Bizimle İletişime Geçin

Editörün seçtikleri

2018 – 2019 Özel Üniversite fiyatları belli oldu!

Yayınlandı

-

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran öğrenciler, özel üniversitelerin fiyatlarını merak ediyor. İsteği bölüme puanı yetmeyen veya özel üniversitede okumak isteyen öğrenciler için ücretler belli oldu. Peki 2018 – 2019 yılı özel üniversite fiyatları ne kadar?

Vakıf üniversiteleri yada diğer adıyla özel üniversitelerin fiyatları belli olmaya başladı. YKS sınav sonuçlarının ardından öğrenciler, özel üniversitelerin hangi bölümlerinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Ailevi sebeplerden ötürü veya puan durumlarından dolayı özel üniversitede eğitim görecek öğrenciler için burs olanakları da bulunmaktadır. Bizler de 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayacak adaylar için özel üniversite fiyatlarını paylaşıyoruz.

EN ÇOK ÜNİVERSİTE İSTANBUL’DA!

Türkiye’de 186 üniversite var. Bunun 119’u devlet, 67’si ise özel (vakıf) üniversitesidir. En fazla özel üniversite İstanbul’da bulunuyor. Özel üniversitelerin 42’si İstanbul, 10’u Ankara, 4’ü de Antalya yer alıyor. İzmir, Konya, Mersin ve Gaziantep’te 2’şer, Nevşehir, Kayseri ve Trabzon’da da 1’er özel üniversite hizmet veriyor. Öğrenciler, okul seçerken ile de dikkat ediyor.

EN PAHALI BÖLÜM TIP!

Özel üniversiteyi tercih etmek isteyen adayların en çok merak ettiği konu ise özel üniversite ücretleri. 2018-2019 akademik yılı için özel üniversitelerin ücretleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ücretler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve tam bursluluk durumuna göre değişmekle birlikte, tam ücretli fiyatında en pahalı fakülte, tıp. Tıp eğitiminin ücreti, 105 bin liraya kadar yükseliyor.

TAKSİT VE İNDİRİM SEÇENEĞİ VAR!

Yüksekokulların (2 yıllık) fiyatları ise bölümlere göre değişmekle birlikte 30 bine yaklaşıyor. Üniversitelerden ödemede 10 taksit imkanı sunan da var, peşine yüzde 10 indirim uygulayan da. Öğrenciler, öğretim ücretinin ilk taksitini kesin kayıt sırasında, ikinci taksidi ise ikinci yarıyılın başında ödeyecek.

2018-2019 ÖZEL ÜNİVERSİTE BÖLÜM VE FİYATLARI!

Acıbadem Üniversitesi: 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında Acıbadem Üniversitesi’nin bazı bölümleri için lisans eğitimi ücretleri belli oldu. Buna göre;

– Tıp: 96 bin 800 lira

– Eczacılık: 43 bin 500 lira

– Sosyoloji: 32 bin lira

Bilkent üniversitesi:  2018 – 2019 akademik yılı lisans bölümleri için ücretleri 37 bin 120 lira olarak belirlendi.

İstanbul Aydın Üniversitesi:  2018 – 2019 akademik yılı için ücretler:

– Diş Hekimliği: 66 bin TL

– İktisadi ve İdari Bilimler: 33 bin TL

Sabancı Üniversitesi: Lisans bölümleri eğitim ücreti tüm bölümlerde 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında 72 bin 500 TL olarak belirlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi: Hukuk dışındaki diğer lisans eğitimleri 2018 – 2019 akademik yılında 27 bin TL olarak belirlendi. Hukuk eğitimi ise 35 bin TL.

İstanbul Bilgi Üniversitesi: 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında;

– Hukuk – Mimarlık – Psikoloji (Peşin) : 55 bin 400 Lira

– Hukuk – Mimarlık – Psikoloji (Taksitli) : 58 bin 626 lira

Yeditepe Üniversitesi: 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında;

– Diş Hekimliği: 74 bin TL

– Tıp: 69 bin TL

– Eczacılık: 57 bin TL

– Hukuk: 52 bin TL

– Psikoloji: 40 bin TL olarak belirlendi.

Koç Üniversitesi: Koç Üniversitesi, 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında lisans eğitim ücretlerini 76 bin 500 lira olarak belirledi. Tıp Fakültesi ücreti ise 2018 – 2019 akademik yılında 105 bin 500 TL.

Okan Üniversitesi: 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında Okan Üniversitesi’nde

– Tıp: 69 bin TL

– Diş Hekimliği: 65 bin TL, olarak belirlendi.

Özyeğin Üniversitesi: Lisans eğitimi veren programlar 2018 – 2019 akademik yılı kapsamında Özyeğin Üniversitesi’nde 60 bin TL olarak belirlendi.

Haber7

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Editörün seçtikleri

TÜBİTAK’ın burs miktarları artırıldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

TÜBİTAK’ın araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında artışa gidildi. Bakan Kacır, “Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” mesajını paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ile Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde artışa gidildi.

Buna göre, ön lisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya yükseltildi. Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya, doktora öğrencilerinin aldığı burs miktarı da 20 bin liradan 24 bin liraya çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 27 bin lira iken 32 bin lira olarak güncellendi.

Bu arada, BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı’nda yer alan performans kriterlerine göre başvuru yapmaları durumunda, doktora öğrencileri 8 bin 700 liraya ve doktora sonrası araştırmacılar da 10 bin 500 liraya kadar performans ödemesi alabilecek.

“İnsan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, “Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: trthaber.com4

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Fotoğraf: ensonhaber.com

YÖK, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler için yeni bir karar almıştı.

Buna göre üniversite öğrencilerinin eğitimine devam edebilmesi için uzaktan eğitim modeline geçilmişti.

Alınan kararın ardından bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kameraların karşısına geçti.

3 Nisan’da isteğe bağlı yüz yüze eğitime geçiliyor

Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin nasıl devam edeceğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Buna göre 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceği açıklandı.

Ara sınavlar uzaktan yapılabilecek

YÖK Başkanı Özvar ayrıca, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacağını da bildirdi.

İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıkladığı kararlar

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarına göre alınan kararlar şu şekilde:

“Halihazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilmesine,

Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına,

Yürürlükte olan “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6 ncı maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlamanın uygulanmamasına,

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar”ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine,

Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılmasına,

Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine,

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: ensonhaber.com

Okumaya Devam Et

Editörün seçtikleri

ÜBYS’den ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ders seçimi ve kayıt işlemleri 26 Eylül- 7 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Peki bu işlemleri nasıl mı yapacaksınız? İşte cevabı:

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR