Bizimle İletişime Geçin

Kariyer

Kimler KPSS 2014/1 tercihi yapabilir?

Yayınlandı

-

Kimler KPSS 2014/1 tercihi yapabilir?Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre o kurallah şöyle;

1- KPSS atamalarında yaş şartı var mıdır? 55 yaşındaki bir kişi KPSS B Grubu kadrolara yerleşebilir mi?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’in ek 3’üncü maddesine göre kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, merkezî yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sınırı tespit edemezler. Dolayısıyla 55 yaşındaki birisi de KPSS B grubu kadrolara yerleşmesi halinde memur olarak atanabilir. Ancak, bütün adayların yerleşecekleri kadro veya pozisyonların özel şartlarına bakmaları gerekmektedir.

2- Hangi kurumlar tercih edilmeli

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların tercihinde; nakil imkanları (yani farklı illerde birimleri olmadığı için) kısıtlı olduğu için belediyeler ve üniversiteler en son tercih edilmelidir. KİT’ler ücret açısından tercih edilmeli ancak, bunların başka kurumlara nakil imkanının olmadığı unutulmamalıdır. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, MEB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kurumlar ise değişik illerde birimleri olduğu için bu kurumlara tercih önceliği verilmelidir. Üniversiteler ve belediyelere yerleşenlerin nakil sorunu yaşaması kaçınılmaz olduğu için buralar en son tercih edilmelidir.

3- Hangi adaylar tercih yapamaz?

KPSS-2012/2, KPSS-2013/1, KPSS-2013/2 veya KPSS-2014/3 yerleştirme işlemleri sonucu, 2012- KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2012-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

Ancak, yukarıda belirtilen puanlarla kamu kurumlarına 657-4/B sözleşmeli olanlar aynı puan türüyle yerleşebilirler.

4- Engelli adaylar tercihte bulunursa ataması yapılır mı?

Engelli adayların, kamu kurum ve kuruluşlarının bu kılavuzda yer alan kadro veya pozisyonlarını tercih etmelerine yeşil ışık yakılmıştır. Ancak, kılavuzda bu ifadelere yer verilmekle birlikte engelli olan adayların tercihte bulunmamalarını öneririz. Çünkü, kamu kurumları yerleşen adaylardan atamaya esas belgeleri isteyecekler ve bu belgeler arasında da sağlık raporu veya sağlık kurulu raporu bulunmaktadır. Bu raporlarda engel durumu % 40 ve üzerinde olanların atamaları yapılmayacaktır. Daha önce birçok kamu kurumu yerleşen engelli adayları bu gerekçeyle atamamıştır. Mağdur olmak istemeyen adaylara bu durumu önemle hatırlatmak istiyoruz.

5- Kılavuzdaki derece ve kademeler ne anlama geliyor?

Kılavuzda, bazı kadroların yanında GİH, THS, SHS gibi kısaltmalar ve 9, 8, 7, 6 ve 5. dereceler bulunmaktadır. Adayların tercihlerini yaparken bu ayrıntıya hiç dikkat etmemesi gerekmektedir. Sınıf belirtilmeyen ve derecesi olmayan pozisyonlar KİT’leri ifade etmektedir. GİH Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’nı, TH Teknik Hizmetler Sınıfı’nı, SH Sağlık Hizmetleri’ni ifade etmektedir.

Dereceler: Derece, memuriyete giriş derecesidir. Bu detay, tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir.

6- Şu an bir kurumda memur olarak çalışmaktayım. 2014/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alan hangi kadroları tercih edersem muvafakata gerek yoktur?

Memur bir kişi 201/1’de yer alan başka bir memur kadrosunu tercih eder ve yerleşirse, bu kişi o kadroya ancak kurumlar arası muvafakat ile geçebilir. Çalışılan kurum muvafakat vermez ise naklen atanılması mümkün değildir. Eğer memur kişi kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları (Kılavuzda sınıfı bölümü boş olan kadrolar sözleşmelidir.) seçerse muvafakata gerek yoktur. Bu halde istifa edip geçebilir. Aynı durum şu an sözleşmeli olup, memur kadrosunu tercih edecek adaylar için de geçerlidir.

7- Hangi KPSS puanları, sınavları ve türleri geçerlidir?

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığı’nın 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Ayrıca, yerleştirmede 70 puan barajı yoktur. Yine adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

8- Tercih işlemleri nasıl yapılacak ve ne zaman sona erecek?

Adaylar tercihlerini 23 Haziran-02 Temmuz 2014 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 02 Temmuz 2014 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

9- Kadro veya pozisyonun karşısında birden fazla şart varsa ne yapılacak?

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar’ başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

10- En fazla kaç tercih yapabilirsiniz?

En fazla 30 tercih yapılabilir. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

11- Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alanlar tercih yapabilir mi?

Haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verilen kişilerin memuriyetlerine hiçbir şey olmadığı gibi bunların memur olmalarına da engel bulunmamaktadır. Yani 657 sayılı Kanun’un 48-A/5 bendinde yer alan memuriyete engel suçlardan dolayı mahkûm olan bir kişi hakkında adli yargı mercilerince verilen mahkûmiyet kararının hüküm kısmında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmişse bu kişiler memur olabilirler.

12- Askerlik görevini yapanlar ve tutuklular nasıl müracaat edecekler?

Adayın kişisel bilgisi olan şifreler, başka hiçbir kişiye verilmemektedir. Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir.

13- Adaylar tercih yapacakları kadroların karşısındaki şartlara ne zamana kadar sahip olmak zorundadır?

Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

14- Birden fazla diplomaya sahip olanlar hangi öğrenim düzeyinden tercih yapacaklar?

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kariyer

ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve ülke genelinde uygulanacak olan “İŞKUR Gençlik Programı” çerçevesinde ÇOMÜ ile İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü Rektörlük Senato Salonu’nda imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un imzaladığı iş birliği protokol törenine, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. H. Levent Dalyancı katıldı.

İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 1406 Öğrencimiz Programdan Faydalanacak 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu protokol kapsamında 1406 ÇOMÜ’lü öğrencinin 10 ay süreyle program kapsamında kendi alanlarında çalışarak tecrübe kazanma şansı yakalayacaklarını ve sektöre hazır hale geleceklerini belirterek şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hazırlanan İŞKUR Gençlik Programı; yaklaşık bir senedir ilgili Rektör Yardımcılığımız ve Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim Protokolü kapsamındaki 7+1 ve 3+1 işbaşı eğitim modellerinin uygulama kısmını daha da güçlendirecek bir çalışma oldu. Üniversite olarak amacımız kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan nitelikli eleman istihdamını sektörlerin ihtiyaç duyduğu şekilde gerçekleştirmek. Bu eğitim programı sayesinde öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı alanlarda gelişimlerini sağlayacak ve sektöre hazır hale gelecek.”

Tüm ÇOMÜ’lü öğrencileri, İŞKUR Gençlik Programını tanımaya ve katılmaya davet eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, program kapsamında kontenjan olarak en yüksek istihdam sayısına sahip üniversiteler arasında olduğumuzun altını çizdi ve destek veren tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, üniversitelerdeki öğrencilerin iş gücüne alışabilmesi ve kariyerleri açısından onlara bir fırsat sağlanabilmesi için yeni bir programın hayata geçirildiğini belirterek program hakkında bilgiler verdi:

“Gençlerimizi Kariyer Fırsatlarına Bir Adım Daha Yaklaştırmayı Planlıyoruz”

“Üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artırarak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacında olan programa;  uzaktan eğitim dışında, örgün eğitimin tüm kademelerinde eğitim gören, 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olan bütün öğrencilerimiz başvurabilecek. Her öğrenci kendi üniversitesi ile düzenlenen programa başvurabilir. Öğrenciler akademik takvimin sonuna kadar olan dönemlerde, 140 günlük çalışma hakkı olmak suretiyle bu programdan yararlanabilecekler. Programımızdan öğrencilerimiz haftada 3 gün yararlanabilecekler. Bu çalışma mesaisi dolduran öğrencilerimiz aylık 15.000 e yakın gelir elde etme fırsatı yakalayacak.

“Başvurular 17-21 Şubat Tarihleri Arasında Gerçekleşecek”

Programa katılmak isteyen öğrenciler, 17-21 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu https://genclik.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden veya İŞKUR aplikasyonunu telefonlarına indirerek, İŞKUR Gençlik Programı’na müracaat edebilecekler. Aynı zamanda Çanakkale’nin çeşitli noktalarında bulunan hizmet noktalarımızdan da programa müracaat sağlayabilecekler.”

“17-18 Şubat Trakya Kariyer Fuarı’nda Öğrencilerimiz İŞKUR Standında Başvuru Yapabilirler”

17-18 Şubat tarihlerinde ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı’nda İŞKUR standının hazır bulunacağını ve bu programa başvurmak isteyen öğrencilerin stantta kayıt yaptırabileceklerini belirten Yavuz, bu programın gerçekleştirilmesindeki emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

Okumaya Devam Et

Kariyer

İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların ne zaman başlayacağını duyurdu. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. Üniversite öğrencilerine 15162 TL destek başvuru şartları ve tarihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile gündeme geldi. İŞKUR gençlik programı detayları özellikle üniversite öğrencileri tarafından merak ediliyor. Üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek yeni destek paketi duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında milyonlarca genci sevindirecek müjdelere yer verdi. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencileri bir yandan eğitimini sürdürürken kendilerini geliştirecek birçok alanda bu programa dahil olabilecek. Erdoğan konuşmasında “Programda toplam 1 milyon öğrencinin istifade etmesini hedefliyoruz.” dedi. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, kimler başvurabilir?

İşte İŞKUR gençlik programı detayları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların başlama tarihini açıkladı. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların 1 hafta sonra başlayacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, “nöbetçi bakan” uygulaması kapsamında geldiği Meclis’te, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti.

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Gençlere üniversitede okudukları dönemde deneyim kazanmalarına katkı vereceklerini anlatan Işıkhan, “Cep harçlıklarına kısmen de olsa destek vereceğiz. Gençlerin istihdam piyasalarına girdiklerinde daha hazırlıkları olmaları için dersler vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonuyla ilgili dersler, halkla ilişkiler, finansal okuryazarlığı gibi temel dersleri bu eğitim döneminde vereceğiz.” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, “tecrübe eksikliğinin” gençlerin çalışma hayatına katılmalarındaki en büyük bariyerlerden biri olduğuna dikkati çekerek, “Biz İŞKUR Gençlik Programı’yla bu bariyeri kaldırıyoruz. Üniversitede öğrencilerimiz okurken aynı zamanda üniversitelerde ve istedikleri alanlarda çalışabilecekler.” dedi.

İŞKUR Gençlik Platformu ya da İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden gençlerin programdan faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, “Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz. Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, ‘genclik.iskur.gov.tr’ adresinden ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

Programın gençler için hayırlı olmasını dileyen Işıkhan, kontenjanların gençlerin taleplerine göre artırılabileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilerin başvurabileceğini belirterek, “Gençlerimiz 1 hafta sonra da programa başvuruda bulunabilecek.” diye konuştu.

Program ile gençlere önemli bir fırsat sunacaklarının altını çizen Işıkhan, rektörlerin programa yoğun ilgisinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: hürriyet.com.tr

Okumaya Devam Et

Kariyer

Atamalarda KPSS şartı kalktı, yeni dönem tarihi verildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Öğretmen atamalarında artık KPSS puanı aranmayacak. Atamalar, Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve diğer kriterlere göre yapılacak. Yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. KPSS puanı şartının kaldırılması 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre, öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı. 1 Eylül 2025’te yürürlüğe girecek düzenleme, Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve diğer değerlendirme kriterlerini esas alacak. Bu tarihe kadar eski sistem geçerli olacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, öğretmen alımlarında KPSS’nin yerine farklı bir değerlendirme yöntemi kullanılacağını belirtmişti.

AGS nedir ve nasıl uygulanacak?

AGS, öğretmen adaylarının sınav sonuçlarının yanı sıra eğitim ve uygulama süreçlerini değerlendirmeyi amaçlayan yeni bir sınav sistemi. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanmış programları temel alacak.
2025 yılında iki oturum şeklinde yapılacak:

Akademi Giriş Sınavı (AGS): Sözel ve sayısal yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitim mevzuatı gibi genel konuları içerecek. 80 sorudan oluşacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Alan bilgisine yönelik 50 soru içerecek.

Öğretmen atamalarında puanlama nasıl yapılacak?

Yeni sistemde öğretmen adaylarının AGS puanı yüzde 50, ÖABT puanı yüzde 50 oranında hesaplanacak. Yabancı dil öğretmenlikleri için ise AGS puanı yüzde 50, YDS veya e-YDS puanı yüzde 50 oranında dikkate alınacak. Adayların YDS puanı, aynı yıl ve AGS’den önceki sınav sonuçlarına göre en yüksek olanı seçilerek değerlendirilecek.
Yeni sistem şu branşları kapsayacak:
Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri, fizik, matematik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı diller (Almanca, İngilizce, Arapça vb.).
ret
Haber kaynağı: sputnik
Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR