BİRİM HABERLERİ
Biga MYO Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni hizmet binasının temel atma töreni, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolü katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti. Geçen yıl 25. döneminde 5 bininci mezununu veren ve şu an 2 bin 500’ün üzerinde öğrencisi olan Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur konuşmasında şunları aktardı:
‘’Temelini attığımız yeni hizmet binası tamamlandığında laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle, derslik ve ofisleriyle örnek gösterilecek bir meslek yüksekokulu olacaktır. Yüksekokulumuz, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve yakın zamanda temeli atılacak olan Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binası ile birlikte Biga’da daha nitelikli bir üniversite ortamına ulaşılacaktır.’’
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ülkenin birçok sorununun hızla çözülüyor olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek” Ülkemizin alt yapısı onlarca yıl bu ülkenin en temel en ciddi sorunlarından birisiydi. Ulaşım sorundu, iletişim sorundu, eğitim alt yapısı sorundu. Üniversitemizde göreve başladığımda Ankara’dan Çanakkale’ye gelmek sorundu. Biga’dan Çanakkale’ye gitmek sorundu. Buraya gelip göreve başladığımda içinde çalışmaya başladığım bina sorundu. İhtiyacımız olan malzemelerin eksikliği bir sorundu. Çalışma ortamı bir sorundu. Burada Biga’daki okullarımızda hoca eksikliği bir sorundu ve eğitime verilen maddi destek bir sorundu. O yıllarda şahsen bana “burada ne işiniz var” diyenlere aldırmadan kalacağız ve bu üniversiteyi hak ettiği noktaya getireceğiz dedik. Güvendiğimiz unsur ise benim gibi düşünen, çalışkan, iyi niyetli insanların yaşadığı bir ülke olduğunu bildiğimiz Türkiye’ydi” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
Bilim Adamı Olarak Eğitime Verilen Destekten Mutluluk Duyuyorum
Burada çalıştığım süre boyunca, üniversitemizi bir bilim yuvasından başka bir kuruma çevirmeye çalışan ya da üniversitemizi tabiri caizse kontrol altına almaya çalışan yapılarla da mücadele ettik. Hem ülkemiz adına hem bilim adına bu yapılarla mücadele ettik. Bütün bu mücadeleler dışında bu iyi niyetli insanlar, Türkiye’yi konuşmamın başında saydığım sorunları geride bırakarak hak ettiği noktaya getirdiler. Her şeyden önce bu ülkenin bir vatandaşı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, ülkemizin uluslararası alanda geldiği noktadan büyük mutluluk duyuyorum. Bir akademisyen, bilim adamı olarak eğitime verilen maddi destekten ve konuşmamın başında saydığım sorunların çözülmüş olmasından büyük mutluluk duyuyorum.
Emeği Geçen, Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ediyorum
Bu kampüs şüphesiz ki üniversitemizin en değerli unsurlarından bir tanesi. Bu kampüsü geliştirme çabamız başından beri olduğu gibi bundan sonrada devam ediyor, devam edecek. Bütün başarılarımızda emeği geçen kişilere ve kurumlara teşekkür borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Başta Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye gelip göreve başlayalı çok uzun zaman olmamasına rağmen üniversitemizin bütün faaliyetlerinde bizlere en büyük desteği verebildiğini, vermek istediğini, vereceğini gösterdi. Siyasi kişiliğini bir kenara bırakıyorum, Sayın Bülent Turan tıpkı konuşmamın başında ifade ettiğim bu ülkeyi iyi noktalara getirmeye çalışan ve iyi niyetle çalışan birisi olarak, beraber çalışmaktan gurur duyduğumuz ve beraber çalışmaktan dolayı da büyük işler başardığımızı bir şahsiyet. Kendisine üniversitemiz adına bulunduğu çevreyi kalkındırma çabasından dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Burada ismen sayamayacağım kadar Biga’dan bizleri destekleyen kurumlar ve kişiler var. Sayın Kaymakamın şahsında bütün Bigalılara bugüne kadar gösterdikleri desteklerden dolayı üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum.
Bütün Başarılar İyi Niyetle Çalışmaktan ve Gayretten Doğar
Biga MYO binası 8 milyon 980 bin TL’ye ihale edilmiş bir binadır. Geçen yılın Aralık ayında ihalemizi yaptık. Ocak ayında sözleşmemizi imzaladık. 590 günlük bitirme süresi geriye saymaya başladı. Allah yardımcımız olursa önümüzdeki yılın Haziran ayında bu temelini attığımız binaya hocalarımız ve öğrencilerimizle beraber geçmiş olacağız. Toplam büyüklüğü 8345 m2. 26 derslik var. 49 adet akademisyenlerimiz için ofis var. 12 adet idari ofis var. 9 adet laboratuvar var. 4 adet atölye var. 1 adet 120 kişilik konferans salonu var ve 90 araçlık otopark var. 2511 öğrencisi ile Biga MYO, 403 öğrencisi ile Biga Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve 5732 öğrencisi ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bulunduğu bu kampüs sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz ve bundan sonra da biraz önce saydığım kişilerle daha da geliştireceğimize emin olduğum üniversitemizin müstesna bir kampüsü haline gelecektir. Bütün başarılar iyi niyetle çalışmaktan ve gayretten doğar. Benim şahsen tecrübem odur ki bizi Yaradan, iyi niyetle çalışanların önünü her zaman açmıştır.”
AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan ise ÇOMÜ’nün bölge için ne anlama geldiğinin farkında olduklarını ifade ederek “Üniversitemizin her açılışına, temel atma törenine katılmak bizim için onurdur. Üniversitemizi seviyoruz. Bu bölge için kıymetini biliyoruz. Akademik çalışmaların, genç eğitiminin ötesinde insanımız için hangi anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. O yüzden üniversitenin her aşamasında olmayı kendimize ayrı bir görev olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da “Üniversiteler her çağda toplumların can damarı olmuştur. Yüzyıllardır ilmek ilmek işlediğimiz Anadolu toprakları dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yapmıştır. Bizim bu topraklarda doğan medeniyetimiz her zaman ilim, bilgi ve sanatla beslenmiştir. Bugün burada köklü geçmişe yaraşır bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. 2018 Temmuz’unda bitirilmesi hedeflenen Biga MYO’nun Çanakkale’ye ve ülkemize güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum“ diye konuştu.
İl Müftüsü Arif Gökçe’nin yaptığı dua ile birlikte protokolün butona basmasıyla Biga MYO yeni hizmet binasının temeli atıldı. Tören ikramla son buldu.
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi açıklandı. Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 10 yıla ait program taban puanları için TIKLAYINIZ
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak yapılacaktır.
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
1- Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Online (İnternet) Başvurusunda Bulunan Öğrencilerden İstenen Belgeler
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge.( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS ve ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi. (İnternet çıktısı)
- DGS ile yerleşen öğrencilerin DGS Sonuç belgesi ve DGS Yerleştirme belgesi.(internet çıktısı
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması ve öğrenci belgesinde Kayıt Türü bilgisi yok ise eğitim görmekte olduğu üniversiteden Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına dair belge.)
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. .(Transkript belgesininde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkrip belgesini yükleyebilir.)
- Kayıt Donduranlar için Kayıt Dondurma yazısı.(Elektronik imza ya da ıslak imzalı)
- **** DGS ve 35 Yaş üstü kontenjanından başvuruda bulunacak öğrencilerin https://destek.comu.edu.tr/talepout/yeni adresinden “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı- Yatay Geçiş Birimi” seçilerek ÖYSM yerleştirme belgelerini yüklemeleri ve başvuru yapacakları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve bölüm/program bilgilerini girmeleri gerekmektedir.
2- Kesin Kayıtta İstenen Evraklar
Kesin kayıtlar başvuru yaptığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürosunda yüz yüze veya noter onaylı vekaletname ile yapılacaktır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
- 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır).
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
3-Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Usul ve Esasları
EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)
( 1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.
EK MADDE 1’İN UYGULAMA, USUL VE ESASLARI İÇİN tıklayınız…
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Kurumlararası Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI BAŞARI
DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
- Başvuru ve Değerlendirme İşlemleri
- Kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
- Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
- Kurumlararası başarı durumuna göre yatay geçiş, Genel Not Ortalamasının %50 si ve ÖSYS /YKS puanın % 50 si hesaplamaya dahil edilerek bulunan başarı sıralamasına göre değerlendirilir.
- İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girmeleri gerekir.
- Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir
2- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Online (internet) Başvurusunda İstenen Belgeler
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması, E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. ( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı )
- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin bulundukları dönem itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. (Transkript belgesinde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkript belgesini yükleyebilir.)
- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe ’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması.
- Yurt dışından yapılacak başvurularda Yükseköğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi.
- Öğretim Planı: Öğrencinin ayrılacağı Yükseköğretim kurumunda okuduğu dersleri gösterir öğretim (ders) planı
- ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi (internet çıktısı)
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
3- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
- 3 adet 4.5×6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
4- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları
- Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
- Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
- İlgili bölüm veya programda kontenjan belirlenmiş olması gerekir.
- Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke Yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5., 8. ve 11.nci maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.
- Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan YKS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösterir kazandı belgesi istenir. ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
- Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından Özel Yetenek Programlarına yatay geçiş başvurularında; öğrencinin kayıtlandığı yılın YKS özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir.
- Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin “Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak” kriteri bulunmaktadır.
- Bir Yükseköğretim Kurumundan, çıkarma, uzaklaştırma vb. disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar.
- Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından örgün öğretime geçiş yapanlar ilgili programın katkı payı, ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ise ilgili programın öğrenim ücreti esaslarına tabi olur.
- Yükseköğretim Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programlarına ve Diş Hekimliği Fakültesine Başvurabilmek İçin İlgili yılındaki ÖSYS kılavuzlarında yer alan Başarı Sıralamasına sahip olmak.
- Spor Bilimleri Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması, Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak. (04.07.2019 tarih ve 07 sayılı Senato Kararı.)
- Öğrencilerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yılda ÖSYS/YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olmasına; ancak Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (AcademicRanking of World University, QS World UniversityRankings, Times HigherEducation World UniversityRankings) tarafından yapılan dünya üniversitesi sıralamalarının herhangi birinde ilk 400’de yer alan üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler için bu şartın aranmamasına, ancak yurt dışı kontenjanından daha fazla başvuru olma durumunda öğrencilerin yurtdışındaki üniversitesine kabulde kullanılan belgesinin veya ÖSYS, YKS veya muadil belgelerin sıralama ölçütü olarak kullanabilmesine
- Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanan bölümlere yatay geçiş yapan öğrenciler için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik takviminde ilan edilen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muafiyet sınavı yapılır. Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda farklı programlar için farklı yeterlik ve seviye tespit sınavları uygulayabilir.
- Yeterlik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 70 puandır. (%30 Yabancı Dille öğretim yapan programlar için 60). Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda programlar için farklı bir Yeterlik Sınavı başarı notu belirleyebilir.
- Yeterlik sınavında başarılı olan veya Yükseköğretim Kurulu Tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı düzeyinde puanı olup muaf tutulan öğrenciler kaydoldukları esas programlarda eğitime başlama hakkı elde eder.
- Herhangi bir nedenle yeterlik sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez.
2024-2025 ByatrenciAHAR DÖNEMİ PROGRAM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
BİRİM HABERLERİ
ÇOMÜ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Kontenjanları ve Başvuru Şartları

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programlarına öğrenci alımı ve Tezsiz Yüksek Lisans programından Tezli Yüksek Lisans programına geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki tabloda yer alan kılavuzlardan ulaşabilirsiniz.
ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:
- Başvuru Tarihleri 13-22 Ocak 2025’tir.
- Başvuru işlemleri yalnızca online olarak yapılacaktır.
- Online başvuru ekranı 13 Ocak 2025 Pazartesi saat 00:00’da açılacak, 22 Ocak 2025 Çarşamba saat 17:00’de kapanacaktır. 13 Ocak 2025 tarihinden önce başvuru yapılamayacaktır.
- Başvuru Formu eksiksiz doldurularak çıktısı alınıp imzalandıktan sonra, taranıp sisteme pdf formatında yüklenmelidir.
BAŞVURU FORMLARI | |
1. | Lisansüstü Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formu için lütfen tıklayınız.
(Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formunu da doldurup sisteme yüklemeleri gerekmektedir.) |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
FORMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:
|
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI
(Kılavuzlar) |
|
1. | Doktora-Sanatta Yeterlik Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans (örgün-ikinci öğretim) Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
4. | Yabancı Uyruklu Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.üniverst |
-
Genel5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler6 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak