Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

ÇANAKKALE’DE DİKKAT ÇEKEN MİSYONERLİK HAREKETLERİ

Yayınlandı

-

 ÇANAKKALE'DE DİKKAT ÇEKEN MİSYONERLİK HAREKETLERİ Çanakkale’de sokak sokak dolaşan ve ellerinde Yehova Şahitleri’ni anlatan kitaplarla Cuma Pazarı’nda misyonerlik yapan kişiler tepki topladı. Misyonerlere esnaf ve vatandaşlar sözlü tepki gösterdi. Kısa sürede Cuma Pazarı’nı terk eden vatandaşların kim olduğu tartışılıyor.

Cuma Pazarı’nda olayla karşılaşan bir vatandaş, “Allah’ı anlatmak için geldiğini söyleyen misyoner kısa süre sonra Yehova Şahitlerinden bahsetmeye başladı. Misyonerler bizlerle görüşmek istediklerini dillendirdikten sonra, bize anlattıkları normal birşeymiş gibi adeta Müslümanların kullandığı kelimelerle zihnimizi karıştırmaya çalıştırdılar.” dedi. Misyonere vatandaşların tepki gösterdiğini ve kitapları almak istemediklerini belirten bir esnaf “bizim bunlara ihtiyacımız yok” dediklerini söyledi. Bunu söyledikten sonra’da Misyonerlerin “tepki göstermenize gerek yok hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz” dediklerini söyleyen esnaf, bu tür olayların Çanakkale’de yaşanmasına şaşırdığını ifade etti.

Peki vatandaşların eline tutuşturulan broşürlerde neler deniyor?

” Yehova’nın Şahitleri: Biz Kimiz?

Hepimiz çeşitli etnik gruplardan geliyoruz ve farklı diller konuşuyoruz. Buna rağmen ortak hedeflerimiz aramızda birlik sağlıyor. En önemlisi, Kutsal Kitabın Yazarı ve her şeyin Yaratıcısı olan Yehova’yı yüceltmek istiyoruz. İsa Mesih’i örnek almak için elimizden geleni yapıyoruz ve onun takipçileri olmaktan gurur duyuyoruz. Her birimiz, insanların Kutsal Kitap ve Tanrı’nın Krallığı hakkında bilgi almasına yardım etmeye düzenli olarak zaman ayırıyoruz. Yehova Tanrı ve Krallığı hakkında konuşarak şahitlik ettiğimizden Yehova’nın Şahitleriolarak tanınıyoruz.

Sitemizi gezin. Kutsal Kitabı okuyun. İnançlarımız ve bizim hakkımızda daha fazla bilgi alın.” diyerek vatandaşlara kutsal kitabı okutmaya yönelik telkinde bulunan misyonerler sitelerine de açık davette bulunuyorlar.

www.jg.ort.tr adresinden online yayın yapan misyonerler, site ve broşürlerle vatandaşları etkileme çalışıyor. Misyonerler propagandalarını sürdürürken, vatandaşları da kurdukları bürolara yönlendiriyor.

“Mukaddes Kitap Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Uyanık kalın. Hangi Konuda Uyanık Kalmalıyız. Bu Neden Özellikle Bugün Önemli?” yazılı broşürler dağıtan grup, fazla bilgi almak isteyenlere de açık adres veriyor.

“Sizi Yehova’nın Şahitleri ile irtibat kurmaya çağırıyoruz. Bunun için aşağıdaki adreslerden birine yazabilirsiniz. O zaman ücretsiz olarak Mukaddes Kitabı incelemeniz için sizinle bir düzenleme yapılacaktır.
Söz konusu broşürün iç sayfalarında “Mukaddes Kitabı Anlamak Üzere Her hafta Belirli Bir Vakit Ayırabilir misiniz?” başlıklı bölümde ise şöyle deniliyor:

Size uygun bir zamanda ve yerde Mukaddes Kitabı incelemeniz için bir düzenleme yapılabilir. Birçokları incelemeyi kendi evinde yapmayı tercih ediyor. Hatta bazıları telefon aracılığıyla inceleme yapıyor. İnceleme programı, bir çok insanın yer aldığı bir sınıf şeklinde değil, sizin bilgi ve eğitiminizi de göz önünde tutarak kişisel koşullarınıza göre ayarlanabilen özel bir düzenlemedir. Sınava girmeyecek ve mahcup edilmeyeceksiniz. Mukaddes Kitaba dayalı sorularınız cevaplanacak ve Tanrıya nasıl yaklaşabileceğinizi öğreneceksiniz…

Yörenizdeki bir Yehova Şahidine başvurunuz…

* Mukaddes Kitap sizin için yaşamsal bilgiler içerir.
* Hayatın sorunlarına başarıyla göğüs germenize yardım edecek en iyi öğütleri verir.
* Dünya çapında 5 milyondan fazla kişiyle düzenli bir Mukaddes Kitap, tetkiki yapılmaktadır.
* Koşullarınıza göre sizin için özel düzenleme yapılır. (ÜCRETSİZ)
* Bilgi almak istediğinizi yazılı adrese ya da yörenizdeki bir Yehova’nın Şahidine bildirebilirsiniz.

Düşüncelerini yaymak için Müslümanlığa ait kelime ve ibareleri kullanan misyonerlerin Çanakkale’ye nereden geldiği tartışılıyor. Şimdilik sessizliklerini koruyan bu topluluğun gelecekte neler yapacağı ise merak konusu.

burasıcanakkale.com.tr

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çanakkale

Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.

Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR