BİRİM HABERLERİ

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur: ÇOMÜ Biga Tarımına Desteğe Hazır

Yayınlandı

-

Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, İl Özel İdaresi Gelen Sekreter Yardımcısı Mustafa Altındağ Biga tarımını değerlendirmek ve yerinde incelemek için bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler.

İlk olarak Biga Kaymakamı Fatih Genel’i ziyaret eden yetkililer daha sonra Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, Biga Ziraat Odası Başkanı, Biga Muhtarlar Derneği Yönetimi, Kooperatif Başkanları, Haykoop, Sun Hayvancılık ve Üçel keçi çiftliğini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Biga tarımının genel sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ziyaretlerde Biga’nın tarımda ve özellikle hayvancılıkta Türkiye’nin lokomotif ilçelerinden biri olduğunun farkında olduklarını, üniversitenin bölgeye zaten gerekli desteği her zaman verdiğini, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak da şehrimizin diğer dinamikleriyle her zaman Biga’ya hizmete devam edeceğini söyledi. Tekin, üreticilerin ve halkın sorunlarını kendilerinden dinleyerek yapılan çalışmaları yerinde görmek için orada olduklarını dile getirdi.

Dekan Prof. Dr. Feyzi Uğur konuşmalarında Ziraat Fakültesinin 10 bölümde 100 öğretim elemanı ve yaklaşık 1000 öğrencisi ile başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların başında da bölgemiz üreticilerinin talep etmesi durumunda yapılan saha çalışmalarının geldiğini belirtti. Prof. Dr. Uğur, fakültenin ilgi alanına giren her türlü konuda desteğe hazır olduklarını dile getirerek, Biga’da tarımla ilgi tüm paydaşların getireceği her türlü projede de ÇOMÜ’lü öğretim elemanlarının desteğini esirgemeyeceğini söyledi.

Tanıtım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version