5
Genel
ÇOMÜ İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı
Üniversiteden yağılan açıklama şöyle:
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Üniversitemiz birimlerinde görevlendirilecek 1580 kişilik kontenjan için kura çekimi işlemleri Çanakkale 8. Noteri huzurunda İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde 22 Ekim 2025 saat 10.00’da gerçekleştirilmiştir. Kayıt için gerekli belgeler ve kura sonucu kazanan asil öğrencilerin listesi Ek’te yer almaktadır.
Belgelerin Teslim Tarihi: 24.10.2025 / 30.10.2025 – Saat: 17.00’ye kadar. Belirtilen sürede teslim edilmeyen belgeler kabul edilmeyecektir.
Belgelerin Teslim Yerleri: Enstitü /Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulların/ İSG Merkezi
Asil Olarak Hak Kazanan Öğrencilerimizden İstenen Belgeler:
1- Kimlik Fotokopisi
2– Adli Sicil Belgesi (E-Devlet)
3- Kendisi ve aynı hanede yaşayan bireylerin SGK Hizmet Dökümü ve SGK Kayıt Sorgulama evrağı (E-Devlet)
4- Yurtta kalanlar için “Yurtta Barınma Belgesi” (E-Devlet) / Diğer toplu alanlar için “Kanıtlayıcı Belge” (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanlarında olanlar için hane gelir şartı aranmaz.)
5- Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi (E-Devlet) (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları haricinde yaşayanlar için istenmektedir.)
6- İkametinin bulunduğu hane halkına ait (18 yaşını doldurmuş Aynı hanede ikamet edenlerin) çalıştıkları yerden barkodlu veya kaşe imzalı Maaş Bordroları ve SGK Hizmet Dökümü (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları haricinde yaşayanlar için istenmektedir.)
7- Ticari ve zirai geliri olanların vergi levhaları (E-Devlet)
8- Öğrencinin kendisine ait Ziraat Bankası 18 Mart Şubesi İban No Belge (Ziraat Bankasının başka şubelerinde hesapları olan öğrenciler hesaplarını 18 Mart Şubesine taşımak zorundadırlar)
9- Sağlık Bilgisi Taahhütnamesi
10- Hane Geliri Taahhütnamesi (Yurtta kalan öğrenciler hariç)
***E-Devletten alınacak belgeler barkotlu belge oluştur seçeneği ile alınacaktır.
ÖNEMLİ
NOT 1: Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları dışında Gelir şartının sağlanması için hanenin aylık net geliri 3 ASGARİ ÜCRET tutarını geçmemelidir.(66.314,01TL.) İkametgâh adresleri yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanları olanlar ile 8/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler gelir tespitinden muaftır.
NOT 2: Başvuru evraklarının teslimi sonrası öğrencilerin gerekli şartları taşıyıp taşımadığı kontrol edilecektir. Gerekli şartları taşımadığı tespit edilen öğrenciler bilgilendirilecek olup yerine yedek listedeki öğrencilerden belge talep edilecektir.
NOT 3: Asil olarak hak kazananların kesin kayıtları yapıldıktan sonra, Rektörlük birimlerinde görevlendirileceklerin çalışma yerleri 03.11.2025 – 07.11.2025 tarihleri arasında ilan edilecektir.
NOT 4: Başvuru tarihinden sonra 18 yaşını doldurmuş olan öğrencilerin, asil olarak hak kazansalar dahi (15.10.2007 tarihinden sonra doğanlar) başvurusu kabul edilmeyecektir.
Genel
ÇOMÜ’de “İŞKUR Gençlik Programı” Başvuruları Başladı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü imzalandı. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Prof. Dr. Arda Aydın, Genel Sekreter Vekili Sinan Karabulgu, Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Tuğçe Altuntaş ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin Mesleki Gelişimini Destekleyen İş Birliği
Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayan uygulamalı eğitim modellerine büyük önem verdiklerini belirterek “İŞKUR Gençlik Programı” kapsamda 2024 yılında 1.440 kontenjan ayrılmış ve 1.046 öğrencimiz bu programdan yararlanmıştı. Kura yöntemiyle belirlenen öğrencilerimizin hem birimlerimizde hem de genel anlamda memnuniyet düzeyi yüksekti. Bu yıl kontenjan sayısı 1.580’e çıkarıldı. Umuyorum ki öğrencilerimiz kısa sürede program kapsamında görevlerine başlayacak” dedi.
Rektör Erenoğlu, sürecin yürütülmesinde katkı sunan İŞKUR İl Müdürlüğüne, Rektör Yardımcılarına, Genel Sekreterliğe ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığına teşekkür ederek, “Bu program titizlikle takip edilmesi gereken bir süreç. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Başvurular Bugün Başlıyor”
İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, geçen yıl edinilen deneyimlerle bu yıl daha verimli bir uygulama süreci hedeflediklerini belirtti.
Yavuz, “Geçen sene yaklaşık 6 bin öğrenci başvuru yaptı. Bu yıl kontenjan artışıyla birlikte başvuru sayısının daha da yükselmesini bekliyoruz. Başvurular bugün itibarıyla başlayacak ve cumartesi gününe kadar devam edecek. 22 Ekim’de noter kurası gerçekleştirilecek. Evrakların tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz 10 Kasım itibarıyla görevlerine başlayacak” dedi.
Öğrencilerin süreci doğru takip etmeleri için İŞKUR’un sosyal medya hesaplarını izlemelerinin önemine değinen Yavuz, “Başvurularda sık yapılan hatalar, doğru başvuru yöntemleri ve hangi birimlerde görev alınacağı gibi bilgiler düzenli olarak paylaşılacak. Planlandığı şekilde ilerlemesi halinde program 10 Kasım 2025 – 26 Haziran 2026 tarihleri arasında kesintisiz olarak sürdürülecek” ifadelerini kullandı.
“Hedef: 1580 Öğrencinin Programa Katılımı”
Yavuz, bu yıl belirlenen 1.580 kontenjanın tamamının dolmasını hedeflediklerini belirterek, “İstiyoruz ki 10 Kasım itibarıyla tüm öğrenciler görevlerine başlasın. Bu süreçte Üniversitemizin Sağlık Kültür Spor Dairesi ile koordinasyon çok önemli. Evrakların eksiksiz tamamlanmasıyla süreci aksamadan yürütmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol töreni sona erdi.
Genel
comuhaber.com, FAKÜLTE PROGRAMLARI SINIF WHATSAPP GRUPLARI (2025)
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.
“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!
BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR.
GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2025 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.
Topluluk Kurallarımız
Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.
1: Saygılı Olun
Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.
2: Nazik Olun
Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.
3: İçeriklerinizi Tartın
Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.
Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.
-
Genel8 ay önceİŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer9 ay önceİŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer9 ay önceÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler9 ay önceÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak


