Genel

5.1 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM ÇANAKKALE’Yİ DE SALLADI

Yayınlandı

-

Çanakkale, dün gece 23.54’te merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan depremle sallandı. Marmara Denizi kıyısındaki tüm kentlerde hissedilen deprem panik yarattı.

Marmara Denizi’nde, merkez üssü Tekirdağ’a bağlı Marmara Ereğlisi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu, Marmara Denizi kıyısındaki bütün illerde hissedilen deprem başta İstanbul olmak üzere korku ve paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün gece saat 23.54’te meydana gelen depremin derinliğini 14.9 kilometre olarak açıkladı. Trakya bölgesinde ve İstanbul’da depreme uykularında yakalananlar sarsıntıyla birlikte kendilerini sokağa attı. Deprem ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına neden olmadı. 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 00.00’da 3.2 ve 00.05’te 2.8 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha yaşandı. Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, Marmara Ereğlisi’nin Marmara Denizi’ndeki aktif yerlerden biri olduğunu söyledi. Bu fayın zaman zaman orta büyüklükte deprem ürettiğini belirten Kalafat, bu depremin can kaybı ve hasara neden olabilecek bir deprem olmadığını vurguladı.

6 ARTÇI DEPREM OLDU

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden (UDİM) yapılan açıklamada, Marmara bölgesinin genel olarak I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer aldığı ifade edilerek, deprem sonrasında büyüklükleri 2.2 ile 3.2 arasında değişen 6 adet hafif şiddette artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.

canakkaleninrehberi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version