BİRİM HABERLERİ

Mühendislik Öğrencileri’nden ‘Sumocu Robot’ Tasarımı

Yayınlandı

-

Mühendislik Öğrencileri'nden 'Sumocu Robot' TasarımıÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gömülü Sistem Tasarımı dersi uygulama sınavında, 52 öğrencinin gruplara ayrılıp yaptığı 15 sumo robotu not için birbirine karşı kıyasıya mücadele verdi.
Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencilerinin son sınavları olan bu sınavda, 4 ay boyunca emek verdikleri, hazır hiçbir elektronik devre kullanmadan, baskı devrelerinin tasarlanıp oluşturulmasından lehimlenmesine, gövde tasarımından yazılım geliştirmesine kadar tüm aşamalarını kendilerinin gerçekleştirdiği sumo robotları, tasarımcılarına not kazandırmak için mücadele ettiler.
Yarışlar, tüm robotların birbiriyle karşılaştığı toplam 196 karşılaşmadan meydana gelmiş ve karşılaşmalar sonucunda 1., 2. ve 3. olan tasarımlara madalya verildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version