Bizimle İletişime Geçin

Genel

Helak oldular çünkü onlara müstehak!…

Yayınlandı

-

Helak oldular çünkü onlara müstehak!...125_bALINTI YAZI | SÜLEYMAN ÖZIŞIK | İNTERNET HABER

Acımasız bir kıvılcım, 301 kişiyi aramızdan alıp götüren bir yangına dönüştü. Fatih Terim’in söylediği gibi, ateş bu kez düşmediği yeri de yaktı. Her bir ölüm haberi, kederli bir çığlık dalgasıyla cevabını buldu.

Fitne, maden ocağındaki dumandan ve zehirden daha hızlı yayıldı dört bir yana…. Dün müftü karısı olanlar bir anda madenci karısı oldu. İstanbul’da gezici olanlar bir anda Soma madencisi olup çıktı karşımıza…  Dillere destan (!) mücadelelerine, cenk meydanı saydıkları twitter üzerinden bir kez daha giriştiler.

Sabah saatinde, “Erdoğan bir kıza tekme tokat girişti” dediler. Öğleden sonra baktık ki o kız erkeğe dönüşmüş! Erdoğan nasıl vurmuşsa cinsiyet değişikliği hasıl olmuş!

“Yahu yanlış biliyorsunuz” dediğim için Soma’daki faciayı bir anda es geçip benim yedi sülalemi sıradan geçirdiler.

Sonra mı?

“Erdoğan bana vurdu” diyen adam bir gün önce milli kahramanlarıydı. Bir gün sonra aynı adam,“Bana Erdoğan değil, korumaları vurmuş. Görüntüleri izleyince gerçeği gördüm” deyince bir anda hain ve satılmış ilan edildi.

“Ne oldu bak haksız çıktınız!” dedik diye birkez daha küfürlere başladılar.

Trafik kazası esnasında kaza yapan araçtan, cüzdan çalan vicdansızlar gibi, ölüm üzerinden siyasi ikbal peşine düştü her biri… Şeytan konulu filmlerde şeytan rolünü makyajsız oynayacak kadar şeytanlaştılar. Şehit askerler üzerinden siyaset üretemeyince madencilerin cenazesinden medet ummaya başladılar.

Onlar yazar da bizim malum yazarlar susar mı?

Pek tabi ki gemilerini sevdikleri ve sevildikleri limana doğru yüzdürmeye başladılar.  Bindikleri bir ticaret gemisini savaş kadırgasıymış gibi halka yutturarak yeni bir kahramanlığa soyundular.

Madende can veren pek çok madencinin, sıkıldıkları için gaz maskelerini çıkardıkları ve bu nedenle şehit düştükleri ortaya çıktı. Madencilerin ölüm haberini fırsat bilen pek çok gazeteci de bu ölümlerle birlikte insanlık maskesini çıkardı, adeta kin ve nefret kusmaya başladı. On yıllar boyunca öğrendikleri tüm ihanet oyunlarını şu birkaç gün içinde kullanıp tükettiler.

“Ölen işçiler AKP’nin parayla mitinge taşıdığı işçilerdi. Olan biten müstahaktır denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur” diyen Yılmaz Özdil işaret fişeğini attı…

Özdil bunu der de Yazgülü Aldoğan durur mu? Leydi, sosis kalınlığındaki tombul parmaklarını konuşturup, “Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi. Kar yoluna gitti niyazi” diyerek madencilere hakaret etti.

Peki fitne olur da Emin Çölaşan geri kalır mı?

Bakın o ne diyor:

“Sevgili okuyucularım, Soma faciası olduktan sonra bu sorumsuz hükümetin aldığı ilk karar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi oldu. Göstermelik ulusal yas (!) ilan edilmişti ama ülkenin dört bir yanındaki eğlence yerleri açıktı, maçlar oynanıyordu! Facia, bu sorumsuzlar için bir bahane oldu ve hiç utanmadan 19 Mayıs kutlamalarını anında yasakladılar. Tamamına yazıklar olsun, utansınlar. Eğer utanma duyguları kaldıysa.”

Ulusalcı yazarların olduğu ortamda cemaatçi yazarımız yardıma koşmaz mı? Hocasından fetvayı almış ve yorumların hasını yapıştırmış köşesinde…

Ölenler için, “Helak oldular” cümlesini kuran Zaman yazarı Ali Ünal’a göre Soma’daki facianın nedeni “AK Parti’ye oy verilmesi ve Cemaat’e hakaret edilmesi…”

Şunu açık ve net olarak belirteyim…

Yaşanan faciadan dolayı hükümeti eleştirebilirsiniz. Tekme atan müşavirin görevden uzaklaştırılmasını talep edebilir, market girişinde vatandaşı döven korumaların hesap vermesini isteyebilirsiniz. Hatta kazadan 2 gün sonra Soma’ya giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın istifasını da isteyebilirsiniz.

Bunların tamamı normal…

Ancak hiçbir insana sevmediğiniz partinin mitingine gitti diye ölümü müstehak göremez, “B.k yoluna gitti” diyerek aşağılıkça hakaret edemezsiniz.

Bir yanda “Çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin” diyenlere ölümü müstahak görüp “B.k yoluna gitti Niyazi” diyeceksiniz, diğer yanda ortalığı yakıp yıkan gezici şehir iblislerine destek verip, polisle çatışırken ölenlere “Şehit” diyeceksiniz.

Madem demokrasiden bahsediyoruz…

AK Parti’yi destekliyor diye birilerinin ölümlerine “iyi olmuş” diyebilen zihniyetin demokrasilerde yeri olamaz!

Sakın ha!

“Ama başbakan da bu işin fıtratında bu var dedi” gibi saçma sapan bir cümle ile yapılan bu namertliğin üstünü örmeye çalışmayın. “Bu tür riskli işlerde ölüm oranı daha yüksektir. Bu işin” anlamına gelecek bir cümle ile, “Bu ölümler onlara müstehak” cümlesi arasında bir organik bağ kuracak kadar alçalmayın derim.

Dün baktım, Yılmaz Özdil köşesinde kendini savunmuş. “Kendi söylediklerini bize mal etmeye çalışıyorlar. Kim vurduya gidelim diye bizi hedef gösteriyorlar” diyerek çaktırmadan geri adım atmaya çalışıyor.

Uludere’de ölenler için, “Katırlar” benzetmesi yapan, AK Parti seçmenini, “Göbeğini kaşıyan adam”“Bidan kafalı” diyerek hakir gören bir yazarın bu çark çabalarına kim inanır?

Bu kafa 90 küsur yıldır Kürtler’i insan olarak görmek istemedi. Bu kafa yıllar önce Alevileri insandan saymadığı için topluca katletti. Bu kafa Cumhuriyetin kuruluşundan beri başı kapalı olan inanç sahiplerini hep aşağıladı, ötekileştirdi.

Şimdi pek tabi ki ölümü “müstehak” görecek ve “b.k yoluna gtti” diyecek. Kirli ağızlardan temiz kelimeler çıkmasını nasıl bekleyebiliriz ki?

Şuraya bakar mısınız?

Cemaati savunan yazar Erdoğan’a oy verenleri neredeyse Lut Kavmi gibi gördüğünü söyleyecek. Adamlar dershaneler kapatılacak diye Türkiye’yi ateşe verdiler ama yetmemiş.

Neymiş efendim, “Erdoğan’a oy verdikleri için bunu haketmişler…”

Bu yazarın mantığıyla gidecek olursak, “Bundan önceki seçimlerde kendileri de Erdoğan’a oy verdikleri için topluca helak oldular” dememiz gerekiyor herhalde…

Herşey bir yana…

Ben hepsinden çok Emin Çölaşan’a gerçekten çok ama çok üzülüyorum.  Yani bir insan ancak Emin Çölaşan kadar bahtsız olur! Samimi ve dürüst insan olmanın erdemine ulaşamadan yaş kemale erdi!

Öyle bir acz içinde ki…

Türkiye 301 madencinin yasını tutarken o, Ülkenin dört bir yanındaki eğlence yerleri açıktı, maçlar oynanıyordu! Facia, bu sorumsuzlar için bir bahane oldu ve hiç utanmadan 19 Mayıs kutlamalarını anında yasakladılar. ettiler diyebiliyor…

Yalanın kuyruklusu, iftiranın püsküllüsü, cehaletin dip noktası dedikleri bu olsa gerek.

Bir defa 19 Mayıs Kutlamaları yasaklanmadı.Devlet yalnızca kendi yaptığı kutlamaları iptal etti. Dünyanın hiçbir ülkesinde devlet gidip de bar işletmecisine “Yastayız kapat”demez. Kapatmıyorsa o bar işletmecisinin kabahati. Zaten o barlara gidenler de savunduğu ulusalcı tayfadan başkası değil. Maçlar oynanıyormuş. O maçlardan Soma’ya kaç milyon TL’lik yardım toplandı haberi yok garibimin.

Bu yıl stadyumlarda kutlamalar olmamış, konfetiler havalarda uçuşmamış diye beyefendinin keyfi kaçmış!

Ziyanı yok efendim… Kaza niyetine seneye iki kere kutlarsınız olur biter! Size göre Cuma Namazı’nın kazası oluyorsa, bunun kazası hayli hayli olur yani..

Son olarak…

Erdoğan dün bu yazarları eleştirdiği konuşmasında patronlarına, “Bunları neden kovmuyorsun”diye seslenmiş.

Bu çağrıya kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum.

Bu yazılarından dolayı birilerinin kovulmasına bence hiç gerek yok!. Bence patronları bunları çalıştırsın ama, böyle günlerde bağlı tutsun!

Milletin siyasi manevi değerlerine saldırmasınlar, o da yeter!

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

ÇOMÜ İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yağılan açıklama şöyle:

İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Üniversitemiz birimlerinde görevlendirilecek 1580 kişilik kontenjan için kura çekimi işlemleri Çanakkale 8. Noteri huzurunda İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde 22 Ekim 2025 saat 10.00’da gerçekleştirilmiştir. Kayıt için gerekli belgeler ve kura sonucu kazanan asil öğrencilerin listesi Ek’te yer almaktadır.

Belgelerin Teslim Tarihi: 24.10.2025 / 30.10.2025 – Saat: 17.00’ye kadar. Belirtilen sürede teslim edilmeyen belgeler kabul edilmeyecektir.

Belgelerin Teslim Yerleri: Enstitü /Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulların/ İSG Merkezi

Asil Olarak Hak Kazanan Öğrencilerimizden İstenen Belgeler:

1- Kimlik Fotokopisi

2– Adli Sicil Belgesi (E-Devlet)

3- Kendisi ve aynı hanede yaşayan bireylerin SGK Hizmet Dökümü ve SGK Kayıt     Sorgulama evrağı (E-Devlet)

4- Yurtta kalanlar için “Yurtta Barınma Belgesi” (E-Devlet) / Diğer toplu alanlar için “Kanıtlayıcı Belge” (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanlarında olanlar için hane gelir şartı aranmaz.)

5- Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi (E-Devlet) (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları haricinde yaşayanlar için istenmektedir.)

6- İkametinin bulunduğu hane halkına ait (18 yaşını doldurmuş Aynı hanede ikamet edenlerin) çalıştıkları yerden barkodlu veya kaşe imzalı Maaş Bordroları ve SGK Hizmet Dökümü  (Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları haricinde yaşayanlar için istenmektedir.)

7- Ticari ve zirai geliri olanların vergi levhaları (E-Devlet)

8- Öğrencinin kendisine ait Ziraat Bankası 18 Mart Şubesi İban No Belge (Ziraat Bankasının başka şubelerinde hesapları olan öğrenciler  hesaplarını 18 Mart Şubesine taşımak zorundadırlar)

9- Sağlık Bilgisi Taahhütnamesi

10- Hane Geliri Taahhütnamesi (Yurtta kalan öğrenciler hariç)

***E-Devletten alınacak belgeler barkotlu belge oluştur seçeneği ile alınacaktır.

ÖNEMLİ

NOT 1: Yurt ve benzeri toplu yaşam alanları dışında Gelir şartının sağlanması için hanenin aylık net geliri 3 ASGARİ ÜCRET tutarını geçmemelidir.(66.314,01TL.) İkametgâh adresleri yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanları olanlar ile 8/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler gelir tespitinden muaftır.

NOT 2: Başvuru evraklarının teslimi sonrası öğrencilerin gerekli şartları taşıyıp taşımadığı kontrol edilecektir. Gerekli şartları taşımadığı tespit edilen öğrenciler bilgilendirilecek olup yerine yedek listedeki öğrencilerden belge talep edilecektir.

NOT 3: Asil olarak hak kazananların kesin kayıtları yapıldıktan sonra, Rektörlük birimlerinde görevlendirileceklerin çalışma yerleri  03.11.2025 – 07.11.2025 tarihleri arasında  ilan edilecektir.

NOT     4: Başvuru tarihinden sonra 18 yaşını doldurmuş olan öğrencilerin, asil olarak hak kazansalar dahi (15.10.2007 tarihinden sonra doğanlar) başvurusu kabul edilmeyecektir.

KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Okumaya Devam Et

Genel

ÇOMÜ’de “İŞKUR Gençlik Programı” Başvuruları Başladı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü imzalandı. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Prof. Dr. Arda Aydın, Genel Sekreter Vekili Sinan Karabulgu, Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Tuğçe Altuntaş ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin Mesleki Gelişimini Destekleyen İş Birliği

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayan uygulamalı eğitim modellerine büyük önem verdiklerini belirterek  “İŞKUR Gençlik Programı” kapsamda 2024 yılında 1.440 kontenjan ayrılmış ve 1.046 öğrencimiz bu programdan yararlanmıştı. Kura yöntemiyle belirlenen öğrencilerimizin hem birimlerimizde hem de genel anlamda memnuniyet düzeyi yüksekti. Bu yıl kontenjan sayısı 1.580’e çıkarıldı. Umuyorum ki öğrencilerimiz kısa sürede program kapsamında görevlerine başlayacak” dedi.

Rektör Erenoğlu, sürecin yürütülmesinde katkı sunan İŞKUR İl Müdürlüğüne, Rektör Yardımcılarına, Genel Sekreterliğe ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığına teşekkür ederek, “Bu program titizlikle takip edilmesi gereken bir süreç. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Başvurular Bugün Başlıyor”

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, geçen yıl edinilen deneyimlerle bu yıl daha verimli bir uygulama süreci hedeflediklerini belirtti.

Yavuz, “Geçen sene yaklaşık 6 bin öğrenci başvuru yaptı. Bu yıl kontenjan artışıyla birlikte başvuru sayısının daha da yükselmesini bekliyoruz. Başvurular bugün itibarıyla başlayacak ve cumartesi gününe kadar devam edecek. 22 Ekim’de noter kurası gerçekleştirilecek. Evrakların tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz 10 Kasım itibarıyla görevlerine başlayacak” dedi.

Öğrencilerin süreci doğru takip etmeleri için İŞKUR’un sosyal medya hesaplarını izlemelerinin önemine değinen Yavuz, “Başvurularda sık yapılan hatalar, doğru başvuru yöntemleri ve hangi birimlerde görev alınacağı gibi bilgiler düzenli olarak paylaşılacak. Planlandığı şekilde ilerlemesi halinde program 10 Kasım 2025 – 26 Haziran 2026 tarihleri arasında kesintisiz olarak sürdürülecek” ifadelerini kullandı.

“Hedef: 1580 Öğrencinin Programa Katılımı”

Yavuz, bu yıl belirlenen 1.580 kontenjanın tamamının dolmasını hedeflediklerini belirterek, “İstiyoruz ki 10 Kasım itibarıyla tüm öğrenciler görevlerine başlasın. Bu süreçte Üniversitemizin Sağlık Kültür Spor Dairesi ile koordinasyon çok önemli. Evrakların eksiksiz tamamlanmasıyla süreci aksamadan yürütmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol töreni sona erdi.

Okumaya Devam Et

Genel

comuhaber.com, FAKÜLTE PROGRAMLARI SINIF WHATSAPP GRUPLARI (2025)

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2025 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  Ekonometri
  İktisat
  İşletme
  Kamu Yönetimi
  Maliye
  Uluslararası İlişkiler
Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  Finans ve Bankacılık
  Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  İş Sağlığı ve Güvenliği
  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  Enerji Yönetimi
  Gıda Teknolojisi
  Sağlık Yönetimi
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi
  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği
  Su Ürünleri Mühendisliği
Diş Hekimliği Fakültesi
  Diş Hekimliği
Eğitim Fakültesi
  Coğrafya Öğretmenliği
  Fen Bilgisi Öğretmenliği
  İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  İngilizce Öğretmenliği
  Japonca Öğretmenliği
  Kimya Öğretmenliği
  Okul Öncesi Öğretmenliği
  Özel Eğitim Öğretmenliği
  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  Sınıf Öğretmenliği
  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  Türkçe Öğretmenliği
Fen Fakültesi
  Biyoloji
  Fizik
  İstatistik
  Kimya
  Matematik
  Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
  Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
İlahiyat Fakültesi
  İlahiyat
İletişim Fakültesi
  Gazetecilik
  Radyo, Televizyon ve Sinema
  Yeni Medya ve İletişim
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  Arkeoloji
  Coğrafya
  Felsefe
  İngiliz Dili ve Edebiyatı
  Psikoloji
  Sanat Tarihi
  Sosyoloji
  Tarih
  Türk Dili ve Edebiyatı
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  Peyzaj Mimarlığı
  Şehir ve Bölge Planlama
Mühendislik Fakültesi
  Bilgisayar Mühendisliği
  Biyomühendislik
  Çevre Mühendisliği (İngilizce)
  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  Gıda Mühendisliği
  Harita Mühendisliği
  İnşaat Mühendisliği
  Kimya Mühendisliği
  Yazılım Mühendisliği (İngilizce)
Sağlık Bilimleri Fakültesi
  Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  Ebelik
  Hemşirelik
Siyasal Bilgiler Fakültesi
  İktisat (İngilizce)
  İşletme (İngilizce)
  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Spor Bilimleri Fakültesi
  Spor Yöneticiliği
Tıp Fakültesi
  Tıp
Turizm Fakültesi
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  Turizm İşletmeciliği
Ziraat Fakültesi
  Bahçe Bitkileri
  Bitki Koruma
  Tarım Ekonomisi
  Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
  Tarımsal Biyoteknoloji
  Tarımsal Yapılar ve Sulama
  Tarla Bitkileri
  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  Zootekni

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR