BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı’nda Temsil Edildi

Yayınlandı

-

5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı; Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 140 üniversiteden 250’ye yakın akademisyenin katılımıyla 22-23 Kasım 2012 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü’nün de katıldığı kongrenin açılışında konuşma yapan YÖK Başkan Vekili, Farabi Değişim Programı Yürütücüsü Prof. Dr. Şaban H. Çalış, “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı’nın üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında yapılan öğrenci değişim programı olduğunu ifade etti.

Çalış, Farabi Değişim Programı ile öğrencilerin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerinin amaçlandığını da dile getirdi.

Öğrenci hareketliliğinin, ilişkilerinin, öğrenci ve akademisyenlere ayrı bir zenginlik, ufuk ve tecrübe yaşattığı konuşulan Ulusal Farabi Kongresi’nin bir dahaki dönem Kafkas Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kars’ta yapılmasına karar verildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version