Çanakkale
Kutlu: “Yolsuzluklarla Boğuşuyorsun”

Çanakkale’de CHP ile AK Parti arasında başlayan kavga giderek büyüyor. İlk olarak Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü’yü belediyenin imkanlarını kullanarak özel işlerini yaptırmakla suçlayan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’ya ‘Sen üst düzey bürokratlarının sekreterlerle olan ilişkilerine bak’ ifadesini kullanan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a AK Partili Kutlu yanıt verdi. Bürokratlarla ilgili konuda Gökhan’ın tüm bildiklerini açıklamasını isteyen Kutlu, “Yolsuzluklarla boğuşuyorsun” diyerek yeni bir tartışmanın kapısını araladı.
AK Parti ve CHP’nin kavgası, Çanakkale siyasetini çıkmaza sürükledi. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun, belediye başkan yardımcısı Ali Sürücü hakkında çeşitli fotografları basına servis ederek belediye işçilerini şahsi işlerinde kullandığını iddia etmesiyle başlayan tartışma hergün biraz daha büyüyor. Kutlu’nun iddialarına belgelerle cevap veren Sürücü, AK Parti’li başkandan özür dilediğini beklerken, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Kutlu’ya yönelik olarak; “Bizimle uğraşacaklarına, üst düzey bürokratlarının sekreterleriyle olan ilişkilerine baksınlar” ifadesini kullanmıştı. Günler sonra yazılı basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Gökhan’ın Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin camide içki içtikleri iddiasını iftira olarak nitelemesine tepki göstererek; “Bira kutusuyla kola kutusunu ayırt edemeyen Sayın Gökhan haddini aşarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalancılıkla suçlamıştır. Sayın başbakanımızı kişisel olarak eleştirebilirsiniz fakat bulunduğunuz makamda kamuoyu önünde iftiracılıkla suçlamak sizin haddinize midir?” dedi.
“İSPATLA”
Gökhan’ın bürokratlarla ilgili olarak kullandığı ifadeyi değerlendiren Kutlu; “Gökhan ‘üst düzey bürokratlarının sekreterleriyle kurduğu ilişkiye baksın’ sözleriyle Çanakkale’de görev yapan tüm bürokratları töhmet altında bırakmıştır. Eğer varsa bu iddiayı ispat etmesi gerekir. İddia ettiği gibi soruşturma varsa da kanunlar gerekeni yapacaktır. Sayın Gökhan’ın isim vermeden tüm üst düzey bürokratları zan altında bırakarak kamuoyu önünde açıklama yapması ne kadar etiktir?” ifadelerini kullandı.
“İFTİRA ATIYORSUN”
Ali Sürücü hakkında ortaya attığı ve Sürücü’nün yanıtladığı iddialara açıklamasında değinmeyen Kutlu, CHP’li Gökhan’ın kendilerine iftira attığını iddia ederek; “İftira ve yalanlarla karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışmak sizin en çok başvurduğunuz yollardan birisi. Partinizin genel anlamda ki başarısızlığı da sizleri buna itiyor. Kamuoyu önünde kendinizi aklamak için yaptığınız açıklamalar ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali tarafıma yapılmış karalama politikasından başka bir şey değil” dedi.
“YOLSUZLUKLA BOĞUŞUYOR”
Kutlu, açıklamasına Çanakkale Belediyesi’nde geçmiş yıllarda gerçekleşen Su Operayonu ve Kooperatif Davası’na atıfta bulunarak devam etti. Gökhan’ın yolsuzluklarla boğuştuğunu iddia eden Kutlu; “Sayın Gökhan, halkımızın verdiği yetkiyi kötüye kullanmış, sürekli yolsuzluklarla mücadele içerisinde olan, yargıda olduğu için girmek istemediğimiz yolsuzluk davalarıyla boğuşan, gündemde yaptıkları hizmetlerle değil sürekli polemiklerle yer alan bir belediyenin iftira atılmaya ihtiyacı var mıdır?” dedi.
İşte Çanakkale Gazetesi
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler6 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak