Bizimle İletişime Geçin

Genel

ALES’e nasıl çalışılır?

Yayınlandı

-

ALES'e nasıl çalışılır?11 Mayıs 2014’te yapılacak ALES için başvurular başladı. Peki kalan sürede ALES’e nasıl çalışmalısınız? İşte yanıtı…

Yüksek lisans yapmak ya da akademik personel olmak isteyenlerin girmesi gereken bir sınav olan ALES için geri sayım başladı. 2014 İlkbahar Dönemi ALES 11 Mayıs’ta yapılacak. Bu yıl ilk defa ALES’e girecek adaylar ve daha önce ALES’e girmiş, ancak daha yüksek bir puan alabilmek için tekrar girecek adaylar için ALES’e nasıl hazırlanmalı? konusunu ele alalım istedik. Bu kısa süreyi iyi değerlendirmek isteyenler için ALES’te çıkan sorularınkonu dağılımları ve soruları nasıl hızlı ve doğru bir şekilde çözebiliriz sorusunun cevabı…

ALES’te kaç soru cevaplamam gerekiyor?

İlkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda 2 kez gerçekleştirilen ALES’te bir yükseklisans programına girebilmek için en az 55, akademik personel olmak için en az 70 puan almak gerekiyor. Sınav Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1, Sayısal 2 olmak üzere toplam 200 soru ve 4 bölümden oluşuyor. Adaylar, dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda 150 sorucevaplandıracaklar.  Örneğin, sözel bölüm öğrencisi Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1 testlerini cevaplandıracak; sayısal bölüm öğrencisi de Sayısal 1, Sayısal 2 ve Sözel 1 testlerini cevaplandıracaktır. Tabi siz isterseniz tüm soruları da cevaplayabilirsiniz. Ancak süre ve soruların puan kat sayıları düşünüldüğünde size yüksek puan getirmesi için böyle bir tercih yapmak bizce mantıklı. Ayrıca soruları cevaplamak için 3 saat veriliyor. Adayların 3 saat içerisinde 150 soruyu yanıtlayacağı düşünülürse, soru başına 1,2 dakika düşüyor.

Hangi konulardan soru çıkıyor?

Türkçe ve matematik soruların sorulduğu sınavın konu dağılımları şöyle,

1. Mantıksal yetenek
• Şekil yetenek
• Mantık soruları
• Sözel mantık
• Sayısal mantık
• Sayı dizileri
• Şifreli sorular
• Çözümleme
• Aritmetik işlemli diziler
• İşlem
• Grafikler

2. Sayısal yetenek
• Sayılar
• Rasyonel sayılar ve mutlak değer
• Üslü sayılar
• Köklü sayılar
• Çarpanlara ayırma
• Denklemler
• Kümeler
• Oran ve orantı
• Permütasyon kombinasyon olasılık ve binom açılımı
• Dört işlem problemleri
• Açılar ve üçgenler
• Çokgenler ve dörtgenler
• Çember ve daire
• Alan ve hacimler
• Analitik geometri

3. Sözel yetenek
• Sözcüğün anlamı
• Cümlenin anlamı
• Paragrafın anlamı
• Paragrafın içeriği

Önemli olan hızlı soru çözebilmek!

Bu sözü çevrenizde ALES’e giren hemen hemen herkesten duymuşsunuzdur. Ama hakikaten de bu böyle. Uzun paragraf soruları ya da mantık soruları biraz vakit alabiliyor.ALES’te süreyi doğru kullanmak önemli. Çünkü yüksek puan alabilmek için kısa zamanda çok soru çözmek gerekiyor. Yukarıda belirtmiş olduğumuz konuların bu kadar uzun olması gözünüzü korkutmasın, çünkü soruların yapılabilir kolaylıkta olduğunu söylemek mümkün.

Çalışmaya nerden başlamalı?

ALES’e hazırlanırken en etkili yöntem çok fazla soru çözmektir. Hatta ALES’e çalışmaya nerden başlamalıyım diye düşünüyorsanız, ilk önce daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözmenizi öneririz. Geçmiş yıllarda çıkmış sorulara buradan ulaşabilirsiniz. Ya da çeşitli yayınevlerinden çıkmış olan geçmiş yıllara ait sınav sorularından oluşan bir kitap edinebilirsiniz. Geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmek hangi konularda eksik olduğunuzu fark etmeniz açısından yararlı olacaktır. Eğer konu eksiğiniz varsa da bunları çok geç olmadan tamamlayabilirsiniz. Yüksek puan almak isteyenlere sınava son bir hafta kala her gün bir deneme çözmelerini öneririz. Bu onların soruları çok daha kısa sürede çözmelerine katkı sağlayacaktır.

İşte ALES’e çalışırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta:

1)Çalışmaya başlamadan önce bir önceki yılda çıkmış ALES sorularını alın ve hepsini çözün doğrularınızı yanlışlarınızı bulun, hangi konularda eksikleriniz çok veya en çok hangi derste zorlandınız? Eksiklerinizi bir yere not edin. Böylece Seviyenizi öğreniniz.

2) Hangi seviyede olduğunuzu öğrendikten sonra çalışmaya başlayacağınız kaynakları belirleyin çok kaynaktansa az ve kaliteli kaynak kitaplar almanızı tavsiye ederiz, böylece kaynak yığınları arasında kaybolup hangisinden başlayacağınızı düşünmek yerine belli kaynaklar hedefleyip bunları bitirmeye çalışmanız daha avantaj sağlayacaktır.

3) Kaynaklarınızı belirledikten sonra, ALES sınavına ne kadar bir zaman kaldığını hesaplayarak her ay için bir çalışma programı yapmanız fakat program yaparken sadece içinde bulunduğunuz ay ile ilgili bir program yapmanız daha verimli olacaktır. Çünkü sizin için önemli olan şimdilik içinde bulunduğunuz aydır ve bu ayı en verimli şekilde geçirmenizdir. Mesela bu ay şu dersleri ve şu konuları bitireceğim ve şu kadar test çözeceğim gibi bir plan yapabilirsiniz.

4) Bir aylık programınızı yaptınız sıra günlük programda, ALES’te kesin başarı kazanmak istiyorsanız aksatmamanız gereken bir günlük program şart. Bir gün aslında azımsanmayacak kadar önemli bir zaman dilimi ( her ne kadar önemsiz gibi görünse de). Çünkü saatler birbirini kovalamazsa günler, günler birbirini kovalamazsa aylar oluşmaz, mesela hayatınızdan bir günü silebilir veya durdurabilir veya geriye alabilir misiniz? Bu yüzden her gününüzün ayrı bir yeri ve önemi vardır. Günlük yapacağınız işler bir ayınızın nasıl geçeceğini de aslında haber verir hep yarınlara ertelediğimiz işler aslında ertelediğimiz bir hayatın da habercisidir. İşte bu yüzden ne olursa olsun mutlaka bir planınız olsun. Planlarınız da günlük olsun her akşam yatarken veya sabah kalktığınızda hemen planınızı oluşturun bugün şu kadar ders çalışacağım, şu kadar soru çözeceğim gibi.

5) Planınızı da yaptınız ve günlük olarak ders çalışmaya başladınız. Konu çalıştıktan sonra asla ve asla konunun ardından konuyla ilgili alabildiğine soru çözmeyi unutmayın. Sadece konu çalışması yeterli değildir. Çözeceğiniz her soru yeni bir bilgi demektir ve yanlış yapma olasılıklarınızı azaltan bir etkendir.

6) Konuları çalıştınız ve bitti ama sakın konuların bitmesi için son ayı beklemeyin mutlaka konularınızı son aydan önce bitirin ve son bir ay kala sadece deneme sınavları ve daha önceki yıllarda çıkmış ALES sorularının tümünü çözmeye çalışın.

7) Tüm bunları yaptınız ve sınav zamanı geldi çattı, o halde tek yapmanız gereken kazanacağınıza inanarak sınava girmek ve emeğinizin karşılığınız almak.

“ALES hakkında merak ettiğiniz herşey…” başlıklı haberi okumak için tıklayın!

Yararlanılan kaynaklar:
Ösym.gov.tr
Alesbilgimerkezi.org
İmtihan.org

Okumaya Devam Et
1 Yorum

1 Yorum

  1. Doç. Dr. Hasan Tatlı

    11 Mart 2014 at 09:45

    Ülkedeki GERİCİ-FAŞİST SİSTEME BİR KURBAN DAHA: Allah Rahmet Eylesin, umarım Berkin’e kıyanlar kendi kanlarında boğulurlar…! Tüm insanlığın başı sağ olsun.

    Saygılarımla,

    Doç. Dr. Hasan Tatlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesin’de Öğretim Üyesi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlatıyoruz

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Kritik Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere müjdeyi verdi. Erdoğan, “10 bini Milli Eğitim Akademisi’ne olmak üzere, 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlatıyoruz.” dedi.

“25 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ”

Erdoğan’ın açıklamalarından en dikkat çekeni öğretmen atamaları oldu. Binlerce öğretmene müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 bini Milli Eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini bugün gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız kapsamlı bilgilendirmeyi önümüzdeki dönemlerde yapacak.” dedi.

Okumaya Devam Et

Genel

İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

27 Şubat 2025 Perşembe günü saat 10.00’da Çanakkale Şehitleri Yerleşkesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İŞKUR Gençlik Programı Noter Kurasında ismi açıklanan öğrencilerin başvuru için hazırlamaları gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.

1. Kimlik Belgesi Fotokopisi

2. Adli Sicil Kaydı

3. Banka Hesap Numarası

4. Barkodlu SGK Hizmet Dökümü Listesi (Kendi ve aynı hanede yaşayan ve öğrenci olmayan 18 yaş üstü herkes için)

5. İkametgah Belgesi; kendi için, aileyle aynı ikamette ise aynı hanede ikamet edenleri gösteren Safahatli Nüfus Kayıt Belgesi

6. Aynı hanede bulunan çalışan kişilere ait maaş bordrosu (onaylı, imzalı)

Kişilerin tüm belgeleri 05 Mart 2025 Çarşamba günü 16.00’a kadar Rektörlük Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Hane Gelir Kontrolünün Yapılması: Başvuru tarihindeki Adres Kayıt Sistemi (AKS)’ne göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının üç (3) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden öğrenciler programa katılamaz.

Bu şart Genelge’nin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası (Programdan ayrılan ya da ilişiği kesilen katılımcının yerine; yedek listeden, yedek listeden boş kontenjanın karşılanamaması halinde ise Yönetmelik ile belirlenen başvuru ve katılım şartları ve bu Genelgenin 8 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında belirtilen şartları sağlayan Kuruma kayıtlı kişiler arasından ilana çıkılmadan yeni katılımcılar dâhil edilebilir. Kuruma kayıtlı kişiler arasından programa katılımcı eklenmesi halinde başvuran listesine geri dönülemez.) kapsamında programa eklenecek öğrenciler için de aranır.

AKS’ye göre yerleşim yeri adresi veya diğer adres bilgisi yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanları olanlar ile 08/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için hane gelir şartı aranmaz.

Not: Tüm belgeler kontrol edildikten sonra Başvurusu kabul edilenler 10 Mart 2025 tarihi itibariyle işe başlatılacaktır. Başvurusu kabul edilmeyen öğrencilerin yerine yedek listeden öğrenciler seçilecektir. Yedek liste ilan edildikten sonra belirlenecek tarihte işe başlama gerçekleştirilecektir.

 

Okumaya Devam Et

Genel

Trakya Kariyer Fuarı 2025’in Açılışı Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle “Geçmişin İzinde Geleceğini Keşfet” mottosuyla düzenlenen 2025 Trakya Kariyer Fuarı’nın (TRAKYAKAF) açılışı, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Marmara Bölgesinin en büyük kariyer fuar organizasyonu olarak dikkat çeken 2025 TRAKYAKAF’ın açılış törenine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Sinan Keskin, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kırklareli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Raif Cergibozan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak,  Çanakkale Adalet Komisyonu Başkanı Eray Doğan, Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Özkan, Çanakkale Baro Başkanı Av. Ardahan Dikme, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale protokolü, kurum ve kuruluş müdürleri,  siyasi parti ve STK temsilcileri, ÇOMÜ’nün akademik, idari yöneticileri ile personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören; ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Senfoni Orkestrası’nın müzik dinletisinin ardından ÇOMÜ ve TRAKYAKAF 2025’in tanıtım filmlerinin izlenmesi ile devam etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu açılış konuşmasında,  TRAKYAKAF 2025’in öğrencilerimizin ve mezunlarımızın sektörden temsilciler ile buluşması için çok önemli bir fuar olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Türkiye’nin Geleceğini Şekillendirecek Büyük Bir Buluşmaya Tanıklık Ediyoruz

Bugün burada, gençlerimizin kariyer planlamalarına yön vermek, onları iş dünyasıyla buluşturmak ve istihdam olanaklarını artırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kariyer planlaması, bireyin sadece mesleki bir yol haritası çizmesi değil, aynı zamanda kendi potansiyelini keşfetmesi ve ülkesine, insanlığa katkı sağlayacak bir misyona sahip olması anlamına gelir. Bugün burada, yalnızca iş arayan gençler ile işverenleri bir araya getirmiyoruz; aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek büyük bir buluşmaya tanıklık etmekteyiz.

Uygulamalı Eğitim Modelleriyle, Öğrencilerimizi Sektöre Hazırlıyoruz  

İçinde bulunduğumuz çağda; bilginin hızla üretildiği, teknolojik dönüşümün toplumsal yapıları yeniden şekillendirdiği ve iş gücü piyasalarının sürekli evrildiği bir süreçten geçmektedir. Yapay zekâ, büyük veri, dijital dönüşüm ve otomasyon gibi yenilikler, mesleklerin doğasını değiştirirken, iş dünyasında başarılı olmanın en önemli unsurlarını da belirlemektedir. Artık yalnızca diploma sahibi olmak değil, sürekli öğrenmeye açık olmak, yenilikçi düşünebilmek, analitik becerilere sahip olmak ve etik değerleri güçlü bir şekilde benimsemek bireyleri öne çıkaran temel unsurlar haline gelmiştir. Bu noktada, devletimizin ulusal ve bölgesel hedefleri doğrultusunda üniversitelerin rolü her zamankinden daha kritik hale gelmiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin yalnızca akademik bilgiyle donanmasını değil, aynı zamanda uygulamalı eğitim modelleriyle sektörel deneyim kazanmalarını, girişimcilik ekosistemine dahil olmalarını ve yenilikçi projeler geliştirmelerini teşvik etmekteyiz. Çünkü biliyoruz ki, çağın gerekliliklerine uygun nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, yalnızca bireylerin değil, toplumların refahını artıran en önemli unsurdur. Bugün burada bulunan kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, sadece birer işveren değil, aynı zamanda geleceğin yeteneklerini keşfetmek, onları yönlendirmek ve onlara yatırım yapmak isteyen kıymetli paydaşlarımızdır. Bu fuar vesilesiyle öğrencilerimizin, sektördeki profesyonellerle doğrudan temas kurarak kariyerlerini inşa etmelerine katkı sağlayacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Bu Fuara Katılmak, Milletimizin Geçmişinden İlham Alarak Geleceğe Yön Vermek Demektir

Kıymetli katılımcılar, Çanakkale, tarihin en büyük mücadelelerinden birine sahne olmuş ve “Çanakkale Geçilmez” ruhuyla direnişin, fedakârlığın ve zaferin sembolü haline gelmiş kutsal bir toprak parçasıdır. Bugün burada bulunmak, sadece bir kariyer fuarına katılmak değil, aynı zamanda milletimizin geçmişinden ilham alarak geleceğe yön vermek anlamına da gelmektedir. Unutmayalım ki, başarıya ulaşmanın yolu, kararlılıkla ve azimle çalışmaktan geçer. Her bir gencimizin kendi alanında en iyi olmak için mücadele etmesi, hem bireysel hem de toplumsal kalkınmamız için büyük önem arz etmektedir.

Rektör Erenoğlu, konuşmasının sonunda,  başta Trakya Kariyer Fuarı’nın düzenlenmesine öncülük eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne, Çanakkale Valisi Ömer Toraman’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmaları sırasıyla; Çanakkale İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan tarafından gerçekleştirildi.

Çanakkale İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, “Böyle bir organizasyonda gençlerimizi bir araya getiren başta ÇOMÜ Rektörlüğüne, Çanakkale Valiliğine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi ve TRAKYAKAF 2025’in öğrenciler, mezunlar ve bölge için önemine değindi.

CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, “Gençlerimiz salonu doldurmuş. Bunu görmek beni çok mutlu etti ve geleceğe umutla bakmamı sağladı. Gençlerimizin geleceğe yönelik kariyer planlamasında fuar büyük katkı sağlayacak. Gençlerimiz geleceğimizin teminatı” dedi.

“TRAKYAKAF 2025 eminim ki özellikle gençlerimizin geleceğe sağlam adımlarla yürümesine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca bölgemizin kalkınmasına, istihdamına da ciddi katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” diyen Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin tarihi, kültürel değerleriyle ve müstesna coğrafyası ile çok özel bir yer olduğunun altını çizerek “Çanakkale bir üniversite, bir öğrenci kenti. Aynı zamanda sanayi ve teknoloji potansiyeli yüksek bir kent. Onun için Üniversitemiz kentimiz için çok önemli. Bu bağlamda yerel yönetim olarak Üniversitemiz ve iş dünyası ile ilişkileri çok önemsiyoruz” dedi.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, “Çanakkale olarak TRAKYAKAF 2025’e ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bizden önce bu fuarı yapmış olan illerimizden de destek alarak bu sene Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörünün ve çalışma arkadaşlarının yoğun gayreti ile bu fuarı sizler için hazırlamış bulunuyoruz. Bütün bu hazırlık ve telaş gençlerimiz için. Her biriniz birbirinizden farklısınız ve her birinizin yetenekleri birbirinden farklı. Gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Amacımız yetenekleriniz doğrultusunda ülkemizin kamu, özel sektörünü ve sivil toplum alanını iyi tanımanızı sağlamak ve etkileşim içerinde olmanızı sağlamak. Bu sayede kendinize özellikle mezuniyet sonrası bir hayat çizgisi oluşturmanız. Doğru adımlar atabilmeniz ve doğru tercihler yapabilmeniz. Bütün bu çaba ve bu telaş bunun için. Sevgili gençler Türkiye son dönemlerde istikrarlı bir şekilde büyüyen nadir ekonomilerden birine sahip. Bu büyümü nüfus artışı göz önüne alındığında çok daha kıymetli. Öte yandan bu büyüyen ekonomi sayesinde işsizlik oranı düşüyor. Bu da çok önemli veri. Bunu sağlayan en önemli faktör de Türkiye’nin dinamik özel sektörü. Bu fuar, işte bu istihdam alanında gençler ile özel sektörü bir araya getiren bir vesile olduğunu düşünüyoruz. Bu fuarın organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimizin çok önemli desteği ve emeği var. Yurt satında bu fuarları organize ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. TRAKYAKAF 2025’te emeği geçen her kese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ise “Bu kariyer fuarları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimizin organize ettiği çok önemli bir etkinlik ve geleneksel hale geldi. Bu bağlamda gençlerimizin bu etkinliğe ilgi göstermesi ve özellikle işverenlerle buluşmaları çok önemli bir fırsat. Özellikle bu organizasyona destek veren işverenlere de çok teşekkür ediyorum. Ben bu vesileyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR olarak gençlerimize verdiğimiz hizmetlerden de bahsetmek istiyorum. Özellikle gençlerimizi İŞKUR Gençlik Portalına davet ediyorum. Hakikaten bu sene Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve İŞKUR’un organizasyonunda İŞKUR Gençlik Programı üniversitelerde bir uygulamalı eğitim programı vesilesiyle bu dönem 100 bin önümüzdeki dönem 200 bin ve 5 yılın toplamında 1 Milyon öğrenciyi iş hayatına hazırlamak konusunda büyük bir fırsat sunuyor. Bu bağlamda hem üniversite hayatında staj, İŞKUR Gençlik Programı ve diğer programlar vesilesiyle mezun olmadan önce iş hayatına hazırlanmak çok önemli. Aynı zamanda mesleki ve teknik bilgilerimizi hem teorik hem de pratik bilgileri en iyi şekilde öğrenmeye çalışmak çok önemli.” diyerek bunun önemli bir çalışma disiplini gerektirdiğini kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından fuara destek veren ana sponsorlar arasında yer alan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Davut Doğan, Golteks Petrol ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaplan, Kale Grubu’ndan Genel Müdür Süleyman Soysal, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi adına Zeynep Aslan ve Çanakkale Bahçeşehir Koleji adına Emine Yıldız’a plaket takdim edildi. Ayrıca fuara katkı sunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Erenoğlu ve protokol üyeleri stantları gezdi.

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR