BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ Oyuncuları Würzburg Sarayında Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

Yayınlandı

-

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nden oyunculuk öğrencileri 24 Ağustos gecesi Würzburg Sarayı’nda gerçekleştirdikleri muhteşem performanstan sonra meslektaşları, öğrenciler ve sanatseverlerden oluşan 300 kadar seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışladı.

Projenin yardımcı yürütücüsü Öğr. Gör. Şahine Hatipoğlu ve Arş. Gör. Zafer Öncül ile birlikte altı umut vadeden oyuculuk öğrencisi Ağustos başından beri bir ERASMUS Yoğun Programı projesi için Wurzburg, Almanya’da bulunuyordu ve Projenin ilk göze çarpan sonucu olan gösteri Würzburg Sarayında Avusturya/Güney Almanya Barok mimarisinin önde gelen örneklerinden biri olan Würzburg Sarayı’nın büyüleyici atmosferinde sahnelendi.

Projenin ÇOMÜ koordinatörü Öğr. Gör. Şahine Hatipoğlu “‘Limitsiz Sanat’ başlıklı projenin ikinci ayağı bu yıl Almanya’nın Würzburg şehrinde gerçekleşti. Mekan olarak Wurzburg Sarayı, konu olarak da sarayın resim, heykel ve mozaiklerini yapan Giovanni Battista Tiepolo’nun yaşadığı çağ ele alındı. Projenin öncesinde Tiepolo’nun dört kıtasının o çağda ne gibi ekonomik, politik, sosyal ve sanatsal olaylara tanık olduğu, edebi ve sanat açısından hangi konumda olduğu, üç önemli dinin hangilerinin etkili olduğu araştırıldı. Dört kıtada da o çağın besteci ve müzisyenlerinin eserleri araştırıldı. Edebi eserler, felsefe kitapları, seyahat kitapları, oyun kitapları seçilip okundu. Tiyatro grubu oynamak istediği sahne ve konuları, kullanmak istediği metinleri belirledi. Müzisyenler seçtikleri bestelerin yeni düzenlemelerini yaptılar. Dansçılar kıtalara ve kültürlere göre dansları çalıştılar. Son olarak geriye bütün bu parçaları uyumlu ve anlamlı olarak birleştirmek kaldı” dedikten sonra “ortaya sesi, hareketi ve renkleri içeren bir ürün çıkmış oldu” sözleriyle projeyi özetledi.

İkinci yıl öğrencisi Sezen Düzakar performanstan hemen sonra Facebook’ta duygularını “belki de 15 dakikayı aşan bir alkış, ardı ardına verilen selamlar, bir ara gözlerimi kapatıp alkış sesini dinledim. İnanılmaz bir keyifti. Son dansta tavandaki freskte Meryem’e, meleklere selam edip çıktım. Çok başka bir duyguydu. Gurur vericiydi. Günde 12 saat çalışmak mı böylesi bir şey için 24 saat bile çalışabilirim. Desteğini esirgemeyen hocalarıma bu imkânı verdikleri için sonsuz teşekkürler” diyerek ifade etti.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adnan Çevik ise “Bu yıl bölümümüzün kuruluşunun 12. yılını kutluyoruz. Son birkaç yıl Bölümümüz için atılım yılları oldu. Artık izole edilmiş, sadece bölüm hocalarını tanıyan ve onların sultasında yaşamaya çalışan, dünyadaki her tür gelişmeden bihaber öğrenci değil, yerelden-evrensele tüm platformlarda sesini duyurabilecek öğrenci makbul. Öğrencilerimiz sadece Almanya’da değil, dünyanın her yerinde sanatlarını gerçekleştirecek özgüvene, bilgi ve beceriye sahiptir. Artık Broadway’de bir ÇOMÜ oyuncusu görmek ya da Çanakkale’yi yeni Avignon yapmak hayal olmaktan çıktı bizim için” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version