Bizimle İletişime Geçin

Genel

Savaş Satmak

Yayınlandı

-

Bütün ciddi istihbarat birimlerinin, olmamaları gereken savaşlarda, haklı sebepler üretme planları vardır. Sarkozy’nin ISAF bünyesinde, Afganistan’da ki kayıpları  artınca, iç siyasette puan kaybetmeme adına, olası Taliban dönüşünde Afgan kadınların düşeceği durum üzerine politika üretmesi, Almanya’nın ise uyuşturucu ve mülteci sorunlarına vurgu yapması, öldürdükleri Afgan başına ürettikleri savunma mekanizmalarıdır. Acı olan iç siyasette bu söylemlerle kendi halklarını savaşın meşruluğuna inandırmalarıdır.

Türkiye’nin  siyaset uzmanı köşelerine dikkat ederseniz, son altı aydır Suriye konusunda ne denli haklı bir savaşa gireceğimizi hissedebilirsiniz. Hıristiyan ve emperyal hafızalı Batı ülkelerinin bu planlarını  anlamakta zorlanmasınız, ancak Müslüman ve şanlı tarihiyle övünen bir Türkiye’ye savaş satmak istiyorsanız, daha elle tutulur sebepler vermeniz gerekir.

Bu ülke; Suriye’ye sınırında ki ihlallerle etkilenmeyecek derecede, kırmızıçizgilerini pembeleştirmiş bir ülkedir. Yakın zamana kadar ortak Bakanlar Kurulu düzenleme derecesinde kanka olduğumuz bir komşumuza, saldırmak için daha elle tutulur sebeplerin hipnoz ısrarcılığında sunulması gerekir. Bu noktada basınımızın hakkını yememek gerekir. Üzerlerine düşeni hakkıyla yaptıklarına inandığım köşe yazarlarımız, acemiliklerinden olsa gerek, kamuoyu gözünde Suriye yönetimini terör örgütünden daha tehlikeli bir boyuta getirememişlerdir. Basının bu yönde ki çabası, şimdilik, savaşı istemeyenlerin sesini duyurmamakla sınırlıdır. Tabi insanın şu çelişkiyi de sorası geliyor; Suriye yönetiminin halkına uyguladığı ‘’insanlık suçu’’ da, dün görüştüğümüz Barzani yönetiminin, uzun yıllar Musul’da, Kerkük de Türkmenlere uyguladığı ‘’demokrasi dersi ‘’mi.?

Tanıtım

Ordu kelimesini duyunca tüyleri diken diken olanların, askeri vesayetle yatıp, darbe korkusuyla uyananların, Suriye söz konusu olunca bu kadar militarist kesilmesi ve ‘’gereken yapılır’’ derecesin de savaş kokusu yayması, trajedi tadında ki dış gelişmeleri, komedi kıvamına  taşımaktadır. Türkiye’de muhalefetin yokluğu artık aşikarken, basında ki tek sesliliğin tadı artık kusma  noktasında bizi doyurmuşken, neye evet dediğini bilmeyenlerin, 12 eylül yargısına müdahil olmaları, beklenmedik yetkili ağızlardan eleştiri alırken, Suriye konusunda toplum mühendisliği yapılması da dikkat çekmeyecektir. Şam yönetiminin Bekaaa vadisin de eğittiği militanlar bile, devrilmesi için yeterli sebepken, Irak’tan sızan terör yüzlerce fidanımızı açmadan soldururken, savaşı Suriye’ye yıkmak ve satmak kısa vadede uzak dostları sevindirse de, uzun vadede komşuları güldürmeyecektir. Çocukların bile güldüğü ve kullanıldıkça anlamını kaybeden demokrasi ve insan hakları söylemleriyle savaş bulutlarını çağırmak, tarihi ve kültürüyle bölgede güven unsuru olan Türkiye’ye bir çok değerini kaybettirir.

Türkiye’nin ülke içindeki ordu aleyhtarı söylemlerin arttığı bir dönemde, satılık savaşların ihalesine girmesi, akıldan uzak bir çizgidir. Kıbrıs sorununu çözememiş, A.B ilişkileri durma noktasına gelmiş, Irak konusunda pasif, İran sorunun da çizgilerini tam belirleyememiş, terör noktasında iç güvenlikle açılım arasına sıkışmış bir Türkiye’nin, doğal süreçte devrilmesi muhtemel bir Suriye’ye sınır ihlalini sebep göstererek sopa göstermesi  inandırıcılıktan uzaktır. Hele ki İran’ın Suriye’yi sınır karakolu olarak görmesi bilinirken, Suriye’ye saldırmanın İran’ı da vurmak anlamına gelmesi dünyanın konuştuğu bir gerçektir.

Suriye’nin derdi bitmez, bu konuyu şimdilik burada bırakıp, son haftaların popüler konusu hakkında da yani 28 Şubat, zalimleri ve mazlumları hakkında da birkaç şey söylemek gerekir sanırım. Son dönemde moda haline gelen iki tartışma var; birincisi 28 Şubatı eleştirmek, ikincisi eleştirenleri eleştirmek. İki konunun da abartı derecesine ulaşması, benim yaptığım bu üçüncü eleştiriyi de yakında başlatacaktır diye düşünüyorum. Bu konu artık o derece siyasileşti ki, insanlar bir şeyler söyledikçe siyasi çerçeve çizecekleri endişesine kapılmaya başladılar. Madur olanların yada olmadan da haklı olarak duruma kızanların rahat konuştuğu bu süreç, hiç bilgisi olmayanların yada o süreçte tam tersi yönde fikir üretenlerin de 28 Şubatı lanetlemesi, tarafsız insanlar da bile ‘’bu kadar da değil’’ havası oluşturmaktadır. Bu süreç maalesef yargının da toplum nezdinde siyasileştiği izlenimini doğurmaktadır. Mevcut iktidarın hiç yapmaması gereken şey, bağımsız yargı dedikleri bu süreci, zafer nidalarıyla sunmalarıdır. Yâda hem bunu yapıp, hem de yargının siyasallaştığı söylemlerine kızmalarıdır.

Ülkemizde siyaseten lanetlenen günler ve dava süreçleri  o kadar iç içe girdi ki, iddia ediyorum şuan 12 Eylül noktasında sorulacak bir soruya insanlarımızın birçoğu 28 Şubatı anlayarak cevap verecektir. Yani, birine mikrofon uzatıp; efendim 12 Eylül Türk insanına ne kaybettirdi derseniz, şuan alacağınız muhtemel cevaplar arasında; sormayın çok kötüydü, Erbakan’ı korkuttular, Kuran kurslarını kapattılar olacaktır. Aynı algısal hata, Ergenekon davasında da eminim tekrarlanacaktır. Bu tarz yanılgılar, bu çok önemli davaları siyaset ağzıyla tanıdıkça ve yargıyı kendi olağan seyrine bırakmadığımız sürece de yaşanır.

Tanıtım

Üzülerek söylemek gerekirse, Türkiye’de en kolay ve masrafsız meslek, toplum mühendisliğidir. Herkesin söyleyecek bir şeyleri vardır ve herkesin etkileyebileceği bir tabanı mevcuttur. Bunu siyasi yönünüzü ve gücünüzü de katarak yaparsanız etki ve tepki sahanızı da genişletirsiniz. İsterseniz deneyin hak vereceksiniz. Kolay gelsin…

Okumaya Devam Et
Yorumlar

4 Yorum

  1. Adınız...

    24 Nisan 2012 at 16:34

    ağzınıza ve yüreğinize sağlık hocam özellikle Suriyede ki gelişmelerde şu söz”Ordu kelimesini duyunca tüyleri diken diken olanların, askeri vesayetle yatıp, darbe korkusuyla uyananların, Suriye söz konusu olunca bu kadar militarist kesilmesi ve ‘’gereken yapılır’’ derecesin de savaş kokusu yayması, trajedi tadında ki dış gelişmeleri, komedi kıvamına taşımaktadır.” söylenmesi gerekirdi.

  2. cesur

    26 Nisan 2012 at 15:31

    cesur ve tarafsiz…tebrikler.

  3. Anonim

    28 Nisan 2012 at 15:28

    daha çok yazın lütfen

  4. vay be

    28 Nisan 2012 at 21:58

    hayret çomü haberde tarafsız yazıda okuyabilecekmişiz demek..

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Genel

comuhaber.com MYO Programları WhatsApp Grupları (2024)

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

Tanıtım

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2024 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Tanıtım

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Tanıtım

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Ayvacık Meslek Yüksekokulu

Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Tanıtım

Biga Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tanıtım

Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Tanıtım

Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Lapseki Meslek Yüksekokulu

Yenice Meslek Yüksekokulu

 

Tanıtım

 

 

 

 

Tanıtım

Okumaya Devam Et

Genel

comuhaber.com Fakülte Programları WhatsApp Grupları (2024)

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

Tanıtım

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2024 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Tanıtım

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Tanıtım

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  
  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  Ekonometri
  İktisat
  İşletme
  Kamu Yönetimi
  Maliye
  Uluslararası İlişkiler
Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  Finans ve Bankacılık
  Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  İş Sağlığı ve Güvenliği
  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  Enerji Yönetimi
  Gıda Teknolojisi
  Sağlık Yönetimi
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi  
  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği
  Su Ürünleri Mühendisliği
Diş Hekimliği Fakültesi  
  Diş Hekimliği
Eğitim Fakültesi  
  Coğrafya Öğretmenliği
  Fen Bilgisi Öğretmenliği
  İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  İngilizce Öğretmenliği
  Japonca Öğretmenliği
  Kimya Öğretmenliği
  Okul Öncesi Öğretmenliği
  Özel Eğitim Öğretmenliği
  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  Sınıf Öğretmenliği
  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  Türkçe Öğretmenliği
Fen Fakültesi  
  Biyoloji
  Fizik
  İstatistik
  Kimya
  Matematik
  Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
  Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
İlahiyat Fakültesi  
  İlahiyat
  İlahiyat (M.T.O.K.)
İletişim Fakültesi  
  Gazetecilik
  Radyo, Televizyon ve Sinema
  Yeni Medya ve İletişim
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  
  Arkeoloji
  Coğrafya
  Felsefe
  İngiliz Dili ve Edebiyatı
  Psikoloji
  Sanat Tarihi
  Sosyoloji
  Tarih
  Türk Dili ve Edebiyatı
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi  
  Peyzaj Mimarlığı
  Şehir ve Bölge Planlama
Mühendislik Fakültesi  
  Bilgisayar Mühendisliği
  Biyomühendislik
  Çevre Mühendisliği (İngilizce)
  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  Gıda Mühendisliği
  Harita Mühendisliği
  İnşaat Mühendisliği
  Kimya Mühendisliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi  
  Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  Ebelik
  Hemşirelik
Siyasal Bilgiler Fakültesi  
  İktisat (İngilizce)
  İşletme (İngilizce)
  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Tıp Fakültesi  
  Tıp
Turizm Fakültesi  
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  Turizm İşletmeciliği
Ziraat Fakültesi  
  Bahçe Bitkileri
  Bitki Koruma
  Tarım Ekonomisi
  Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
  Tarımsal Biyoteknoloji
  Tarımsal Yapılar ve Sulama
  Tarla Bitkileri
  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  Zootekni

Tanıtım
Okumaya Devam Et

Genel

Üniversitemiz NTV’de Tanıtıldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Tanıtım
Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR