Çanakkale

Bi Dünya Öğrenci Çanakkale’de

Yayınlandı

-

 Bi Dünya Öğrenci Çanakkale'deTürkiye’nin 20 ilini kapsayan etkinliklerin Çanakkale ayağının başlaması dolayısıyla Halk Bahçesi Meydanı’nda tören gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 20 ilde organize edilen “7’nci Uluslararası Öğrenci Buluşması”nın Çanakkale ayağı başladı.

UDEF Çanakkale Temsilcisi Ahmet Arıcan, Halk Bahçesi Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte 35 ülkeden 600 yabancı öğrencinin yaşadığını söyledi.

Eğitim için Türkiye’yi tercih eden öğrencilerin varlığından kamuoyununhaberdar olması yönünde ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Arıcan, UDEF’in bu öğrencileri yabancı değil misafir olarak görülmesini sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Misafir öğrencilerin, ülkelerinin gönüllü elçisi olduğunu dile getiren Arıcan, “Biz de Çanakkale’yi tanıtmak ve öğrencilerimizin kültürlerini Kent halkına anlatmak için bu tarz etkinliklerde yer alıyoruz. Bu etkinlikte bizden desteklerini esirgemeyen şehrimizin çok değerli firmalarına da sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü ŞabanKarataş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yabancı öğrencilerin, ülkelerinin kültürel ve ekonomik unsurlarını tanıttığı stantlar 12 Mayıs’a kadar açık kalacak.

aa

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version