Bilim Teknoloji
iPhone’da Kasap Havası

ODTÜ’lü genç mühendisler iki günde 20 binden fazla indirilen uygulamayla Apple Store’u salladı.
Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre; ODTÜ Teknokent’te biraraya gelen 9 genç, efsane Yılan Oyunu’nu Kasap havası ile diriltti. Apple Store’da zirveye oynayan bu genç oyun stüdyosu, şimdi melek yatırımcılarla yeni oyunlar peşinde.
Cep telefonu tarihinin unutulmaz oyunu olan 15 yıllık ‘Yılan Oyunu’nunu halaya katıp ‘Kasap Havası’na çeviren ODTÜ’lü genç mühendisler, bir ayda Apple’ın uygulama mağazası App Store’da zirveye oturdu. 2007’de Elif Buğdaycıoğlu, Zeynep Direskeneli ve Serhat Bayılı tarafından kurulan Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu’nun geliştirdiği Kasap Havası, sadece iki günde 20 binden fazla cep telefonuna indirilerek en çok indirilen uygulama oldu. Şirketin kurucu ortaklarından Elif Buğdaycıoğlu, ” App Store’da geçirdiğimiz ilk haftasonu 20 bin oyuncuya ulaştık. Kasap Havası, App Store Türkiye’de hem kendi kategorisinde hem tüm oyunlar kategorisinde zirveye çıktı” diye konuştu. Yurtdışında gördükleri ilginin etkisiyle Kasap Havası’nı Wedding Snake ismiyle uluslararası platformda yayınlayıp, Türkiye dışındaki App Store’lara da uyarladıklarını aktaran Buğdaycıoğlu, “Wedding Snake ile yabancı haber sitelerine ‘halay’ dedirtebilmiş olmak ayrı bir keyif” dedi.
YATIRIMCI AĞINA BAŞVURDU
2010’da Sanayi Bakanlığı’dan aldıkları Teknogirişim Sermaye Desteği’yle Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu adıyla şirketleştiklerini aktaran Elif Buğdaycıoğlu, “Taze bir oyun geliştirme firması olarak 2011 yılında METUTECH’in yatırımcı ağına başvurduk ve şu sıralar yatırım alma sürecine girdik” diye konuştu.
9 KİŞİLİK EKİP
Kendilerini ‘hayallerini oyuna döken 9 kişi’ olarak tanımlayan Zibumi Oyun Stüdyosu şu isimlerden oluşuyor: Elif Buğdaycıoğlu, Zeynep Direskeneli, Serhat Bayılı, Ozan Atak, Abdullah Taha Müslümanoğlu, Seçkin Yalçın, Barış Soylu, Alp Karaata ve Koray Kıyakoğlu.
ensonhaber
Bilim Teknoloji
Prof. Dr. Nurettin Şahiner, Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyeliğine Seçildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurettin Şahiner, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 21 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilen 61 sayılı Genel Kurul toplantısında Asli Üyeliğe seçildi.
Bilim Teknoloji
TÜBA-GEBİP Ödülü ÇOMÜ’ye Gurur Yaşattı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.
Bu prestijli ödüller kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Üniversitemiz Araştırma Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, “Doğa Bilimleri” alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli bilimsel çalışmaları ve Türkiye’de bilime yaptığı katkılar ile TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülünü alan Doç. Dr. Sercan Karav, sadece ÇOMÜ ailesi için değil, aynı zamanda ülkemizin bilim dünyası için de önemli bir başarıya imza atmıştır. Bilimsel çalışmalarındaki yenilikçi yaklaşımları ve azmi, özellikle genç araştırmacılar için ilham kaynağı olmuştur.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Araştırma Dekanlığı ekibi ile birlikte törende yer alarak bu anlamlı başarıyı yerinde kutladı. Törende bir konuşma yapan Rektörümüz, “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alandaki başarısını bu tür ödüllerle taçlandırmak bizler için gurur kaynağıdır. Bu başarı, genç araştırmacılarımızın bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırarak yeni projeler için cesaretlendirecektir” dedi.
Bilim Teknoloji
Denizcilik Meslek Yüksekokulu Akredite Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü, Sualtı Teknolojisi programı akredite oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Bölge Liman Başkanlığından temsilcilerinin katıldığı denetlemede birinci sınıf dalgıç yeterlilik belgesinin alınabilmesi için de gerekli olan dalış takımları ve teçhizatlar yerinde görüldü.
Denetleme sonucunda akredite olan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü, Sualtı Teknolojisi programı ile ilgili Denizcilik MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku; “Bu süreçte emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, kurumsal akreditasyondan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Dinçay Köksal ve tüm üniversite yönetim kadrolarımıza teşekkür ederim. Kurumsal aidiyetimizi güçlendirerek üniversitemizi daha yüksek bir çıtaya çıkartacağız. Eğitim ve öğretim kalitemiz buna bağlı olarak artacak. Hedefimiz Denizcilik MYO’yu ülkemizin alanında en iyi okullarından biri haline getirmek” dedi.
-
Genel4 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer5 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler5 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak