Bilim Teknoloji
Üniversitelerde devrim gibi karar

Rektörler artık sadece eğitimle uğraşacak, idareye karışmayacak. Yeni sisteme göre üniversiteleri profesyoneller yönetecek.
Üniversitelerin rektörlük seçimleriyle ilgili devrim niteliğinde yeni bir sisteme geçiliyor. Öğretim üyeleri arasından seçilen adaylar artık üniversitelerde rektör olamayacak, bunu yerine üniversiteleri profesyoneller yönetecek.
YÖK’te bu konuyla ilgili çalışmanın sürdüğü haberini veren ise Ankara’da eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Rektör seçimlerinin çok doğru bir şekilde yapıldığı kanaatinde değilim” dedi. Gül, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yeni üniversiteler yasası hazırladığını ve rektörlük seçimlerinin bu yasayla birlikte değişeceğini açıkladı.
Finansman sistemi de mercek altında
Akademisyenlerin rektörlük siyasetini tarihe gömecek sistemle, üniversitelerde yeni bir dönemin başlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, rektörlük sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gül “Siyasette görmediğim şeyleri rektörlük seçimlerinde olduğunu görüyorum.
Hayatını bilime vermiş bilim insanları mecburen kendisini seçim kampanyaları içinde buluyor. Ben onun yerine çok ciddi araştırmalar yapacak akademik rektörle, yöneticinin ayrı olmasını istiyorum. Üniversitelerin finans tablolarının da gözden geçirilmesi gerek. YÖK bu konuda da uzun bir çalışma yaptı, yakında paylaşacaklar” diye konuştu.
İş adamlarına hocaları destekleyin dİyorum
Öğretim üyelerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitim verilen mekanın çok önemi olmadığının altını çizdi. Gül “Gittiğim illerde hep söylerim iş adamlarına; üniversitemiz iyi olsun diyorsanız hocalarınızı destekleyin. Hocalar iyi olduktan sonra barakada bile eğitim yapılır. Oradan çok iyi öğrenciler çıkar ama her tarafı mermer olan bir üniversitede hocalar iyi değilse orada çocuklar sadece iyi vakit geçirmiş olur” diye konuştu.
on5yirmi5
Bilim Teknoloji
Prof. Dr. Nurettin Şahiner, Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyeliğine Seçildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurettin Şahiner, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 21 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilen 61 sayılı Genel Kurul toplantısında Asli Üyeliğe seçildi.
Bilim Teknoloji
TÜBA-GEBİP Ödülü ÇOMÜ’ye Gurur Yaşattı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.
Bu prestijli ödüller kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Üniversitemiz Araştırma Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, “Doğa Bilimleri” alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli bilimsel çalışmaları ve Türkiye’de bilime yaptığı katkılar ile TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülünü alan Doç. Dr. Sercan Karav, sadece ÇOMÜ ailesi için değil, aynı zamanda ülkemizin bilim dünyası için de önemli bir başarıya imza atmıştır. Bilimsel çalışmalarındaki yenilikçi yaklaşımları ve azmi, özellikle genç araştırmacılar için ilham kaynağı olmuştur.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Araştırma Dekanlığı ekibi ile birlikte törende yer alarak bu anlamlı başarıyı yerinde kutladı. Törende bir konuşma yapan Rektörümüz, “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alandaki başarısını bu tür ödüllerle taçlandırmak bizler için gurur kaynağıdır. Bu başarı, genç araştırmacılarımızın bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırarak yeni projeler için cesaretlendirecektir” dedi.
Bilim Teknoloji
Denizcilik Meslek Yüksekokulu Akredite Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü, Sualtı Teknolojisi programı akredite oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Bölge Liman Başkanlığından temsilcilerinin katıldığı denetlemede birinci sınıf dalgıç yeterlilik belgesinin alınabilmesi için de gerekli olan dalış takımları ve teçhizatlar yerinde görüldü.
Denetleme sonucunda akredite olan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü, Sualtı Teknolojisi programı ile ilgili Denizcilik MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku; “Bu süreçte emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, kurumsal akreditasyondan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Dinçay Köksal ve tüm üniversite yönetim kadrolarımıza teşekkür ederim. Kurumsal aidiyetimizi güçlendirerek üniversitemizi daha yüksek bir çıtaya çıkartacağız. Eğitim ve öğretim kalitemiz buna bağlı olarak artacak. Hedefimiz Denizcilik MYO’yu ülkemizin alanında en iyi okullarından biri haline getirmek” dedi.
-
Genel4 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer5 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler5 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak