Bizimle İletişime Geçin

Manşet

ÇOMÜ Heyeti’nden Balkan Ülkelerine Bir Dizi Ziyaret

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin uluslararası üniversite olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Mevcut uluslararası öğrenci sayısını artırma hedefinde olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), yurtdışındaki üniversiteler ile Erasmus , Mevlana, yüksek lisans ve doktora alanlarında ikili iş birliği anlaşmaları imzalayarak karşılıklı çalışmalar yürütülmesi için akademik ortaklıklar kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  Genel Sekreter Ayhan Monus, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Oral,  Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Ziya Arnavutoğlu’ndan oluşan heyet, Kuzey Makedonya, Kosova ve Arnavutluk ülkelerinde çeşitli görüşmeler yaptı.

Tanıtım

Heyet, ilk olarak Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı  Talat Xhaferi’yi  makamına ziyaret ederek ÇOMÜ ile ilgili bilgiler verdi ve ikili işbirlikleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyet sırasıyla; Kuzey Makedonya Meclisi Boşnak Azınlık Milletvekili Zecir Ramciloviç, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, Kuzey Makedonya Milli Eğitim Bakan Yarımcısı Lulzim Aliu, Tarım Bakan Yardımcısı Abdylshyqyr  Adedini, Diaspora Bakanı Xhemail Çupi, Bilişim Bakan yardımcısı  Admirim Aliti, Gençlik ve Spor Bakan Yarımcısı Amir Bilali, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti nde Faaliyet Gösteren Kimyagerler Derneğin Kurucu Başkanı ve Kiril Medodi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zoran Zdravkovski ve son olarak Kuzey Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reshat Qahili makamında ziyaret ederek üniversiteler arasında iş birliğini daha iyi noktaya getirebilmek adına görüşmeler yaptı.

Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet,  Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkanı Glauk Konjufca, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye Dostluk Grup Başkan Prizren Milletvekili Enes Kervan, Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Samedin Krrabaj ile bir araya gelerek Kosova Türkleri ile ilgili bilgi aldı ve ÇOMÜ’nün çalışmaları hakkında  bilgilendirmede bulundular.

Heyet, Arnavutluk’un ardından Tiran’da bulunan Türkiye Büyükelçisi Ahmet Murat Yörük ve Eğitim Müşavirliği sorumlusu Metin Bulut’u makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Tanıtım

Arnavutluk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Albana Tola, Tiran Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Artan Hoxha, Tiran Tarım Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatbardh Sallaku, Maarif Vakfı bağlı olan Tiran New York üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Erdemir, Arnavutluk Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi Mesut Özbaysar, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, ALSAR Vakfı Kurucu Başkanı Mehdi  Gurra ile görüşerek Türkiye ve ÇOMÜ’nün yükseköğretim çalışmaları hakkında bilgi veren heyet ziyaretlerinde, Balkan ülkelerinde işbirliği  artırmak, ön lisans,  lisans,   yüksek lisans  ve doktora öğrencilerinin artırılması ve öğrenci – akademisyen değişim programlarıyla ortak araştırmaların sayısının arttırılması hedeflerinin altını çizdi.

Kaynak: comu.edu.tr

Tanıtım
Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ’de Güz Şenlikleri Gerçekleştirildi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güz Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri”, “Çanakkale Kurumları-Öğrenci Buluşması” ve “Konserler” Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde gerçekleştirildi.

Güz Şenliklerinin açılışına; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, toplulukların yaptığı etkinlikleri duyurabilmek ve yeni üyeler kazanabilmek için açılan stantları gezerek toplulukların yaptığı etkinliklerle ilgili bilgiler aldı ve öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu ve bu anlamda yönetim olarak öğrencileri desteklediklerini ifade etti.

Tanıtım

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün standında organ bağışında bulundu.

Güz Şenliklerinin ilk gününde Çanakkale’nin Yerel Müzik Grubu “Sarpedon”, ikinci günü ise “Vahit Yurdagün Band” sahne aldı ve ÇOMÜ’lü öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

54 öğrenci topluluğunun yanı sıra Çanakkale Valiliği Açık Kapı Birimi, Çanakkale Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün stant açtığı Güz Şenlikleri öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: comu.edu.tr

Tanıtım

Okumaya Devam Et

Bilim Teknoloji

ÇOMÜ’lü Akademisyene “Üstün Başarı Ödülü”

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Başaran’a Yükseköğretim Kurulu Milli Yenilik ve Üstün Başarı Ödülü verildi.

Prof. Dr. Mustafa Başaran ve araştırma ekibi tarafından geliştirilen ve 2021 yılında Patent tescili alınan Nitirifikasyon İnhibitörlü gübre, sektörde “Yavaş Salınımlı veya Akıllı Gübre” olarak bilinen ileri teknoloji gübreler sınıfına girmektedir. Prof. Dr. Başaran tarafından kurulan ve bir Tekno Girişim şirketi olan Doğatech AR-GE A.Ş. tarafından üretimi yapılan gübre; azotlu gübrelerden azotun yıkanarak veya gaz şeklinde kayıplarını azaltan özel bir teknolojiye sahiptir. Klasik gübrelerde bazı koşullarda %70 oranına kadar azot kayıpları gerçekleşmektedir. Nitrifikasyon inhibitörü ise azot kayıplarına neden olan koşulları geçici olarak ortadan kaldırarak yeraltı sularına veya atmosfere kaybolacak azotun tarımsal üretime katılmasına, verim ve kalitenin artmasına katkı sağlamaktadır. Çoğunlukla Avrupalı gübre markaların piyasaya hakim olduğu bu gübre  grubunda YÖK Üstün Başarı Ödülüne layık görülen bu buluş, bütünüyle milli bir teknoloji olup yabancı teknolojiler ile rekabet ederek ve ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Tanıtım

Kaynak: comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ÇOMÜ’deydi

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nun katılımıyla “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus,  İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, Çanakkale protokolü, STK Temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Program; ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Öğr. Gör. Sedat Çılgın, yüksek lisans öğrencileri  Ceyhun Demir ve Derya Şentürk tarafından icra edilen Türk Halk Müziği dinletisi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, “Dünya çok önemli bir çağ yaşıyor. Günümüzde artık öyle bir noktaya gelindi ki saniyeler içerisinde büyük değişiklikler oluyor. Teknolojiyi iyi kullanan dünyaya da hakim oluyor. Bu çağa ayak uyduran ülkemiz de ulaşımdan, iletişime, sanayiye kadar yapılan çalışmalar ile artık söz sahibi. Türkiye sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü dedelerimizin rüyasıydı. Teknolojik gelişmelerde, asla sınır taşımayan hayaller kurmalıyız. Gelecekte ne hayal edersek bunlar gerçekleşecek. Hocalarımıza her zaman söylüyorum, gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben bu imanla, azimle, kararlılıkla hocalarımızın bu bilgileri, öğrencilerimize aktarmasını istiyorum. Bugün dünden, yarın bugünden iyi olacak” dedi.

Tanıtım

Açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansına geçildi. Gelişmenin, kalkınmanın olmazsa olmazının ulaşım olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak insan, veri ve yük taşıdıklarını, taşıdıkları bu 3 unsuru güvenli, kolay ve hızlı yapmak için projeler ürettiklerini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyaya örnek projelerden olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 metre orta açıklığı, deniz üzerinde 318 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük köprüsünü Çanakkale’ye inşa ederek önemli bir lojistik koridoru, yani saatlerce süren bir feribot yolculuğunu sadece altı dakikaya düşürdük. Bunu yıllar boyu anlatacağız. Bu bir matematiktir aslında. Hem bu köprünün içerisinde bir matematik formülleri var. Bunun finansal olarak da bir matematik formülü var. Çünkü burada bir yapım maliyeti var. Bu yapım maliyetini siz devlet bütçesini de yapsanız da kısa zamanda ödemeniz gerekiyor ama devlet bütçesinden bunu yapma imkanınız yok. Uzun yıllara yayılan bir finansal modelle bu projeyi yaptık ve 4 yıl gibi böyle ileri teknoloji gerektiren bir projeyi bitirip ülkemize kazandırdık. Ülkemizin coğrafi konumunun avantajlarını mutlaka fırsata çevirmemiz gerekmektedir. Avantajların etkilerini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Planlamalarımızı bunun üzerine kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. Programın ardından ÇOMÜ Rektörlük Binası önünde fidan dikimi yapıldı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından ÇOMÜ Şeref Defteri imzalandı.

Kaynak: comu.edu.tr

Tanıtım

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR