Çanakkale
Yüksek Gerilim Boğaza İniyor

Türk Prysmian Kablo, Prysmian Powerlink S.r.I. ile konsorsiyum oluşturarak, Asya ve Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda deniz altından birbirine bağlayacak denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınmasıyla ilgili işleri içeren 150 milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladı.
Türk Prysmian Kablo, Prysmian Powerlink S.r.I. ile konsorsiyum oluşturarak, Asya ve Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda deniz altından birbirine bağlayacak denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınmasıyla ilgili işleri içeren 150 milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladı. Proje tamamlandığında, Türkiye’nin ilk yüksek gerilim (YG) denizaltı kablo projesi olacak.
Yapılan açıklamada, enerji ve haberleşme kabloları sektöründe faaliyet gösteren Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo’nun, Prysmian Powerlink S.r.l. ile birlikte konsorsiyum oluşturduğu belirtildi. Bu konsorsiyumun, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) tarafından ihalesi yapılan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınması işlerini içeren 150 milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladığı açıklandı.
2014’DE DEVREYE ALINACAK
Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nin, Türkiye’nin elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimini tamamlayarak, ülkenin Avrupa tarafındaki ana tüketim merkezleri için Asya tarafından güvenli ve uygun maliyetli bir enerji iletimi sağlanmasında stratejik önem taşıdığı vurgulandı. Bağlantının, Asya tarafında bulunan Lapseki ve Avrupa tarafında bulunan Sütlüce’deki merkezler arasında, her biri 1000 MW kapasitede, yaklaşık 4 kilometrelik çift devre alternatif akım (AC) enerji iletim sisteminden oluşacağı bildirildi. Bu projede kullanılacak 380 kV XLPE izoleli kabloların Avrupa’daki tesislerde üretilirken, montaj ise grubun kablo gemisi Giulio Verne tarafından yapılacağı açıklandı. Sistemin ise 2014’ün ikinci yarısında devreye alınmasının planlandığı bildirildi.
Dünyada bir ilk olan bu proje ile Çanakkale Boğazı’nda yüksek gerilim havai hatların yarattığı görüntü ve çevre kirliliğine son verileceğini belirten Hoegstedt, “Bu projeyle enerji denizin altından çok daha güvenli bir şekilde iletiliyor olacak. Prysmian Group olarak 2014 yılının Şubat ayında üretimine başlayacağımız kabloyu Prysmian Group’a ait, dünyanın en büyük kablo serme kapasitesine sahip gemilerinden olan Giulio Verne gemisi ile 2014 yılının Mayıs ayında Çanakkale Boğazı’na getirip döşüyor olacağız.
burasıcanakkale
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel6 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer7 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer6 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler7 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak