Çanakkale
Çanakkale’de 2014’te 40 Kişi Denizde Kayboldu

Çanakkale’de geçen yıl bölgede dalış yapan, balığa çıkan vatandaşlar ile yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 40 kişinin denizde kaybolduğu, 5’inin cesedinin bulunduğu belirtildi.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’nın 2014 yılında yaptığı 3 bin 534 kontrol sonucunda, 2 bin 263 yasal işlem gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda 2 bin 417 kaçak ve 4 organizatör yakalandı. Yakalanan 1356 kaçağa pasaport kanununa muhalefet etmek suçundan 2 milyon 762 bin 234 lira idari para cezası uygulandı. Gökçeada ve Bozcaada ile boğazdan geçen gemilerden acil durumdaki 69 hasta ve yaralı tıbbi tahliye faaliyeti kapsamında Sahil Güvenlik botlarıyla karaya ulaştırıldı. Ayrıca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten 365 kişiye 690 bin 314 lira idari para cezası uygulandı. Geçen yıl 20 gemi ve tekneye, deniz kirliliği suçundan 285 bin 809 lira idari para cezası kesildi.
2014 Yılında bölgede dalış yapan, balığa çıkan vatandaşlar ile yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 40 kişinin kaybolduğu, 5’inin cesedine ulaşıldığı bildirildi.
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler6 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak