Bilim Teknoloji

ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayaz’ın Projesi Kabul Edildi

Yayınlandı

-

ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Ayaz’ın danışmanlığını yaptığı, Çanakkale Koza Gençlik Derneği adına Su Ürünleri Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Emir Cilas’ın hazırladığı”Hayalet Avcılığa Son” isimli proje UNDP GEF Küçük Destek Programı tarafından kabul edildi.

Bütçesi 30 bin Dolar olan projenin amacı; çeşitle nedenlerden denizde kaybolan balıkçılık av araçlarının yaptığı istenmeyen avcılık olan hayalet avcılığa karşı farkındalık yaratma ve mevcut ağların resif alanlarından temizlenerek biyolojik çeşitliliğin devamlılığına katkı sağlamak. Bunun yanı sıra yapılacak eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla hedef bölgedeki balıkçılara ve yöre halkına ülkemizdeki su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği, yeni av araçları ve metotları hakkında bilgiler edinmelerini sağlayarak kapasitelerini artırmaya odaklanılıyor.

Projede görev alacak 20 genç, proje öncesinde dalış eğitimleri alacaklar. Projede balıkçılar ile yapılacak anketler sonucu belirlenecek ortalama 20 bölgede deniz temizlik çalışmalarına aktif katılım sağlayacaklar. Amaç, bu bölgelerde hayalet avcılığa devam eden ağların ortamdan uzaklaştırılarak, deniz canlılarına yaptığı etkiyi azaltmak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version