Bizimle İletişime Geçin

Rektör Acer’den Darbe Girişimi Sonrası Açıklama

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer Türkiye’nin seçilmiş meşru hükümetine ve meşru cumhurbaşkanına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainler tarafından yapılan darbe girişimine karşı basın açıklaması yaptı.

 

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmaya başlanan darbe girişimi ülkemize milletimize saldırı girişimi hepimizin malumu. Bu tabi ki sıradan bir saldırı, sıradan bir tehdit olarak algılanmamalı şüphesiz ki. O meyanda gereken ciddiyetin verilerek gereken adımların atılması gerekir. Bu bağlamda aslında 15 Temmuz 2016 tarihinde olup bitmiş bir mesele olarak kesinlikle algılanmaması, kabul edilmemesi lazım. Aslında bunun bir mücadele süreci olduğunu bir nevi asıl yeni  hız kazandığını özellikle kabul etmemiz lazım. Eğitim öğretim bilimsel araştırma kurumunda çalışan bütün akademisyenler olarak bütün çalışanlar olarak ülkemizin ilerleyişinin önünde engel teşkil etmeye çalışan dış bağlantılı odakların şebekelerin sadece bilim dünyasına değil ülkemizin bütün gelişimine ciddi zarar vereceğine akamete uğratacağını biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bağlamda bugün üniversite senatosu olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda ülkemize yönelmiş bu ciddi saldırının meşru cumhurbaşkanını öldürmeye kasteden meşru hükümetini düşürmeye kasteden meşru meclisini bombalayan vatandaşlarımıza acımasızca saldıran bu girişimi konuşmak üzere ve buna karşı bir bildiri yayınlamak üzere senato üyelerimiz olarak bir araya geldik. Bu toplantıda da görüldü ki öğretim üyelerimiz böyle bir saldırı karşısında yapılması gereken neyse hukuk bağlamında atılması gereken bütün adımlar neyse bunun atılmasını canı gönülden istemekte ve bu çerçevede çalışmaya gayret göstermeye hazır olduklarına ifade etmektedirler. Yayınladığımız senato bildirisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi senatosu bildirisi göstermektedir ki bu meselenin bütün yansımalarıyla başlangıcıyla öğretim üyelerimiz tarafından yeterince ciddiye alınmakta ve bu mücadele bir nevi hız kazanmakta. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin mevcut yönetimi olarak yaklaşık bir buçuk yıldır üniversitemizde bu tür yapıların unsurlarına karşı yapılması gereken mücadele başlatılmış ve devam etmekteydi.

Özellikle bu yapının önde gelen unsurları olarak bildiğimiz öğretim üyesi adı altında üniversitemizde çalışan kişilere karşı bugüne kadar alınmış olan tedbirler vardı ve mahkemede devam etmeye başlayan bu süreç, özellikle yargılama süreci, bu tür kişilerin üniversitemizden uzaklaştırılması için gerekli yasal altyapıyı bize sağlamış oldu. Dolayısıyla şu an altı öğretim üyesi görevden el çektirilmiş oldu. Bunların arasında bu üniversitede eski dönemde rektörlük yapmış kişi de var. Ayrıca özellikle bu yapıyla bağlantılı bir şekilde çalıştığını düşündüğümüz kişiler de var. Tabi bundan sonraki süreç önemli. Şu ana kadar bu tür girişimlerin somut olarak delillendirilmesi konusunda tabi ki sıkıntılar yaşanmıştı. Bu sıkıntıyı hem hükümetimiz hem kurumlarımız yaşamaktaydı. Ama bu darbe girişimi, bu saldırı bize açık ve somut bir şekilde gösterdi ki, gerçekten bu yapının tehlikeli, faaliyete geçen bir yapı olduğunu hepimiz görmüş olduk. Bu, hukuki anlamda da çok önemli. Bugün Türkiye’de mevcut gözaltı süreçleri, tutuklama süreçlerinin tamamı kesin, net ve ülkemizin tamamına yönelmiş olan tehdidin faaliyet kazanılması ile ancak mümkün olabiliyor. Aslında bu somut eylem karşısında yapılması gereken ne ise, üniversitelerimizde de yapılması gerekiyor. İşte bunun bize sağladığı zemin üzerinden bu yapıyla ilişkili olabileceğini düşündüğümüz her bir öğretim elemanı hakkında gerekli incelemeleri hemen başlatıyoruz. Bunlar arasında üniversitede bulunmasının sakıncalı olacağını düşündüğümüz, bu soruşturma bağlamında sakıncalı olacağını düşündüğümüz öğretim elemanları hakkında da gerekli tedbirler alınacaktır. Bu tabi öğretim elemanlarını kapsamamalı, aynı zamanda üniversitemizde çalışan çok sayıda idari personel de var. Bunların da gözden geçirilmesi gerekir. İşte bu somut saldırı, somut tehdit bize bunları yapma konusunda doğru, hukuki, meşru bir zemin kazandırmıştır. Bu tehdidi değerlendirmek Türkiye’de her bir kurumun şu aşamadaki vazifesidir. Zira bu ülkenin geleceği, milletin geleceği ve bekasıyla ilgili bir şeydir.

Şimdi, tabi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  üzerine düşeni yapacaktır. Ama aynı zamanda diğer kurumlarla iş birliğimizi bu bağlamda ki iş birliğimizi daha da arttırıyoruz.Mevcut Hükümetimiz alınması gereken tedbirleri ciddi anlamda alındığını gösterir adımlar atıyor. Örneğin bugün bütün üniversitelerdeki dekanların  tekrar gözden geçirilmesine ilişkin bir süreç başladı ki ben bu süreci oldukça doğru buluyorum. Her ne kadar biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Dekanlık düzeyinde yönetimin tamamını yeniden gözden geçirip tamamını yeni dekanlarımızla yola çıkmış bir şekilde doğru yoluna koymuştuk ama Türkiye’de dekanlık düzeyinde gözden geçirilmesi gereken çok sayıda fakültenin çok sayıda üniversite içerisinde çok sayıda fakültenin olduğunu da biliyoruz. Bu bağlamda bence doğru atılmış bir adım yapılması gereken değerlendirmeler yapılacaktır. Bu tür zararlı unsurlardan mevcut olanlar olduğu tespit edilirse gerekli işlemlerinde tabi ki yapılması gerekir. Bu hukukun Türkiye’deki meşru hükümete sağladığı bir yetkidir ve sorumluluktur aynı zamanda. Ben şunu söyleyerek  özellikle bitirmek isterim. Bütün insan hakları prensipleri bütün demokratik prensipler demokratik devletlerin kendisine yönelen saldırılara karşı, demokratik düzene yapılan saldırılara karşı alınması gereken tedbirler konusunda meşru yönetimlere yeterli yetkiyi vermektedir. Bu tür olağanüstü durumlarda yine demokrasi ve insan hakları prensibine dayanarak mevcut meşru hükümet Türkiye’de bu tehdidin ortadan kaldırılması için  gerekli adımları atma yetkisine sahiptir. Bu taraf olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde de bu şekilde ifade edilmiştir. Taraf olduğumuz birçok uluslararası sözleşmede de ilgili sözleşmede de bu, bu şekilde ifade edilmiştir ve aynı zamanda Anayasamızın da bu tür olağanüstü durumlarda ülkeye yönelmiş bu tür büyü tehditler durumunda da ne tür tedbirler alınabileceğini düzenleyen hükümleri vardır. Ben hükümetimizin bu tedbirleri, bu yetkiyi kullanarak, bu tedbirleri alıyor olmasından doğrusu ülkemiz adına bilim dünyası adına, geleceğimiz adına da memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.

 

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Genel

comuhaber.com, FAKÜLTE PROGRAMLARI SINIF WHATSAPP GRUPLARI (2025)

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2025 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  Ekonometri
  İktisat
  İşletme
  Kamu Yönetimi
  Maliye
  Uluslararası İlişkiler
Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  Finans ve Bankacılık
  Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  İş Sağlığı ve Güvenliği
  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  Enerji Yönetimi
  Gıda Teknolojisi
  Sağlık Yönetimi
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi
  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği
  Su Ürünleri Mühendisliği
Diş Hekimliği Fakültesi
  Diş Hekimliği
Eğitim Fakültesi
  Coğrafya Öğretmenliği
  Fen Bilgisi Öğretmenliği
  İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  İngilizce Öğretmenliği
  Japonca Öğretmenliği
  Kimya Öğretmenliği
  Okul Öncesi Öğretmenliği
  Özel Eğitim Öğretmenliği
  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  Sınıf Öğretmenliği
  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  Türkçe Öğretmenliği
Fen Fakültesi
  Biyoloji
  Fizik
  İstatistik
  Kimya
  Matematik
  Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
  Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
İlahiyat Fakültesi
  İlahiyat
İletişim Fakültesi
  Gazetecilik
  Radyo, Televizyon ve Sinema
  Yeni Medya ve İletişim
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  Arkeoloji
  Coğrafya
  Felsefe
  İngiliz Dili ve Edebiyatı
  Psikoloji
  Sanat Tarihi
  Sosyoloji
  Tarih
  Türk Dili ve Edebiyatı
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  Peyzaj Mimarlığı
  Şehir ve Bölge Planlama
Mühendislik Fakültesi
  Bilgisayar Mühendisliği
  Biyomühendislik
  Çevre Mühendisliği (İngilizce)
  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  Gıda Mühendisliği
  Harita Mühendisliği
  İnşaat Mühendisliği
  Kimya Mühendisliği
  Yazılım Mühendisliği (İngilizce)
Sağlık Bilimleri Fakültesi
  Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  Ebelik
  Hemşirelik
Siyasal Bilgiler Fakültesi
  İktisat (İngilizce)
  İşletme (İngilizce)
  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Spor Bilimleri Fakültesi
  Spor Yöneticiliği
Tıp Fakültesi
  Tıp
Turizm Fakültesi
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  Turizm İşletmeciliği
Ziraat Fakültesi
  Bahçe Bitkileri
  Bitki Koruma
  Tarım Ekonomisi
  Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
  Tarımsal Biyoteknoloji
  Tarımsal Yapılar ve Sulama
  Tarla Bitkileri
  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  Zootekni

(daha&helliip;)

Okumaya Devam Et

Genel

comuhaber.com, MYO PROGRAMLARI WHATSAPP GRUPLARI (2025)

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2025 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Ayvacık Meslek Yüksekokulu

Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Biga Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Lapseki Meslek Yüksekokulu

Yenice Meslek Yüksekokulu

Okumaya Devam Et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlatıyoruz

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Kritik Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere müjdeyi verdi. Erdoğan, “10 bini Milli Eğitim Akademisi’ne olmak üzere, 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlatıyoruz.” dedi.

“25 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ”

Erdoğan’ın açıklamalarından en dikkat çekeni öğretmen atamaları oldu. Binlerce öğretmene müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 bini Milli Eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini bugün gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız kapsamlı bilgilendirmeyi önümüzdeki dönemlerde yapacak.” dedi.

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR