Bizimle İletişime Geçin

BİRİM HABERLERİ

Öğrenci Kentkartın Yoksa, İndirimde Yok!

Yayınlandı

-

Artık şahsa özel fotoğraflı elektronik öğrenci kartı olmayanlar şehir içi öğrenci indiriminden yararlanamayacak.

Çanakkale Belediyesi, şehiriçi ulaşımda öğrenciler için yeni bir uygulama başlatıyor. Çanakkale’de ikamet eden veya okuyan öğrencilere yönelik şahsa özel fotoğraflı elektronik toplu taşıma kartı uygulamasına geçilecek.

1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren başlayarak şahsa özel fotoğraflı elektronik öğrenci kartı kullanmayanlar öğrenci indiriminden faydalanamayacak. Kartların, kart sahibi dışında bir başkası tarafından kullanıldığı tespit edildiği takdirde ise cezai yaptırım uygulanacak.

Belediye, 11 Haziran’dan bu yana eski otogar girişindeki Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Araç Takip ve Koordinasyon Merkezi’ne başvuranlara şahsa özel kart düzenlemesi yapıyor.

Başvuru için İstenen Belgeler Şunlar

Başvuru sahiplerinden ise 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi ve okul tasdikli öğrenci belgesi isteniyor.  Kartlar için de 6 lira kart bedeli ödeniyor.

Çanakkale Belediyesi hem denetimli halk otobüslerinin içerisinde sesli olarak hemde el broşürleri ile öğrencileri ve velileri bilgilendirmeyi sürdürüyor.

kaleninsesi

Okumaya Devam Et
Yorumlar

16 Yorum

  1. çok indirim var da

    27 Haziran 2012 at 11:35

    sanki kart olunca çok indirim var da …

  2. Misafir.

    28 Haziran 2012 at 08:51

    Ne mobil ekranda gördüm böyle bir duyuruyu ne de minibüslerin içinde yazılı bir duyuru var. İlla ki internetten mi öğrenmem lazım? Görmedim duymadım bilmiyorum.

  3. Sevgili Misafir

    28 Haziran 2012 at 08:54

    Malesef çanakkale de belediye de belediyecilik de böğle işliyor.Birkaç öğrencinin kurduğu site sayesinde bizler birşeyler öğreniyoruz.Sağolsunlar.Bu arada biliyorsun ki sen ne dersen de Görme duyma bilme…ama senden alırlar çatır çatır sivil ücretini.Sanki matah bir hizmet varmış gibi.

  4. Mehmet

    28 Haziran 2012 at 11:05

    Aynı hassasiyeti keşke su yolsuzluklarında da gösterselerdi

  5. Misafir

    28 Haziran 2012 at 13:05

    Önce kentkart için 4- 4.5 lira verdik şimdide öğrenci kartı için 6 lira oh mis

  6. Tümer

    28 Haziran 2012 at 14:06

    Tam bilete zam yapmayıp sadece öğrenciye zam yapmaları öğrenciyi ne kadar çook (!) sevdiklerinin kanıtıdır. Çanakkale’de öğrenci demek yolunacak kaz demek

  7. açıklama

    30 Haziran 2012 at 01:50

    belli ki otobüs şoförleri ve ulaşım müdürlüğü yetkilileri ile kimse konuşma gereği duymamış. bu uygulamanın duyurusu yapıldı.otobüslerde zaman zaman sesli anonslar geçiyor fakat kimi otobüste kısık sesle kimisinde yüksek sesle. birkaç gündür otobüse binmediğim için görmedim ama bugün mobil ekranda duyurusu yapılıyordu. gelelim uygulamanın gerekliliğine. bir otobüs şoförü aynen şöyle söyledi: “beleşçiler çok var” türlü bahanelerle öğrenci tarifesini kullananlardan bahsediyor. bunun yanında eşine dostuna ıvırına zıvırına öğrenci basan var. ben de ucuza binmek istiyorum ama bu şekilde davrananlar hak yediği için önlem alınması gerekmiş. tam bilete zam aylar önce yapıldı. 1,25’ten 1.50 oldu. öğrenciler okul döneminde olduğundan zam yapılmadı. şunu da göz önünde bulundurmak lazım. akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor. kaç senedir öğrenci 90 kuruştu ve akaryakıt zamlarına rağmen tarifeler zamlanmamıştı. zammı haklı bulmuyorum asla fakat bu gerçekleri göz ardı edip ağlayıp sızlamak yersizdir. şikayetlerimizi ve isteklerimizi iletebileceğimiz bir telefon numarası mevcut 0 286 217 58 90. belediye ulaşım hizmetleri müdürlüğünü aradığınızda mesai saatleri içinde sizi sabırla dinleyen bir çalışan var. çekinmeyin gördüğünüz eksiği yanlışı veya isteğinizi arayın söyleyin. yanlışı sineye çeken yanlışa ortaktır.

    • bir iki datay

      30 Haziran 2012 at 03:09

      -O beleşçi var diyen şoför öğrenci diyenlere tam bastıran şoförlerin de çok fazla olduğunu biliyor mu ya da kendisi de onlardan birisi mi?
      -O verdiğiniz telefona yüzde 80 cevap verilmediğini cevap verilince de tamam deyip “sabra” davet ettiğini biliyor musunuz?
      -Bir de öğrenci bileti kaç senedir 90 kuruştu?

    • sadettin toksöz

      11 Ağustos 2012 at 14:02

      herşey iyi güzelde yaz günü okullar tatilde özel iken olacak uygulamamı bu allah aşkına,zaten bu özel halk otobüs sahipleri .bunların parayada,işede ihtiyaçları yoktur.minibüsçülük den yıllar önce köşeyi dönmüş kişilerdir bunlar nekadar zengin olduklarını siz düşünün…madem bu öğrenci kentkartı mıdır,nedir okullar kapanmadan nedndeğiştirilmedi.maalesef belediye bunlara dur demedi. vatandaşın sesine kulak vermiyor…

  8. Ahmet

    30 Haziran 2012 at 07:31

    Sadece öğrenciye zam yapıldı. Tam biletlere ise hiç zam yapılmadı. Belli ki beldeiye başkanı “nasıl olsa öğrenciler seçimlerde oy kullanmayacak” diye düşünüyor. Önce sudaki yolsuzluğu engelleselerdi de öğrencinin üç kuruşuna kadar düşmeselerdi. Keşke

  9. vatandaş bilinci

    02 Temmuz 2012 at 01:37

    Ne gereği vardı bu öğrenci kartlarına? Zaten şoför kentkarta indirim uyguluyordu.

  10. yok

    03 Temmuz 2012 at 11:28

    çanakkale belediyesi bir çok alanda olduğu gibi otobüs kartları olayında yeni sistemi çanakkale ye getirdi ancak o bir çok alan gibi maalesef bu sistemde de yerine oturmayan çok taşlar var. yani uygulama, takip, geliştirme becerisi yok…

  11. Buse

    10 Temmuz 2012 at 12:37

    Okul tastikli öğrenci belgesi nedir arkadaşlar? Ve nasıl alınır?

  12. hasan

    23 Temmuz 2012 at 11:29

    saçmalamaya başladılar iyice çok gerek vardı sanki

  13. Nuri

    11 Ağustos 2012 at 16:46

    Çanakkale öğrenci şehri falan değil. Belediye başkanı oyları yok diye öğrencilerin biletlerine zam yaptı, normal bilet eski fiyattan devam. Öğrenciden alacak, normal biletleri sübvanse edecek. Öğrenciler ahmak ya. Hesap bu kadar sığ işte

  14. misafir

    04 Eylül 2013 at 18:24

    açık öğretimde okuyanlara öğrenci kartı yokmu ?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BİRİM HABERLERİ

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi açıklandı. Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ Başlangıç Tarihi    Bitiş Tarihi
 Başvuru 20.01.2025 24.01.2025 (17:00)
 Değerlendirme 27.01.2025 30.01.2025
Sonuçların Açıklanması 31.01.2025
 Kesin Kayıt 03.02.2025  05.02.2025 (17:00)
 Yedek Kayıt 06.02.2025 07.02.2025  (17:00)

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 10 yıla ait program taban puanları için TIKLAYINIZ

 

Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak yapılacaktır.

 

(Posta ile başvuru alınmayacaktır)

 

1- Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Online (İnternet) Başvurusunda Bulunan Öğrencilerden İstenen Belgeler

  1. Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge.( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)

 

  1. Öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS ve ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)

 

  1. ÖSYM Yerleştirme Belgesi. (İnternet çıktısı)

 

  1. DGS ile yerleşen öğrencilerin DGS Sonuç belgesi ve DGS Yerleştirme belgesi.(internet çıktısı

 

  1. Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması ve öğrenci belgesinde Kayıt Türü bilgisi yok ise eğitim görmekte olduğu üniversiteden Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına dair belge.)

 

  1. Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. .(Transkript belgesininde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkrip belgesini yükleyebilir.)

 

  1. Kayıt Donduranlar için Kayıt Dondurma yazısı.(Elektronik imza ya da ıslak imzalı)

 

  1. **** DGS ve 35 Yaş üstü kontenjanından başvuruda bulunacak öğrencilerin https://destek.comu.edu.tr/talepout/yeni adresinden “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı- Yatay Geçiş Birimi” seçilerek ÖYSM yerleştirme belgelerini yüklemeleri ve başvuru yapacakları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve bölüm/program bilgilerini girmeleri gerekmektedir.

 

 

2- Kesin Kayıtta İstenen Evraklar

 

Kesin kayıtlar başvuru yaptığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürosunda yüz yüze veya noter onaylı vekaletname ile yapılacaktır.

 

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

 

  1. 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır).

 

  1. Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge

 

  1. Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.

 

  1. Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.

 

Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

 

3-Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Usul ve Esasları

EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)

( 1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.

EK MADDE 1’İN UYGULAMA, USUL VE ESASLARI İÇİN tıklayınız… 

 

2024-2025 BAHAR DÖNEMİ MERKEZİ TABAN PUANINA GÖRE(EK MADDE-1) YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

2024-2025 Bahar Yarıyılı Kurumlararası Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş 

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI BAŞARI

DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ Başlangıç Tarihi    Bitiş Tarihi
 Başvuru 20.01.2025 24.01.2025 (17:00)
 Değerlendirme 27.01.2025 30.01.2025
Sonuçların Açıklanması 31.01.2025
 Kesin Kayıt 03.02.2025      05.02.2025 (17:00)
 Yedek Kayıt 06.02.2025 07.02.2025  (17:00)

 

  1. Başvuru ve Değerlendirme İşlemleri
  2. Kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
  3. Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
  4. Kurumlararası başarı durumuna göre yatay geçiş, Genel Not Ortalamasının %50 si ve ÖSYS /YKS puanın % 50 si hesaplamaya dahil edilerek bulunan başarı sıralamasına göre değerlendirilir.
  5. İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girmeleri gerekir.
  6. Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay   geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir

 

2- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Online (internet) Başvurusunda İstenen Belgeler

  1. Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması, E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
  2. Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. ( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı )
  3. İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin bulundukları dönem itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
  4. Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. (Transkript belgesinde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkript belgesini yükleyebilir.)
  5. Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe ’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması.
  6. Yurt dışından yapılacak başvurularda Yükseköğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi.
  7. Öğretim Planı: Öğrencinin ayrılacağı Yükseköğretim kurumunda okuduğu dersleri gösterir öğretim (ders) planı
  8. ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  9. ÖSYM Yerleştirme Belgesi (internet çıktısı)

Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak

(Posta ile başvuru alınmayacaktır)

3- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

  1. Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
  2.  3 adet 4.5×6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
  3.  Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.
  4. Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
  5. Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.

Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

4- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

  1.  Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
  2. Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
  3. İlgili bölüm veya programda kontenjan belirlenmiş olması gerekir.
  4. Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke Yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5., 8. ve 11.nci maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.
  5. Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan YKS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösterir kazandı belgesi istenir. ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
  6. Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından  Özel Yetenek Programlarına yatay geçiş başvurularında; öğrencinin kayıtlandığı yılın YKS özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir.
  7. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin “Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak” kriteri bulunmaktadır.
  8. Bir Yükseköğretim Kurumundan, çıkarma, uzaklaştırma vb. disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar.
  9. Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından örgün öğretime geçiş yapanlar ilgili programın katkı payı, ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ise ilgili programın öğrenim ücreti esaslarına tabi olur.
  10. Yükseköğretim Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programlarına ve Diş Hekimliği Fakültesine Başvurabilmek İçin İlgili yılındaki ÖSYS kılavuzlarında yer alan Başarı Sıralamasına sahip olmak.
  11. Spor Bilimleri Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması, Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak. (04.07.2019 tarih ve 07 sayılı Senato Kararı.)
  12. Öğrencilerin  yurt  dışındaki  yükseköğretim  kurumuna  kayıt  olduğu  yılda  ÖSYS/YKS Yükseköğretim  Programları  ve Kontenjanları  Kılavuzunda  yayımlanan  yurt  dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olmasına; ancak Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (AcademicRanking of World University, QS World UniversityRankings, Times HigherEducation World UniversityRankings) tarafından yapılan dünya üniversitesi sıralamalarının herhangi birinde ilk 400’de yer alan üniversitelerde  kayıtlı  olan  öğrenciler  için  bu  şartın  aranmamasına,  ancak  yurt  dışı kontenjanından daha fazla başvuru olma durumunda öğrencilerin yurtdışındaki üniversitesine kabulde kullanılan belgesinin veya ÖSYS, YKS veya muadil belgelerin sıralama ölçütü olarak kullanabilmesine
  13. Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanan bölümlere yatay geçiş yapan öğrenciler için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik takviminde ilan edilen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muafiyet sınavı yapılır. Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda farklı programlar için farklı yeterlik ve seviye tespit sınavları uygulayabilir.
  14. Yeterlik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 70 puandır. (%30 Yabancı Dille öğretim yapan programlar için 60). Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda programlar için farklı bir Yeterlik Sınavı başarı notu belirleyebilir.
  15. Yeterlik sınavında başarılı olan veya Yükseköğretim Kurulu Tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı düzeyinde puanı olup muaf tutulan öğrenciler kaydoldukları esas programlarda eğitime başlama hakkı elde eder.
  16. Herhangi bir nedenle yeterlik sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez.

 

2024-2025 ByatrenciAHAR DÖNEMİ PROGRAM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Kontenjanları ve Başvuru Şartları

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programlarına öğrenci alımı ve Tezsiz Yüksek Lisans programından Tezli Yüksek Lisans programına geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki tabloda yer alan kılavuzlardan ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

  • Başvuru Tarihleri 13-22 Ocak 2025’tir.
  • Başvuru işlemleri yalnızca online olarak yapılacaktır.
  • Online başvuru ekranı 13 Ocak 2025 Pazartesi saat 00:00’da açılacak, 22 Ocak 2025 Çarşamba saat 17:00’de kapanacaktır. 13 Ocak 2025 tarihinden önce başvuru yapılamayacaktır.
  • Başvuru Formu eksiksiz doldurularak çıktısı alınıp imzalandıktan sonra, taranıp sisteme pdf formatında yüklenmelidir.
 BAŞVURU FORMLARI
1.  Lisansüstü Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.
2. Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formu için lütfen tıklayınız.

(Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formunu da doldurup sisteme yüklemeleri gerekmektedir.)

3. Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.
 FORMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:

  • Lisansüstü programlarımıza başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerinde yukarıdaki tablodan kendilerine uygun olan formu eksiksiz doldurarak çıktısını aldıktan sonra imzalayıp “diğer belgeler” kısmındaki “Başvuru Formu” alanına pdf formatında yüklemelidir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Beyan Formunu da doldurmaları ve sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde öğrenim görmekte olan ve Enstitümüzün Tezsiz YL programından Tezli YL programına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin geçiş başvurusu işlemleri için kullanılacaktır.

 

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

(Kılavuzlar)

1.  Doktora-Sanatta Yeterlik Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
2.  Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
3.  Tezsiz Yüksek Lisans (örgün-ikinci öğretim) Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
4.  Yabancı Uyruklu Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.üniverst
Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR