Editörün seçtikleri

Burs ödemeleri kimlik numarasına göre yapılacak

Yayınlandı

-

Öğrencilere, burs ödemelerini her ayın 6’sında, kredi ödemelerini ise 7’sinde yapan YURTKUR, ödemeleri artık öğrencilerin kimlik numaralarının son hanesine göre gerçekleştirecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından, her ayın 6 ve 7’sinde gerçekleştirilen  burs vekredi ödemeleri, öğrencilerin kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, YURTKUR tarafından her ayın 6’sında yapılan burs, 7’sinde yapılan kredi ödemeleri, Ziraat Bankası ile yapılan yeni protokol çerçevesinde, öğrencilerin kimlik numaralarının son hanesine göre gerçekleştirilecek.

Buna göre, TC kimlik numarasının son hanesi ‘0’ olanlar için ödeme günü her ayın 6’sı olurken, kimlik numarasının son hanesi ‘2’ olanlara burs ve krediler ayın 7’sinde, kimlik numaları ‘4’ ile bitenlere 8’inde, 6 olanlara 9’unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere her ayın 10’unda verilecek.

Uygulama, Temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Öte yandan, “sanal pos” imkanıyla da artık internet üzerinden kredi kartı ile tahsilat işlemleri yapılabilmesine imkan sağlanırken, bankanın vadesiz hesapta mevduatı bloke etmesi kaldırıldı. Öğrencilere yapılan kredi ödemeleri üzerinden alınan binde 2’lik komisyon ise binde 1’e indirildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version