Bizimle İletişime Geçin

Kariyer

Üniversiteler burs vermek için yarışıyor

Yayınlandı

-

Üniversiteler burs vermek için yarışıyorÜniversiteler 2014-2015 eğitim öğretim yılında adaylara farklı fırsatlar tanıdı. Burs ve yurtdışı imkanlarıyla öğrencilere destek veren pek çok okul ise başarılı adayları bünyesinde toplamak için biribiriyle yarışıyor.

Üniversiteler 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazır. Tercihlerin bitmesine sayılı günler kala, adaylar için farklı imkanlar sunan üniversiteler, başarılı öğrencileri de bünyesine katma telaşında. Yeni Şafak’ın haberine göre gaşarılı öğrenciler tarafından tercih edilmek isteyen üniversiteler, yurtdışı eğitim, yüksek lisans, ücretsiz konaklama, yemek ve başarıya göre farklı oranlarda burs imkanları sunuyor.

BİRUNİ YENİ NESLE İLHAM OLACAK

Burini Ünversitesi sunduğu fısatlarla dikkat çekiyor. Prof. Dr. Adnan Yüksel, Türkiye’nin sağlığına yeni bir vizyon kazandırmak için yola çıkan Biruni Üniversitesi’nde sağlık eğitiminin üst noktalara taşınacağını müjdeledi. Yüksel, ‘Öğrenciye ders vermeyi değil, bilim üreten öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Daha sonra ürettiğimiz çalışmaları ekonomiye kazandıracağız’ dedi. Türkiye’nin 2023 vizyonu için her alanda atılım yapıldığını anlatan Prof. Yüksel, ‘Sağlık alanında dünya ülkeleri arasında yer alıyoruz. Fakat medikal alanda dışa bağımlı haldeyiz. Sağlık alanında mutlaka patent üreten noktaya ulaşmalıyız. Önemli hedeflerimiz var ve sağlık alanında atılacak en büyük adımlar için çalışacağız’ şeklinde konuştu.

YENİ HASTALIKLA TARİHE GEÇTİ

Biruni Üniversitesi’nin daha kuruluş aşamasında önemli adımlar atıldı. Ağrı kökenli olan 5 aileden toplam 11 kişide görülen zihinsel ve bedensel gelişim bozukluğunu araştıran Prof. Yüksel, geçtiğimiz aylarda yeni bir hastalık keşfetmişti. Yüksel, ‘2010 yılına kadar bu tarz hastalıkların genlerini taradım ama benzer bir hastalıkla karşılaşmayınca 2 yıl sürecek olan yeni nesil gen dizeleme çalışmasını başlattık ve gördük ki bir DNA’da bulunan 3 milyar 164 milyon 700 baz çiftinde bir harf farklı’ diye konuştu. Yüksel bu buluşla ünlü bilim dergisi Cell’e kapak olan ilk Türk olarak da tarihe geçti.

AYLIK 3 BİN LİRA BURS

Öte yandan Biruni Üniversitesi’nde ilk yıla özel her öğrenciye yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 100 oranlarda burs imkanı sağlanacak. Öğrencilerden LYS sıralaması, 1-100 arasında olanlara; aylık 3 bin TL, 101-500 arasında olanlara; aylık bin TL, 501-1.000 arasında olanlara; aylık 500 TL, 1.001-2.000 arasında olanlara; aylık 350 TL nakit ödeme imkanı sağlanacak. Ayrıca bu öğrencilerden 1- 1000 arasında olanlar üniversitenin yüzde 25 burslu veya yüzde 50 burslu kontenjanlarına yerleşseler bile eğitim ücretinin tamamından muaf tutulacak.

Yeditepe’de ilk 10 bine ücretsiz yemek

Öğrencilere sağladığı ücretsiz yurt olanakları, burs ve yemek imkanlarıyla dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi, bu yıl 300 TL ile bin 250 TL arasında burs verecek. İlk 10 bine giren öğrencilere 9 ay süreyle ücretsiz yemek verecek üniversite, milli takımlarda okulu temsil edecek öğrencilere de yüzde 50 oranında burs imkanı sağlayacak. Fakültesinin herhangi bir programına ilk 15 bine girip yerleşen öğrencilere ücretsiz yurtta kalma, yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı sağlanıyor. Ayrıca ilk 10 bine yerleşen öğrenciler yurtdışı imkanı sağlanıyor. Öğrenciler isterse üniversitenin protokol imzaladığı Amerika ve Avrupa’da bulunan üniversitelerdeki programlara katılabiliyor.

Bezmialem’de her başarıya indirim

1843’te Osmanlı Padişahı II. Mahmud’un eşi ve Abdülmecid’in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından kurulan Bezmialem Gureba- i Müslimin Hastahanesi, yaklaşık iki asır sonra yeniden hizmet veren hastaneye dönüştü. Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olarak öğrenci kabul eden üniversite hastalara sağlık hizmeti verirken, insanlığa hizmet edecek tıp doktorları da yetiştiriyor. Sağlık Yönetimi Bölümü ve 9 farklı programıyla Sağlık Hizmetleri MYO ile bu yıl yeni öğrencilerine merhaba diyecek.

SINIF İÇİ BAŞARI YÜZDE 50 BURS

Bezmialem Üniversitesi başarılı öğrencilere sağladığı burs imkanlarıyla da dikkat çekiyor. Üniversite Türkiye genelinde ilk 100’e giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere 9 ay süre için aylık 2 bin TL nakit ödeme yapacak. Ayrıca Türkiye genelinde ilk 101-500 öğrenci içinde yer alanlara 9 ay süre için aylık bin TL, Türkiye genelinde 501-1000 öğrenci içinde yer alanlara 9 ay süre ile 500 TL, Türkiye genelinde 1001-2000 öğrenci içinde yer alanlara 9 ay süre için aylık 350 TL nakit ödeme yapılacak. Bezmialem, bu yıl başlatılacak bir uygulama ile öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla yıl sonunda sınıf içerisinde başarı sıralamasında yüzde 10’a giren öğrencilere yüzde 50’ye varan indirimler de sağlayacak.

Geleceğin mühendisleri Karatay’a

Geleceğin mühendislerini yetiştiren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Türkiye’deki 800 bin felçli hastaya umut ışığı oldu. Öğrencilerinin düşünce kontrol sistemiyle çalışan tekerlekli sandalye geliştirdiğini belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Tan ise, ‘Proje öğrencilerimizin fakültede almış olduğu eğitimi göstermesi açısından da oldukça önemli bir proje’ diye konuştu.

SES VE MİMİKLERLE YÖN KONTROLÜ

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Selman Zengin (25) ile Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Emre Gönültaş (25) tarafından üretilen düşünce kontrol sistemiyle üretilen tekerlekli sandalye ile vücutsal fonksiyonlarını kullanamayan felçli hastalar dahi kullanabiliyor. TÜBİTAK’ın da desteğini alan tekerlekli sandalye kullanıcının başına taktığı bir aparat ses ya da mimiklerle hareket ettiriliyor.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kariyer

ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve ülke genelinde uygulanacak olan “İŞKUR Gençlik Programı” çerçevesinde ÇOMÜ ile İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü Rektörlük Senato Salonu’nda imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un imzaladığı iş birliği protokol törenine, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. H. Levent Dalyancı katıldı.

İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 1406 Öğrencimiz Programdan Faydalanacak 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu protokol kapsamında 1406 ÇOMÜ’lü öğrencinin 10 ay süreyle program kapsamında kendi alanlarında çalışarak tecrübe kazanma şansı yakalayacaklarını ve sektöre hazır hale geleceklerini belirterek şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hazırlanan İŞKUR Gençlik Programı; yaklaşık bir senedir ilgili Rektör Yardımcılığımız ve Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim Protokolü kapsamındaki 7+1 ve 3+1 işbaşı eğitim modellerinin uygulama kısmını daha da güçlendirecek bir çalışma oldu. Üniversite olarak amacımız kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan nitelikli eleman istihdamını sektörlerin ihtiyaç duyduğu şekilde gerçekleştirmek. Bu eğitim programı sayesinde öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı alanlarda gelişimlerini sağlayacak ve sektöre hazır hale gelecek.”

Tüm ÇOMÜ’lü öğrencileri, İŞKUR Gençlik Programını tanımaya ve katılmaya davet eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, program kapsamında kontenjan olarak en yüksek istihdam sayısına sahip üniversiteler arasında olduğumuzun altını çizdi ve destek veren tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, üniversitelerdeki öğrencilerin iş gücüne alışabilmesi ve kariyerleri açısından onlara bir fırsat sağlanabilmesi için yeni bir programın hayata geçirildiğini belirterek program hakkında bilgiler verdi:

“Gençlerimizi Kariyer Fırsatlarına Bir Adım Daha Yaklaştırmayı Planlıyoruz”

“Üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artırarak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacında olan programa;  uzaktan eğitim dışında, örgün eğitimin tüm kademelerinde eğitim gören, 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olan bütün öğrencilerimiz başvurabilecek. Her öğrenci kendi üniversitesi ile düzenlenen programa başvurabilir. Öğrenciler akademik takvimin sonuna kadar olan dönemlerde, 140 günlük çalışma hakkı olmak suretiyle bu programdan yararlanabilecekler. Programımızdan öğrencilerimiz haftada 3 gün yararlanabilecekler. Bu çalışma mesaisi dolduran öğrencilerimiz aylık 15.000 e yakın gelir elde etme fırsatı yakalayacak.

“Başvurular 17-21 Şubat Tarihleri Arasında Gerçekleşecek”

Programa katılmak isteyen öğrenciler, 17-21 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu https://genclik.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden veya İŞKUR aplikasyonunu telefonlarına indirerek, İŞKUR Gençlik Programı’na müracaat edebilecekler. Aynı zamanda Çanakkale’nin çeşitli noktalarında bulunan hizmet noktalarımızdan da programa müracaat sağlayabilecekler.”

“17-18 Şubat Trakya Kariyer Fuarı’nda Öğrencilerimiz İŞKUR Standında Başvuru Yapabilirler”

17-18 Şubat tarihlerinde ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı’nda İŞKUR standının hazır bulunacağını ve bu programa başvurmak isteyen öğrencilerin stantta kayıt yaptırabileceklerini belirten Yavuz, bu programın gerçekleştirilmesindeki emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

Okumaya Devam Et

Kariyer

İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların ne zaman başlayacağını duyurdu. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. Üniversite öğrencilerine 15162 TL destek başvuru şartları ve tarihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile gündeme geldi. İŞKUR gençlik programı detayları özellikle üniversite öğrencileri tarafından merak ediliyor. Üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek yeni destek paketi duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında milyonlarca genci sevindirecek müjdelere yer verdi. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencileri bir yandan eğitimini sürdürürken kendilerini geliştirecek birçok alanda bu programa dahil olabilecek. Erdoğan konuşmasında “Programda toplam 1 milyon öğrencinin istifade etmesini hedefliyoruz.” dedi. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, kimler başvurabilir?

İşte İŞKUR gençlik programı detayları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların başlama tarihini açıkladı. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların 1 hafta sonra başlayacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, “nöbetçi bakan” uygulaması kapsamında geldiği Meclis’te, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti.

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Gençlere üniversitede okudukları dönemde deneyim kazanmalarına katkı vereceklerini anlatan Işıkhan, “Cep harçlıklarına kısmen de olsa destek vereceğiz. Gençlerin istihdam piyasalarına girdiklerinde daha hazırlıkları olmaları için dersler vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonuyla ilgili dersler, halkla ilişkiler, finansal okuryazarlığı gibi temel dersleri bu eğitim döneminde vereceğiz.” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, “tecrübe eksikliğinin” gençlerin çalışma hayatına katılmalarındaki en büyük bariyerlerden biri olduğuna dikkati çekerek, “Biz İŞKUR Gençlik Programı’yla bu bariyeri kaldırıyoruz. Üniversitede öğrencilerimiz okurken aynı zamanda üniversitelerde ve istedikleri alanlarda çalışabilecekler.” dedi.

İŞKUR Gençlik Platformu ya da İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden gençlerin programdan faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, “Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz. Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, ‘genclik.iskur.gov.tr’ adresinden ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

Programın gençler için hayırlı olmasını dileyen Işıkhan, kontenjanların gençlerin taleplerine göre artırılabileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilerin başvurabileceğini belirterek, “Gençlerimiz 1 hafta sonra da programa başvuruda bulunabilecek.” diye konuştu.

Program ile gençlere önemli bir fırsat sunacaklarının altını çizen Işıkhan, rektörlerin programa yoğun ilgisinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: hürriyet.com.tr

Okumaya Devam Et

Kariyer

Atamalarda KPSS şartı kalktı, yeni dönem tarihi verildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Öğretmen atamalarında artık KPSS puanı aranmayacak. Atamalar, Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve diğer kriterlere göre yapılacak. Yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. KPSS puanı şartının kaldırılması 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre, öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı. 1 Eylül 2025’te yürürlüğe girecek düzenleme, Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve diğer değerlendirme kriterlerini esas alacak. Bu tarihe kadar eski sistem geçerli olacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, öğretmen alımlarında KPSS’nin yerine farklı bir değerlendirme yöntemi kullanılacağını belirtmişti.

AGS nedir ve nasıl uygulanacak?

AGS, öğretmen adaylarının sınav sonuçlarının yanı sıra eğitim ve uygulama süreçlerini değerlendirmeyi amaçlayan yeni bir sınav sistemi. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanmış programları temel alacak.
2025 yılında iki oturum şeklinde yapılacak:

Akademi Giriş Sınavı (AGS): Sözel ve sayısal yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitim mevzuatı gibi genel konuları içerecek. 80 sorudan oluşacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Alan bilgisine yönelik 50 soru içerecek.

Öğretmen atamalarında puanlama nasıl yapılacak?

Yeni sistemde öğretmen adaylarının AGS puanı yüzde 50, ÖABT puanı yüzde 50 oranında hesaplanacak. Yabancı dil öğretmenlikleri için ise AGS puanı yüzde 50, YDS veya e-YDS puanı yüzde 50 oranında dikkate alınacak. Adayların YDS puanı, aynı yıl ve AGS’den önceki sınav sonuçlarına göre en yüksek olanı seçilerek değerlendirilecek.
Yeni sistem şu branşları kapsayacak:
Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri, fizik, matematik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı diller (Almanca, İngilizce, Arapça vb.).
ret
Haber kaynağı: sputnik
Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR