Bilim Teknoloji

Endoskopik bel fıtığı ameliyatı başarılı bir şekilde uygulanıyor

Yayınlandı

-

Türkiye’de en yaygın rahatsızlıklardan biri olan bel fıtığı problemi, tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ile çok daha kolay ve hızlı tedavi edilebiliyor. Bel fıtıkları için geleneksel ameliyatlara kıyasla yapışıklık ve enfeksiyon riskini en aza indiren, ağrısız ve acısız tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ile hastalar sadece 45 dakika süren operasyon sonrası aynı gün ayağa kalkıyor ve yeniden yürüyebiliyor.

Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı Türkiye’de bel fıtığı ağrılarından kurtulamayan, enfeksiyon ve yapışıklık riski bulunan açık ameliyatlardan korkan hastalarımız için bir umut ışığı… Birçok hasta tekrarlayan ağrılardan, uzun iyileşme süreçlerinden ve enfeksiyonlardan şikâyetçi. ‘Tam Kapalı’  bel fıtığı ameliyatı tüm bu şikâyetleri azaltıyor.

Bu cerrahi işlem endoskopta bulunan kanalın içinden kamera kontrolü ile yapılır. Kamera ile omurgamızda bulunan doğal boşluklar kullanılarak işlem yapıldığından klasik cerrahiden farklı olarak kas, kemik ve bağ dokularına zarar verilmez ve kanama olmaz. Bu yüzden bel fıtığı cerrahisi sonrası gelişen problemler büyük oranda azalmış olur. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı cerrahi uygulama gerektiren fıtıkların %90’ında uygulanabilir. Bu ameliyat için kireçlenmenin belirgin olmadığı, dar kanalı olmayan hastalar uygundur. Klasik cerrahinin zorlu olduğu çok kilolu hastalar ve yine genel sağlık durumu bozuk hastalarda da, bu teknik kolaylıkla ve güvenli olarak uygulanabilir.

Tanıtım

Ülkemizde çok az merkezde uygulanabilen tam kapalı bel fıtığı ameliyatı hastanemizde rutin olarak Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde Prof. Dr. Hüseyin Yener ERKEN tarafından uygulanmaktadır. Bu nedenle şehir dışından gelen Ortopedi ve Beyin Cerrahisi uzmanı doktorlar bu tekniği öğrenmek için hastanemizi zaman zaman ziyaret etmektedir. En son ziyarette Prof. Dr. Hüseyin Yener ERKEN kliniği ziyaret eden iki uzman doktora tecrübelerini aktardı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalı kliniğinde bel fıtığı olan hastaya  Endoskopik bel fıtığı ameliyatı , Prof. Dr. Hüseyin Yener ERKEN ve ekibi tarafından başarı ile uygulanmıştır.

ÇOMÜ Haber’i sosyal medyadan takip ederek güncel duyurulara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Twitter→ https://twitter.com/comuhaberci
Instagram→ https://www.instagram.com/comuhaberci

Tanıtım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version