BİRİM HABERLERİ
2 Yeni Fakülte Kuruldu
Bakanlar Kurulunun yeni fakülteler kurulmasına ilişkin kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Erzincan Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Konya Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi, Trakya Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi, Gaziantep Üniversitesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mustafa Kemal Üniversitesinde Teknoloji Fakültesi kurulması, Celal Bayar Üniversitesinde Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi kurulacak.
ÇOMÜ’ye 2 Yeni Fakülte Kuruldu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulacak. Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin adı Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilecek. Kurulan 2 yeni fakülte ile ÇOMÜ’de bulunan fakülte sayısı 12’ye çıktı.
BİİBF, Biga Üniversitesi’ne Devredilecek
ÇOMÜ’de hali hazırda, Biga da bulunan bir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunuyor. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Biga’da kurulması planlanan yeni üniversiteye devredileceği konuşuluyor.
Öte yandan, Bakanlar kurulunda, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yerine Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi kurulması kararı alındı.
Ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesinde Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Çukurova Üniversitesinde ise Sivil Havacılık Yüksekokulu, Bartın Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulacak.
Kadir Has Üniversitesinin Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi adı altında birleştirilecek.
Bu arada, Cumhuriyet Üniversitesindeki Zara Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun adının Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Düzce Üniversitesindeki Yabancı Diller Yüksekokulunun adı Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu olarak değiştirilecek.
Samanyolu
Derleme: www.comuhaber.com
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi açıklandı. Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 10 yıla ait program taban puanları için TIKLAYINIZ
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak yapılacaktır.
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
1- Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Online (İnternet) Başvurusunda Bulunan Öğrencilerden İstenen Belgeler
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge.( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS ve ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi. (İnternet çıktısı)
- DGS ile yerleşen öğrencilerin DGS Sonuç belgesi ve DGS Yerleştirme belgesi.(internet çıktısı
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması ve öğrenci belgesinde Kayıt Türü bilgisi yok ise eğitim görmekte olduğu üniversiteden Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına dair belge.)
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. .(Transkript belgesininde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkrip belgesini yükleyebilir.)
- Kayıt Donduranlar için Kayıt Dondurma yazısı.(Elektronik imza ya da ıslak imzalı)
- **** DGS ve 35 Yaş üstü kontenjanından başvuruda bulunacak öğrencilerin https://destek.comu.edu.tr/talepout/yeni adresinden “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı- Yatay Geçiş Birimi” seçilerek ÖYSM yerleştirme belgelerini yüklemeleri ve başvuru yapacakları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve bölüm/program bilgilerini girmeleri gerekmektedir.
2- Kesin Kayıtta İstenen Evraklar
Kesin kayıtlar başvuru yaptığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürosunda yüz yüze veya noter onaylı vekaletname ile yapılacaktır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
- 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır).
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
3-Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Usul ve Esasları
EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)
( 1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.
EK MADDE 1’İN UYGULAMA, USUL VE ESASLARI İÇİN tıklayınız…
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Kurumlararası Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI BAŞARI
DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
- Başvuru ve Değerlendirme İşlemleri
- Kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
- Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
- Kurumlararası başarı durumuna göre yatay geçiş, Genel Not Ortalamasının %50 si ve ÖSYS /YKS puanın % 50 si hesaplamaya dahil edilerek bulunan başarı sıralamasına göre değerlendirilir.
- İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girmeleri gerekir.
- Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir
2- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Online (internet) Başvurusunda İstenen Belgeler
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması, E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. ( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı )
- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin bulundukları dönem itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. (Transkript belgesinde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkript belgesini yükleyebilir.)
- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe ’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması.
- Yurt dışından yapılacak başvurularda Yükseköğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi.
- Öğretim Planı: Öğrencinin ayrılacağı Yükseköğretim kurumunda okuduğu dersleri gösterir öğretim (ders) planı
- ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi (internet çıktısı)
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
3- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
- 3 adet 4.5×6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
4- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları
- Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
- Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
- İlgili bölüm veya programda kontenjan belirlenmiş olması gerekir.
- Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke Yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5., 8. ve 11.nci maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.
- Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan YKS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösterir kazandı belgesi istenir. ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
- Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından Özel Yetenek Programlarına yatay geçiş başvurularında; öğrencinin kayıtlandığı yılın YKS özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir.
- Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin “Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak” kriteri bulunmaktadır.
- Bir Yükseköğretim Kurumundan, çıkarma, uzaklaştırma vb. disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar.
- Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından örgün öğretime geçiş yapanlar ilgili programın katkı payı, ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ise ilgili programın öğrenim ücreti esaslarına tabi olur.
- Yükseköğretim Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programlarına ve Diş Hekimliği Fakültesine Başvurabilmek İçin İlgili yılındaki ÖSYS kılavuzlarında yer alan Başarı Sıralamasına sahip olmak.
- Spor Bilimleri Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması, Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak. (04.07.2019 tarih ve 07 sayılı Senato Kararı.)
- Öğrencilerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yılda ÖSYS/YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olmasına; ancak Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (AcademicRanking of World University, QS World UniversityRankings, Times HigherEducation World UniversityRankings) tarafından yapılan dünya üniversitesi sıralamalarının herhangi birinde ilk 400’de yer alan üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler için bu şartın aranmamasına, ancak yurt dışı kontenjanından daha fazla başvuru olma durumunda öğrencilerin yurtdışındaki üniversitesine kabulde kullanılan belgesinin veya ÖSYS, YKS veya muadil belgelerin sıralama ölçütü olarak kullanabilmesine
- Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanan bölümlere yatay geçiş yapan öğrenciler için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik takviminde ilan edilen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muafiyet sınavı yapılır. Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda farklı programlar için farklı yeterlik ve seviye tespit sınavları uygulayabilir.
- Yeterlik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 70 puandır. (%30 Yabancı Dille öğretim yapan programlar için 60). Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda programlar için farklı bir Yeterlik Sınavı başarı notu belirleyebilir.
- Yeterlik sınavında başarılı olan veya Yükseköğretim Kurulu Tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı düzeyinde puanı olup muaf tutulan öğrenciler kaydoldukları esas programlarda eğitime başlama hakkı elde eder.
- Herhangi bir nedenle yeterlik sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez.
2024-2025 ByatrenciAHAR DÖNEMİ PROGRAM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
BİRİM HABERLERİ
ÇOMÜ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Kontenjanları ve Başvuru Şartları

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programlarına öğrenci alımı ve Tezsiz Yüksek Lisans programından Tezli Yüksek Lisans programına geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki tabloda yer alan kılavuzlardan ulaşabilirsiniz.
ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:
- Başvuru Tarihleri 13-22 Ocak 2025’tir.
- Başvuru işlemleri yalnızca online olarak yapılacaktır.
- Online başvuru ekranı 13 Ocak 2025 Pazartesi saat 00:00’da açılacak, 22 Ocak 2025 Çarşamba saat 17:00’de kapanacaktır. 13 Ocak 2025 tarihinden önce başvuru yapılamayacaktır.
- Başvuru Formu eksiksiz doldurularak çıktısı alınıp imzalandıktan sonra, taranıp sisteme pdf formatında yüklenmelidir.
BAŞVURU FORMLARI | |
1. | Lisansüstü Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formu için lütfen tıklayınız.
(Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formunu da doldurup sisteme yüklemeleri gerekmektedir.) |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
FORMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:
|
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI
(Kılavuzlar) |
|
1. | Doktora-Sanatta Yeterlik Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans (örgün-ikinci öğretim) Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
4. | Yabancı Uyruklu Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.üniverst |
-
Genel4 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer4 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler5 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak
Kemal
08 Mart 2012 at 22:17
Comu uçuyor. Hergun yeni bir bölüm, program, yüksekokul veya fakülte açılıyor. Daha 1 yıl olmadı. Benim şimdiden basım donüyor.
Fikri
08 Mart 2012 at 23:36
çomü uçuyor her geçen gün birileri işten atılıyor daha 1 yıl olmadı 40 kişi işten atıldı benim şimdiden içim kararıyor !!!!!!!!!
Mehmet
09 Mart 2012 at 06:06
Sendika rakamları bile çarpıtıyor. İse baslamayan kisi sayısı 40 degil. Bu rakam külliyen yalan. Dava açan işçi sayısı 13. Son ihalede 5 işçi de geri alınmış. Sayı arttıkça geri alınanlar da artacaktır eminim. Kaldı ki gecen yıla gore işçi sayısında yüzde 30’u bulan artışlar var. İşçi maaşlarına comu tarihinde ilk kez zam yapılması da cabası. Evet, comu uçuyor, büyüyor, Çanakkale’ye ekmek sağlıyor. Birileri de bundan rahatsız oluyor.
mağdur
10 Mart 2012 at 14:03
mehmetbey comü ucuyor ama kanatları yok senin bahsettiğin ekmek veriyor ise birinin ekmeğinden olması diğerine verilmesiyse doğru yoldsınız devammm birinin eşinin vefatına sebeb olarak bir diğerine iş imkanısağlamksa devammm durmak yok taraf olmayan bertaraf olur mantığıyla ülke ve bilim yuvası yönetilmezz bilmiyorsanız bir bilene sorun bu konuda daha tecrübeli hocalarımız var….
Meryem
10 Mart 2012 at 16:30
Bidondan alıp birine verilmiyor. Bir yılda comu’ye katılan memur işçi hoca sayısı 400’u astı. Bunlar tamamen yeni isimler. İsten ayrılıp dava açan ise sadece13 kisi var. Onların da ise geri alınma olasılığı yeni ihalelerde mutlaka olur. Ama boyle rektore müfrezeden, üniversiteye hakaret ederek mücadele mı olur. Hem madem dava acıyorsunuz neden bağırıp çağırıyorsunuz. Bkleyin dava sonucunu, ya da üniversitenin yeni ihalelerini bekleyin
pes !!!!
09 Mart 2012 at 19:28
Sendikanın elinde liste var bende listeyi görenlerdenim..İşten çıkarılan sayısı şu anda 40 ıda geçmiş durumda..İşe iade davası açan sayısı 13 onlarda sendika üyesi olanlar.Yani diğerlerinin sendikaya üyeliği yok olanlarda sonradan büyük gayret sarfedilerek sendikal süreç baltalansın insanlar köle gibi çalıştırılsın mantığıyla hareket edenlerin kurdurduğu sendikanın üyeleri ve o nasıl sendikaysa evet davalarını açmamıştır üyelerinin üstelik söz vermiştir işe sizi geri döndüreceğiz yönetim söz verdi diye..İşçilere zamn yapılmış sen gel onu benim külahıma anlat sor bakalım işçilere kaldıkları mesaişerin ücretleri ne kadar düşmüş 300 lira aldıkları fazla mesai ücretleri 100 lliraya düşmüşmü düşmemişmi.. sor bakalım yol yemek zamların maaşlarına yansıtılmışmı…Çanakkale ye nereye ekmek sağlıyor yönetim işten sebepsiz hukuksuz atılan 41 arkadaş yunan vatandaşımı yoksa ????Kimse başarıdan rahatsız olmaz ama senin kastettiğin başarı kardeşim buysa ……Sende rahatsan hala…Kusura bakma kardeşim ama sorgula kendini silkin kendine gel…
nergis
09 Mart 2012 at 19:30
mehmet beyefendi,5 kişi alındı diyosun da,4 kişinin de çıkarıldığından haberin yok sanırım..
Timur
10 Mart 2012 at 16:26
Nergis bu isler böyle herkes kendi isiine geldigi gibi rakam veriyor. İse geri donen sayısı su anda 7. İs teklif edilip de dönmeyen sayısı veya başlayıp bırakan sayısı da 4. İse geri dönmek için dava açan sayısı ise sadece 13. Ama sendikaya sorarsanız isten atılan sayısı 40. Yakinda sendikanın hesabina ore isten atılan sayıi 50.000’i de bulursa şaşırmayın. Çünkü onlar girenler veya is istemekten vazgeçenleri hiç saymıyor,z sadece çıkışları sayıyor. Sevg ile kalın
Mert
11 Mart 2012 at 12:15
Fakülte kurulan illerde büyük bir coşku ve sevinç var. Bir tek Çanakkale’de fakülte kurulması yaprak bile kıpırdatmadı. 2 yeni fakülte kurulmuş ve şu hale bakın. Üstelik İletişim kurulalı da 1 yıl bile olmadı. Ortada bina yok, yatırım yok. Şehirde bir tek kıpırdanma yok. Çanakkale uzanmış armut ağacının altına, açmış ağzını bekliyor.