BİRİM HABERLERİ

Türk Kahramanı İbad Hüseyinli’nin Gözünden Karabağ Savaşı

Yayınlandı

-

Türk Kahramanı İbad Hüseyinli’nin Gözünden Karabağ SavaşıÇOMÜ Öğrenci Konseyi “Türk Kahramanı İbad Hüseyinli’nin Gözünden Karabağ Savaşı” konferansı düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam’ın da katıldığı etkinlikte konuşmacı olarak Azerbaycan Milli Kahramanı Gazi İbad Hüseyinli ve ATİLLA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud katıldı. ATİLLA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güleşen Behbud; 1988 yılında başlayan Karabağ Savaşı’nda  Azerbaycan’ın yokluk içinde mücadele ettiğini ve kahramanları sayesinde onurunu koruduğunu İbad Hüseyinli’nin de bunun canlı tanığı olduğunu dile getirdi.

En son söz alan onur konuğu Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ise bütün Türk Devletlerinin yapılan zulümler karşısında birlikte hareket etmesi gerektiğini, Ermenilerin yaptıkları zulme karşı Azerbaycan’ın onurlu mücadelesini ettiğini ve Dağlık Karabağ Bölgesi’nde olan olayların Azerbaycan Türklerine yapılmış bir soykırım olduğunu dile getirdi. Hüseyinli ayrıca o günlerde Ermenistan’ın arkasındaki devletlerden silah ve para olarak çok büyük destek aldığını, Azerbaycan’ın ise kasıtlı olarak silahsızlaştırıldığını ve yalnız bırakılmaya çalışıldığını söyleyerek “Savaşın başında biz sopalar ile savaştık” diye ekledi. Konuşmaların ardından katılımcılara Bayramiç MYO müdürü Ali Karabayır, Ezine MYO Müdürü Mustafa Palaz ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan tarafından ÇOMÜ’nün anısına hediyeler takdim edildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version