Çanakkale
İsmail Yaşar Oğuz Gençlerle Buluştu
Kepez beldesi AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar Oğuz, AK Parti belde gençlik kolları üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Oğuz, “Hedefimizi koyduk yola çıktık” dedi.
Kepez Esnaf Kefalet Liman Restoranda düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Kepez Belde yöneticileri ve AK Parti Belde Gençlik Kolları üyeleri katıldı. AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar Oğuz, gençlerden destek istedi. Kaldığı yerden devam edeceklerini ifade eden Oğuz, daha güzel bir Kepez için büyük projelerle geri döneceğini söyledi. Oğuz, “Yeniden güzel beldemize başkanlık için adayım. Yarım kalan işimizi tamamlamak için devam edeceğiz. Çalışmalarımıza başladık. Bundan sonra toplantılarımızı sürekli hale getirip eksiklerimizi tamamlayacağız. Herkese adaletli eşit davranış sergileyeceğimizi bilinmesini isterim. Hedefimizi koyduk yola çıktık. Bu hedeflediğimiz yolda birlikteyiz. Hepimiz Kepez için çalışacağız. Başkanlık boyunca destek vermenizi istiyorum. Eğer bu seçimi kazanırsak sonra kabuğa çekilmek yok, birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bana değil Kepez’e sahip çıkalım” dedi. İsmail Yaşar Oğuz, daha sonra gençlerin sorunlarını dinledi.
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı
Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu
Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel9 ay önceİŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer10 ay önceÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Genel10 ay önceÇOMÜ İŞKUR Gençlik Programı Başvuruları Devam Ediyor
-
Üniversiteler10 ay önceÇOMÜ Spor Kulübü, Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonasında Şampiyon Oldu!

