Çanakkale
Şebekeye ‘Çamurlu su’ karıştığını tespit edince suları kestiler…
ÇOMÜ Haber / Muğla’nın Fethiye ilçesinde aşırı yağmurlardan sonra çeşmelerden çamur aktığını tespit eden Belediye, vatandaşın çamurlu su içmesine engel olabilmek için bazı mahallelerde suları kesti. Sorunun Ören-Fethiye ana içme suyu hattının Çırpı Mevkii’ndeki havalandırma borusunun hurdacılar tarafından kesilmesi sonrası çamurlu suyun bu deliklerden şebekeye karışmasından kaynaklandığı anlaşıldı.
70 bin kişinin yaşadığı Fethiye’de belediyenin içme suyu arıtma tesisleri sular çamurlu da gelse arıtmak için yeterli oluyor. Diğer taraftan Fethiye’de bu olay yaşanırken Çanakkale’de yaklaşık 1 haftadır çamurlu su kullanmaya mahkum olan Çanakkaleliler isyan ediyor. Şebeke suyundaki kirlilik nedeniyle pek çok vatandaşın hastanelere başvurduğu belirtiliyor. Meyve-sebzelerini çeşmeden yıkayan veya bu suyla yıkanıp, diş fırçalayan kişilerin rahatsızlanması Çanakkale’de suya dönük endişeyi arttırmış durumda.
Çanakkale Bu Konuda Tek!
Uzmanlar yağmur yağışları nedeniyle hiçbir il ve büyük ilçede suların çamurlu akmadığını, Çanakkale’nin bu konuda tek olduğunu da iddia ediyorlar. Buna göre arıtmadan geçen suyun çamurlu olması veya başka maddeleri içermesi doğal yağışlar ile değil, arıtma sisteminin yetersizliği ile ilgili.
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı
Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu
Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.




Adınız...
12 Aralık 2012 at 14:05
10 gündür çamurlu akan su tam düzelmişti ki dün akşam yağan yağmurla yine aynı hale döndü..Öncelikli işi halkın sağlığını düşünmek olan belediyenin bu kadar vurdumduymaz olmasına inanamıyorum..Halkın da bi o kadar tepkisiz olması gerçekten inanılmaz..Ya bir şehrin çeşmesinden 10 gün çamur akar ve hiçbir şey yapılmaz mı..neresi burası Somali mi…
Anonim
12 Aralık 2012 at 14:22
başkan 10 gündür damacana suyuna verdiğim paranın haddi hesabı yok günde 20 litre gidiyor. hadi anladıkta senin adamların gelip bide su faturası kesmiş 70 tl.eh insaf diyeceğim ama insafın olsa yıllardır su arıtmayı yapardın. yemin ederim sokakta biriken sular bile çeşmeden akanlardan temiz.
Anonim
12 Aralık 2012 at 14:27
ne oldu başkan. yıllarca çalışmadan seçildiniz (sen ve senden öncekiler). nasıl seçildiniz anlatayım. aman AK Parti kazanırsa laiklik elden gidecek dediniz. Kordonda yaşayan (Kordon style) zatı muhteremlarin oyuyla seçildin (o civarın oyu % 80 CeHaPe ye çıkar) ama bit-ti. bi dönem daha bu rezilliğe katlanmayacağız.
ANAP Beslemelerinden
12 Aralık 2012 at 18:13
toplu teşekkür, minnet, şükran ayini devam ediyor.
Çanakkale’yi babalarının çiftliğine çevirenler şimdi matem tutuyor.
Öyle anlaşılıyor ki AKP, bu beslemeleri ANAP’lı ağabeyleri ve CHP belediyesi gibi doyurmuyor.
Bunlara illa ki Yüce Divan’da yargılanmış ağabeyler lazım.
Adınız...
12 Aralık 2012 at 19:15
Başkanın Neron’dan farkı yok. Gideceğini biteceğini yok olacağını bildiğinden yakmaya başladı şehri de insanarını da. Çanakkale sizinle gurur duyuyor (!) başkan