Çanakkale
Çanakkale’de Dumansız Hava Denetimi

Çanakkale’de, tütün ve mamullerinin içimine yönelik denetimlerin sürdüğü bildirildi.
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerine yönelik, sahada uygulamaların izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu için Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nca Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS) geliştirildiği anımsatıldı.
İl merkezi ve ilçelerde, görevlendirilen denetim ekipleri tarafından halka açık tüm kapalı alanlarda 24 saat denetimlerin sürdüğünün anlatıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Tablet bilgisayarların 16 Eylül’den itibaren kullanıma başlanmasından sonra vatandaşlarımızın yapmış oldukları ihbarlar, ihbar edilen işletmeye en yakın ekibin bilgisayarına ulaşmakta ve ekiplerimiz tarafından en kısa zamanda söz konusu mekana gidilmekte, ihlali yapan kişi ve işletme tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Halkımız bu yöndeki şikayetlerini şehir merkezi ve ilçe merkezlerinde 155 Polis hattına, köylerde 156 Jandarma hattına ve 184 SABİM hattına bildirdikleri takdirde ihbarlar değerlendirilerek en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır. Halkımızın bu konudaki duyarlılığı verilen hizmetin kalitesini ve etkinliğini arttıracaktır. Hedefimiz Çanakkaleli vatandaşlarımızın temiz hava solumasını sağlamaktır.”
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler6 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak