Çanakkale
Çanakkale Kahramanları, Rap Albümünde Buluşacak
2015 yılına denk gelen Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yıl dönümünü görkemli bir şekilde kutlamak isteyen Çanakkale Valiliği, yaptığı son atakla birlikte gençlerin de ilgisini Çanakkale Zaferi’ne çekmeye çalışıyor. Sözlerini Murat Korkmaz’ın yazdığı bir rap şarkısına klip hazırlığında olan Valilik, 18 Mart 2013′te klibin son halini tüm Türkiye’ye duyurmayı hedefliyor. Valilik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 18-35 yaş arası gençlerin Çanakkale’ye ilgilerini artırabilmek ve Çanakkale Ruhu’nu aşılamak maksadıyla, içerisinde tarihçilerin de bulunduğu bir ekip Çanakkale Savaşı’nın anlatılacağı rap şarkılarının seçilmesi için göreve başladı. İlk rap şarkısı olan ‘Dur Yolcu’nun 39 saniyelik ilk taslak klip çalışması da halkın beğenisine sunuldu. Bu konuda destek beklediklerini belirten valilik kaynakları, vatandaşların talebi halinde rap albümü çalışmalarının son halini düzenlenecek büyük bir konserle ilan edecek.
HER KAHRAMANA BİR ŞARKI
Henüz tamamlanmayan proje kapsamında, Çanakkale Savaşı’na damga vuran kahramanlar ve olaylara özel şarkılar yapılacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Kınalı Ali ve Conkbayırı’nda yaşanan mücadele, bu projeyle birlikte rap albümünde tekrar bir araya gelecek. Gerçek savaş görüntülerine de yer verilecek olan klip çalışmalarında ise animasyon teknikleri de kullanılacak.
ROCK YILDIZLARINDAN DESTEK BEKLENİYOR
Dur Yolcu isimli rap şarkısı yazan Murat Korkmaz’ın müracaatıyla başlatılan rap albüm projesinin, rock ve rap yıldızlarının da desteğiyle geniş kitlelere yayılması hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak valilik kaynakları; gençlerin beğeniyle dinlediği rock ve rap yıldızlarına Çanakkale Zaferi’ni anlatan şarkıları seslendirmesini istediklerini belirterek, yıldız sanatçıların da desteğini istedi.
Big Marv isimli bir rapçinin seslendirdiği Dur Yolcu şarkısının sözlerinde ise Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı, Kınalı Ali ve Yahya Çavuş’un adı geçiyor. Edebiyat dünyasına ‘Dur Yolcu’ isimli şiiriyle damga vuran Necmettin Onan’dan esinlenilen şarkı ve klip çalışmasıyla ilgili olarak Çanakkale Valiliği, vatandaşların önerilerini kabul edecek. Haber: İlyas Çolak
ŞARKI SÖZLERİ;
Dur yolcu!
Basıp ta geçtiğin bu topraklar bir devri batırdı.
Çanakkale bu, tarihi var.
Gemileriyle saldıran bir düşman ordusu, fakat karşısında türkün askeri, korkusuz!
Allahu Ekber!
Bizde böyle iman varken, sırtımız değmez yere.
Kim gelirse fark etmez.
Bunun en güzel örneği; Seyit, Ali, Çavuş.
“Bismillah” diyerek o mucizeler oldu.
Merminin mermi ile çakıştığı yerdeyiz!
Vatanın kalbinin attığı yerdeyiz!
Etrafın kan gölü olduğu yerdeyiz!
Geçmek imkânsız Çanakkaledeyiz!
objekif17.com
Anonim
17 Mart 2015 at 20:09
Çok güzel
seval
09 Mart 2020 at 18:12
sizi çok seviyorum