Çanakkale
Çanakkale Belediyesi’nin Yolsuzluk Davası Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu 39 kişinin yargılandığı Çanakkale S.S. 18 No’lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi davasına Çanakkale Adliyesi’nde devam edildi.Ülgür Gökhan’ın katılmadığı yolsuzluk davasında, sanık ve müştekiler kalabalık bir avukat ordusu tarafından temsil edildi.Büyük miktarda zarar uğratıldığı öne sürülen kooperatifin denetiminden sorumlu olan Başkan Gökhan, ’Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve irtikap’la suçlanıyor.
“Müşteki avukatları, kooperatif içersinde halen adeta canlı bir organizma gibi suçun devam ederek arttığı iddia edildi ve yeni gelişmelerin mevcut davaya dahil edilmesi yada yeni bir dava ile incelenmesini talep etti.”
Olayla ilgili soruşturma, Ekim 2008’de Çanakkale S.S. 18 No’lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden bir grup üyenin imzasız mektup göndermesi üzerine Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılmıştı.
Avukatlar Tam Kadro
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve aralıklarla devam, belediye denetimli halk otobüslerinin bağlı olduğu Çanakkale S.S. 18 No’lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi davasının dünkü duruşması sakin ve kısa sürdü.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu ve tutuksuz yargılanan 39 sanık, 36 müşteki ve 7 de müşteki sanık olmak üzere toplam 82 kişiden az sayıda katılım olurken çok sayıda avukat tarafından temsil edildiler.
“Canlı Organizma Gibi Suç Devam Ediyor”
Başkan Gökhan’ın katılmadığı davada taraf avukatları mahkeme başkanına taleplerini iletti. Müşteki avukatları, kooperatif içersinde halen adeta canlı bir organizma gibi suçun devam ederek arttığı iddia edildi ve yeni gelişmelerin mevcut davaya dahil edilmesi yada yeni bir dava ile incelenmesini talep etti. Mahkeme başkanı, yeni gelişmelerin ayrı bir dava konusu olarak görülebileceğini belirtti. Belediye’den artan araç sayısı ve değişen güzergahlara yönelik bilgi istenmesine karar verildi.
Tüm Talepler Reddedildi
Sanık avukatları ise müvekkillerinin ekonomik olarak sıkıntıya düştüğünü ifade ederek teminat olarak yatırdıkları 100 bin TL’nin geri iade edilmesini ve mal varlıkları üzerine konulan tedbirin kaldırılmasını istedi. Ayrıca şirketin kendi idarecileri tarafından yönetilebileceği belirtilerek kayyumun görevine son verilmesi istendi. Ancak tüm talepler mahkeme tarafından reddedildi.
Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek Ve İrtikap
Davanın 182 sayfa ve 45 klasörden oluşan iddianamesinde, sanıklara yönelik 48 eylem ve 16 olay suçlaması bulunuyor. Hazırlanan iddianamede, dönemin Kooperatif Başkanı B.G., Başkan Yardımcısı H.A., yönetim kurulu üyeleri F.A., A.K., N.K., Ü.G. ve M.E., denetim kurulu üyeleri C.M., İ.K. ve İ.E.’nin kooperatifi büyük miktarda zarar uğrattığı, görevlendirdikleri kişilerin üyeleri tehdit ettiği, bir üyenin ayağından silahla vurulduğu, bazılarının darp edildiği yer alıyor. Ayrıca, kooperatifin denetiminden sorumlu olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve irtikap iddialarıyla suçlanıyor.
Mahkeme başkanı tarafından dava Mayıs ayına ertelendi.
değişim gazetesi
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler6 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak