Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

Erdoğan havalimanında konuştu

Yayınlandı

-

erdogan_havalimaninda_konusuyor_9701Başbakan Erdoğan Kuzey Afrika ziyaretleri öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan son Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, ‘Yanan araçların sahipleri ne olacak? Bunların bedelini kim ödüyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı buralara gidiyor. Ankara’nın İstanbul’la ne alakası var? İzmir’in İstanbul’la ne alakası var? Sandıkta AK Parti’yi mağlup edemeyenler bu yollarla bizi kontrol altına almaya çalışıyorlar. 10 ay sonra sandık var ve milletim burada gerekli cevabı verecek.’ diye konuştu. Gazetecilerin tencere ve tavalı protestoları hatırlatması üzerine ise ‘Tencere tava hep aynı hava’ diyerek karşılık verdi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları

Fas’ta bölgesel ilişkiler ve ikili ilişkileri değerlendireceğiz. Yarın da Cezayir’e geçeceğiz. Güçlü olan ikili ilişkilerimizi daha fazla arttırmak için neler yapabileceğimizi konuşacağız.

Tunus’a da bir ziyaret gerçekleştireceğiz. ARap Baharı’nı başlatan ülke. Biz de bu harekete destek verdik. Hükümet olarak Tunus’un ekonomik gelişimini desteklemeye devam ediyoruz. Ziyaretim vesilesiyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı da gerçekleştireceğiz.

TAKSİM OLAYLARI

Ben size soruyorum siz gazeteci olarak nasıl bir mesaj aldınız? 5 gündür siz hangi mesajı aldınız? Ben bir başbakan olarak da bir İstanbullu olarak da ben bu olaylarla ilgili olarak saf temiz oradaki duygusal sosyal medyadan aldıkları bilgilerle oraya katılanları bir kenara koyarsak aşırı uçların org anize ettiği bir eylem var. Olay Gezi Parkı olayı değil. Ağaçların tamamen kaldırılması diye bir şey sözkonusu değil. 10 ağaç sökülüp Çağlayan’a parka götürülüyor. Orada ne olacağını açıkladık. Aradan 2  yıl geçti tek bir ses yok. Taksim’de yayalaştırma çalışması yapıyoruz. Yaşanan olayların içeriden dışarından bağlantıları var. Aklı selim vatandaşlarımızın oyuna gelmemesi lazım.

CHP’li Lütfi Kırdar döneminde buradaki Taksim Kışlası yıkılmış ve yerine Stat yapıldı. DAha sonra Dolmabahçe Sarayı’nın ahırlarının olduğu yere Taksim Stadı alınıyor. Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi üzerinde alışveriş merkezleri var. Ceylan Otel orası da ağaçlıktı. Sökülerek bu otel yapıldı. Aynı şey etap Marmara’da yapıldı. Orası da tamamiyle söküldü ve şu anki haline getirildi. Gezi Parkı meselesi bu işin fitilini atşeledi vebali olanlar bu işin hesabını verecek.

CHP burada saf vatandaşlarımın duygularını istismar ediyor. Kadıköy’de miting yapacağını söyleyen zat Taksim’e gidiyoruz diyor. Taksim’de konuşma yapamayınca çekip gitmek zorunda kalıyor. Burada CHP’Nin rolü vardır aşırı uçlarla bir dayanışması vardır.

Bütün bunları temel hak ve özgürlük olarak gösteriliyorsa benim temel hak ve özgürlüklerim ne olacak? Yanan araçların sahipleri ne olacak? Bunların bedelini kim ödüyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı buralara gidiyor. Ankara’nın İstanbul’la ne alakası var? İzmir’in İstanbul’la ne alakası var? Sandıkta AK Parti’yi mağlup edemeyenler bu yollarla bizi kontrol altına almaya çalışıyorlar. 10 ay sonra sandık var ve milletim burada gerekli cevabı verecek. Bunlara zemin hazırlayanlar bu süreci yaşatmışsa milletim bunlara en güzel cevabı verir. Biz millete efendi olmadık.

Bakın bugün enflasyon açıklandı. Tek haneli rakamlarda bir enflasyon süreci var. Milli gelirin nereden nereye geldiği ortada. Bunu şimdi hazmedemeyen çevreler var. Türkiye güçlenmemeli. Türkiye medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor demesi gerekenler artık başka bir şey diyor. Dün ben İstanbul’da açılışlar yaptım. Bunlardan bir tanesi Osmanlı Arşivleri’nin hizmet binasıydı. Şimdi de biz Fas, Cezayir ve Tunus’a gidiyoruz. Bakıyorsunuz birileri kalkıp Başbakan bu durumlarda kaçar yurt dışına gider diyor. Bunlar bir de siyasetçi olacak, acizler..

Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri itidal noktasına gelsin. Benim 160 polisim yaralanmıştır. Saldırganlar içinde de 60 yaralı var. Polisin bu kadar yaralanması mutedil davrandığı içindir. İstanbul’da Başbakanlık Ofisi’miz kilit tyaşlarıyla taşlanmıştır. Bunları yapanlar belli. Polis çekilsin diyorlar, polis Başbakanlık ofisini korumasın mı? Aşırı uçlar girsin BAşbakanlık ofisini işgal etsinler öyle mi? Biz dik dururuz ama dikleşmeyiz. Bu ülkede bir çok şey oldu astılar zehirlediler ama biz bazı şeyleri sahiplenip geleceğe yürüyeceğiz.

Tencere tava hep aynı hava. 

Mısır’da yıllarca insanlar güdümlü olarak sandığa gönderildi. Türkiye’de sandıklar açılır ve 6 saat içinde sonuçlar açıklanır ve burada AK Parti gibi milletin rotasını çizdiği bir parti 16 ay sonra iktidara gelmiştir ve 5 yerel ve genel seçime girmiş ve oylarını da arttırarak sandıklardan çıkmıştır. Bu AK Parti’nin milletle ne kadar iç içe olduğunu gösteriyorlar. Türkiye’de Türk Baharı yaşanıyor diyenler doğru söylüyor . Evet bir bahar var ve bunu kışa çeviremeyecekler.

Önce yumuşatıcı ifadeler derken nelerdir mesela bana söylemelisin? Ana muhalefetin bütün illerde temsilcisi var. Aşırı uçların belli illerde devreye grimesi sözkonusu. Siz burada ne oldu ki bu olaylar yaşanıyor? Siz ne mesaj aldınız yapılanlardan. Sizin aldığınız bir mesaj ne??

GAZETECİ: Burada tepki gösterenler herhangi bir partiye aitlik sözkonusu değil? İnsanlar kendi yaşamlarıyla ilgili yasaklara eğitimden tutun da alkol düzenlemesine kadar bunlardan dolayı tepki gösteriyor.

Erdoğan: Siz Reuters’a bunları mı anlatıyorsunuz? Evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Bir kere alkol yasağı diyorsunuz. Alkol yasağı yok alkol düzenlemesi var. Biz Fransa’daki alkol düzenlemesini Türkiye’de uyguluyoruz. 

Medyanın reklamla tehdit edilmesi çok yanlış. Bu ideolojik ambargodur bunun önlenmesi için elinden geleni yaparız. 

Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. Biz göreve geldiğimizde borsa 11 bindi. Şimdi 90 bini gördü. Şimdi 3-5 bin puan iner sonra tekrar bakarsınız 100 bini zorlar. İnsanı üzen bu bir taraftan 22 milyar avroya havalimanı ihalesi yapılıyor arkasından bakıyorsunuz köprü ile ilgili ihale yapılıyor ve tüm zamanların en büyük ihaleleri bunlar. Türkiye’nin nereye geldiğini gösteren ihalelerdir bunlar. Türkiye ekonomide güvenli bir limandır. Bu süreç içerisinde bunu fazlasıyla çekecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir bakın Tokyo ve ABD borsaları ne alemde bunlara genel olarak bakıp değerlendirmek lazım. Bu olaylar bunu hemen ilintili hale getirmeyin.

Okumaya Devam Et
1 Yorum

1 Yorum

  1. Adınız...

    04 Haziran 2013 at 00:35

    bu haberi de yayınlasanıza !! tarafsız haberciler!!!

    akp li gençlik kolları başkanı “anitkabiri de yılacağız elhamdülillah” diyor. işte akape nin gerçek zihniyeti ve amacı bu…

    http://www.habervitrini.com/haber/taksimden-sonra-anitkabiri-de-yikariz-elhamdulillah-694196/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

TÜBİTAK’ın burs miktarları artırıldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

TÜBİTAK’ın araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında artışa gidildi. Bakan Kacır, “Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” mesajını paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ile Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde artışa gidildi.

Buna göre, ön lisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya yükseltildi. Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya, doktora öğrencilerinin aldığı burs miktarı da 20 bin liradan 24 bin liraya çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 27 bin lira iken 32 bin lira olarak güncellendi.

Bu arada, BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı’nda yer alan performans kriterlerine göre başvuru yapmaları durumunda, doktora öğrencileri 8 bin 700 liraya ve doktora sonrası araştırmacılar da 10 bin 500 liraya kadar performans ödemesi alabilecek.

“İnsan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, “Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: trthaber.com4

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR