Bizimle İletişime Geçin

Üniversiteler

ÇOMÜ Yaz Okulu hakkında her şey bu dosyada…

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı takvimine göre tüm fakülte ve yüksekokullar için yaz okulu başvuruları 03-05 Temmuz 2023 tarihleri arasında olacak.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yaz okuluna ilişkin detaylı açıklamayı yayınladı.

İşte o duyuru: 

2022-2023 Yaz okulu uygulaması, 8 fakülte/meslek yüksekokulu’nun Üniversitemiz Yaz Okulu Yönetmeliği’ndeki esaslara göre ve yüzyüze yapılacaktır.

Yönetmelik için tıklayınız.

Ç.O.M.Ü ÖĞRENCİLERİNİN FARKLI BİRİMDEN VEYA FARKLI ÜNİVERSİTEDEN DERS ALABİLMELERİ ;

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulunda öğrencilerin kayıtlı  olduğu birimin izniyle içerik ve kredilerinin aynı veya daha fazla olması kaydıyla  yaz okulu öğrenimi veren diğer Üniversitelerden veya üniversitemizdeki yaz okulu açılan fakültelerden ders alabilirler.

FARKLI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇOMÜ ‘DEN DERS ALABİLMELERİ ;

Yurt içi üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrenciler talep ettikleri derslerin ÇOMÜ’de açılması ve kayıtlı olduğu üniversitenin/bölümün olur vermesi kaydıyla üniversitemizden ders alabilmeleri mümkündür.

Tüm öğrenciler için yaz okulu ders seçimleri UBYS üzerinden yapılacaktır. 

YAZ OKULU TAKVİMİ

03-05 Temmuz 2023 Geçici Kayıtlar
06-07 Temmuz 2023 Kesin Kayıtlar
10 Temmuz 2023 Derslerin Başlaması
25 Ağustos 2023 Derslerin Sonu
28 Ağustos 2023- 1 Eylül 2023 Yaz Okulu Sonu Sınavları
8 Eylül 2023 Yaz Okulu Notlarının İnternet Üzerinden Girilmesi İçin Son Tarih

 

Adım Adım Yaz Okulu Ders Seçme İşlemleri

1) Yaz okulunda öğrenim görmek isteyen öğrenciler, https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi – Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrandaki sekmelerde yaz okulunda açılan derslerin listesi gelecektir. Seçilmesi istenen dersler, seçilip ön kayıt yapılacaktır.

2) Öğrenciler, ders seçimi yaptıkça ödenmesi gereken ücret miktarı toplamı artacaktır.

Dikkat:

2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. ÇOMÜ  2014 ve sonrası kayıtlı öğrenciler için; bir öğrenci 18 AKTS’yi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir.

3) Öğrenciler, öğrenim gördükleri program dışından ders seçebilirler. Ancak sorumlu oldukları dersler ile yaz okulunda alacakları derslerin kredi, AKTS ve ders içeriği uygun olmasına dikkat etmelidirler.

4) Öğrenciler, ön kayıt işlemini tamamlar.

5) Oluşan yaz okulu ücreti, herhangi bir Ziraat Bankası ATM’si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile kurumsal tahsilat işlemlerinden ödenecektir.

6) Yaz okulu ödemesi yapıldıktan sonra otomatik olarak öğrenci bilgi sistemine yansıyacaktır. Öğrenci yeniden https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi – Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçimi ekranına girip kesin kaydını tamamlayabilecektir.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AÇILACAK BİRİMLER

FAKÜLTELER
1 EĞİTİM FAKÜLTESİ Açılacaktır
2 FEN FAKÜLTESİ Açılacaktır
3 İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Açılacaktır
4 İLAHİYAT FAKÜLTESİ Açılacaktır
5 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Açılacaktır
6 SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Açılacaktır
7 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Açılacaktır
8 ÇANAKKALE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Açılacaktır

*** Yaz okulu açılacak ders bilgilerini ilgili birimin öğrenci işleri birimlerinden öğrenebilirsiniz.

Tüm soru ve sorunlarınız için destek.comu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

YAZ OKULUNDA EN FAZLA KAÇ DERS ALABİLİRİM?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 7/A: ” Yaz Okulu programında açılan her ders için, normal dönemlerde yapılması gereken kredi saati kadar ders yoğunlaştırılarak yapılır. Yaz Okulunda bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere en fazla üç (3) ders alabilir. Yaz Okulunda ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanamaz.”

YAZ OKULUNDA DERSİN AÇILMASI İÇİN KAÇ ÖĞRENCİ GEREKİYOR?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 8: “Açılacak derslerde öğrenci sayısı 8’den az olamaz.”

YAZ OKULUNDA HANGİ DERSLERİ ALABİLİRİM?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 9: “Bir öğrenci Yaz Okulunda, a) Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri, b) Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde almadığı veya alamadığı dersleri, c) Güz veya bahar yarıyılında almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması halinde daha üst yarıyıldan açılan dersleri alabilir, ancak kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar.”

YAZ OKULUNA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR ya da YAPTIRAMAZ?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 10/A:  “Güz ve bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş olan öğrenciler Yaz Okulundan yararlanamazlar. İlişik kesme işleminden önce ön kayıt işlemi yapılmış ise ön kayıt işlemi iptal edilir. b) Öğrenciler kayıtlı olduğu birimin izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, yaz dönemine yer veren diğer üniversitelerden ders alabilir. Üniversitelerden gönderilen başarı notları, ilgili kurullarca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir. Aynı şekilde diğer üniversitelerden gelen öğrenciler de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde açılan yaz okulu derslerine kayıt yaptırabilir.”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 12: Lisans programlarının son döneminde olan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 32 nci maddesi kapsamına giren öğrenciler, ek süre hakkı elde ettikleri ders ya da dersleri Yaz Okulunda alarak mezuniyet için gerekli şartları sağlayabilirler. Ancak Yaz Okulunda alınan derslerden dolayı ayrıca ek süre hakkı kullanılmaz.” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 13/A: “Mezun olabilecek durumda bulunan öğrenciler, mezuniyet için vermeleri gereken derslerden Yaz Okuluna katılarak başarılı olmaları durumunda, Yaz Okulu sonunda mezun olabilirler.”

YAZ OKULUNDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 10/D: “Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin daha önce devam koşulunun yerine getirilmiş olması o derse yaz okulunda devam zorunluluğunu kaldırmaz.”

YAZ OKULUNDA KAÇ SINAV OLURUM?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 10/E: “Her ders için en az bir ara sınav ve Yaz Okulu sonu sınavı yapılır. Güz ve bahar yarıyılında alınan ara sınav notları, yaz okulu için geçerli değildir. Yaz okulunda alınan dersler için mazeret sınavı yapılmaz. Ancak, çok özel durumlarda ara sınav ve Yaz Okulu sonu sınavına mazeretleri nedeniyle giremeyen ve bu mazeretleri ilgili fakülte veya yüksekokul yönetim kurullarınca kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılır.

YAZ OKULU ÜCRETLİ Mİ?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği Madde 14: “Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenciler, buna ilişkin mevzuatla belirlenen miktarı aşmamak üzere her yıl ilgili fakülte ve yüksekokul yönetim kurullarınca önerilen ve üniversite yönetim kurulunca belirlenen kredi saat başına katkı payı öder.”

COMUHABER.COM

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kariyer

ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve ülke genelinde uygulanacak olan “İŞKUR Gençlik Programı” çerçevesinde ÇOMÜ ile İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü Rektörlük Senato Salonu’nda imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz’un imzaladığı iş birliği protokol törenine, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. H. Levent Dalyancı katıldı.

İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 1406 Öğrencimiz Programdan Faydalanacak 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu protokol kapsamında 1406 ÇOMÜ’lü öğrencinin 10 ay süreyle program kapsamında kendi alanlarında çalışarak tecrübe kazanma şansı yakalayacaklarını ve sektöre hazır hale geleceklerini belirterek şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hazırlanan İŞKUR Gençlik Programı; yaklaşık bir senedir ilgili Rektör Yardımcılığımız ve Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen İşbaşı Eğitim Protokolü kapsamındaki 7+1 ve 3+1 işbaşı eğitim modellerinin uygulama kısmını daha da güçlendirecek bir çalışma oldu. Üniversite olarak amacımız kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan nitelikli eleman istihdamını sektörlerin ihtiyaç duyduğu şekilde gerçekleştirmek. Bu eğitim programı sayesinde öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı alanlarda gelişimlerini sağlayacak ve sektöre hazır hale gelecek.”

Tüm ÇOMÜ’lü öğrencileri, İŞKUR Gençlik Programını tanımaya ve katılmaya davet eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, program kapsamında kontenjan olarak en yüksek istihdam sayısına sahip üniversiteler arasında olduğumuzun altını çizdi ve destek veren tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, üniversitelerdeki öğrencilerin iş gücüne alışabilmesi ve kariyerleri açısından onlara bir fırsat sağlanabilmesi için yeni bir programın hayata geçirildiğini belirterek program hakkında bilgiler verdi:

“Gençlerimizi Kariyer Fırsatlarına Bir Adım Daha Yaklaştırmayı Planlıyoruz”

“Üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artırarak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacında olan programa;  uzaktan eğitim dışında, örgün eğitimin tüm kademelerinde eğitim gören, 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olan bütün öğrencilerimiz başvurabilecek. Her öğrenci kendi üniversitesi ile düzenlenen programa başvurabilir. Öğrenciler akademik takvimin sonuna kadar olan dönemlerde, 140 günlük çalışma hakkı olmak suretiyle bu programdan yararlanabilecekler. Programımızdan öğrencilerimiz haftada 3 gün yararlanabilecekler. Bu çalışma mesaisi dolduran öğrencilerimiz aylık 15.000 e yakın gelir elde etme fırsatı yakalayacak.

“Başvurular 17-21 Şubat Tarihleri Arasında Gerçekleşecek”

Programa katılmak isteyen öğrenciler, 17-21 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu https://genclik.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden veya İŞKUR aplikasyonunu telefonlarına indirerek, İŞKUR Gençlik Programı’na müracaat edebilecekler. Aynı zamanda Çanakkale’nin çeşitli noktalarında bulunan hizmet noktalarımızdan da programa müracaat sağlayabilecekler.”

“17-18 Şubat Trakya Kariyer Fuarı’nda Öğrencilerimiz İŞKUR Standında Başvuru Yapabilirler”

17-18 Şubat tarihlerinde ÇOMÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı’nda İŞKUR standının hazır bulunacağını ve bu programa başvurmak isteyen öğrencilerin stantta kayıt yaptırabileceklerini belirten Yavuz, bu programın gerçekleştirilmesindeki emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür etti.

Okumaya Devam Et

Üniversiteler

ÇOMÜ Spor Kulübü, Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonasında Şampiyon Oldu!

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzunda, 6-9 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sualtı Hokeyi 19 Yaş Altı-15 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri tamamlandı. 41 takımın katıldığı Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinde; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Kulübü, 15 yaş altı kadınlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. U15 Bayanlar kategorisinde Öğr. Gör. Ogün Gezen ve Şebnem Güldüren Göksan yönetimindeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu.

Ogün Gezen: “Disiplinli Çalışmanın Sonucu”

ÇOMÜ Spor Kulübü Sualtı Hokeyi Takımı’nın teknik sorumlusu Öğr. Gör. Ogün Gezen, turnuva sonrası yaptığı açıklamada takımın disiplinli ve özverili çalışmasının bu başarıyı getirdiğini belirtti ve ekledi:

“Sporcularımız, uzun süredir bu turnuvaya yoğun bir şekilde hazırlanıyordu. Hem fiziksel hem de mental olarak zorlu bir süreçten geçtik. Disiplinli çalışmalarımızın karşılığını almaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu şampiyonluk, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin spor alanındaki vizyonunu ve sualtı hokeyine verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuştur. Destek veren üniversite yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇOMÜ Spor Kulübü’nün Başarısı Tescillendi

Şampiyonanın ardından dereceye giren sporcular milli takım kampına dâhil edileceği belirtilirken ÇOMÜ Spor Kulübü sporcularının da bu süreçte yer alması, üniversitemizin sualtı hokeyi branşındaki gücünü bir kez daha kanıtladı.

comu.edu.tr

Okumaya Devam Et

Kariyer

İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların ne zaman başlayacağını duyurdu. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. Üniversite öğrencilerine 15162 TL destek başvuru şartları ve tarihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile gündeme geldi. İŞKUR gençlik programı detayları özellikle üniversite öğrencileri tarafından merak ediliyor. Üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek yeni destek paketi duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında milyonlarca genci sevindirecek müjdelere yer verdi. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencileri bir yandan eğitimini sürdürürken kendilerini geliştirecek birçok alanda bu programa dahil olabilecek. Erdoğan konuşmasında “Programda toplam 1 milyon öğrencinin istifade etmesini hedefliyoruz.” dedi. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, kimler başvurabilir?

İşte İŞKUR gençlik programı detayları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların başlama tarihini açıkladı. İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti. İŞKUR gençlik programı kapsamında üniversite öğrencilerine ayda 5 gün katılana 5 bin 415 lira, 14 gün katılana 15 bin 162 lira destek verilecek. Peki, İŞKUR gençlik programı nedir, ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na başvuruların 1 hafta sonra başlayacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, “nöbetçi bakan” uygulaması kapsamında geldiği Meclis’te, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İŞKUR Gençlik Programı’nın detaylarına ilişkin soru üzerine Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini, İŞKUR Gençlik Programı ile İŞKUR’un gençlere sunduğu hizmetlerin tek bir platform altında birleştirildiğini belirtti.

İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Gençlere üniversitede okudukları dönemde deneyim kazanmalarına katkı vereceklerini anlatan Işıkhan, “Cep harçlıklarına kısmen de olsa destek vereceğiz. Gençlerin istihdam piyasalarına girdiklerinde daha hazırlıkları olmaları için dersler vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonuyla ilgili dersler, halkla ilişkiler, finansal okuryazarlığı gibi temel dersleri bu eğitim döneminde vereceğiz.” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, “tecrübe eksikliğinin” gençlerin çalışma hayatına katılmalarındaki en büyük bariyerlerden biri olduğuna dikkati çekerek, “Biz İŞKUR Gençlik Programı’yla bu bariyeri kaldırıyoruz. Üniversitede öğrencilerimiz okurken aynı zamanda üniversitelerde ve istedikleri alanlarda çalışabilecekler.” dedi.

İŞKUR Gençlik Platformu ya da İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden gençlerin programdan faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, “Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz. Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, ‘genclik.iskur.gov.tr’ adresinden ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

Programın gençler için hayırlı olmasını dileyen Işıkhan, kontenjanların gençlerin taleplerine göre artırılabileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı’na hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilerin başvurabileceğini belirterek, “Gençlerimiz 1 hafta sonra da programa başvuruda bulunabilecek.” diye konuştu.

Program ile gençlere önemli bir fırsat sunacaklarının altını çizen Işıkhan, rektörlerin programa yoğun ilgisinin olduğunu kaydetti.

Kaynak: hürriyet.com.tr

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR