Çanakkale

Çanakkaleli kadınlardan ‘şiddete hayır’ dansı

Yayınlandı

-

Çanakkaleli kadınlardan ‘şiddete hayır’ dansıÇanakkale’de kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, ‘Kadına Şiddete Hayır’ demek için hepbirlikte dans etti.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, kordon boyundaki Troia Atı yanında bulunan Çağlar Kaynak Basketbol Sahası alanında toplanan 300 kadın, dans eğitmeni Güliz Lüleci eşliğinde 10 dakika boyunca dans etti. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, dansı izlemeye gelerek, kadınlara destek verdi. 7’den 77’ye bir çok kadın, dans eğitmeni Güliz Lüleci’nin gösterdiği figürleri yaparak  dans edip, ‘kadına şiddete hayır’ mesajı verdi. 77 yaşındaki Solmaz Lüleci’nin dans figürleri izleyen herkesin beğenisini kazandı.  Dans eden kadınlar, danslı mesajın başarılı olacağını söyledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal yaptığı açıklamada, barışın kenti Çanakkale’de yaşamının ve kadın olmanın güzel olduğunu ifade etti. Uluşal, “Bugüne kadar kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için toplantılar, yürüyüşler paneller ve mitingler düzenledik. Bugün hiç yapmadığımız birşeyi yapalım dedik. Hep beraber dünyadaki 1 milyar kadın ile beraber 185 ülkeyle birlikte kadına şiddete hayır demek için dans edelim dedik. Bugün 1 milyar kadın ayağa kalkıyor” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ise, “Kadına yönelik şiddeti asla hoşgöremeyeceğini belirtti. Başkan Gökhan, “Çünkü Çanakkale çağdaş bir kent. Burada bütün kadınlarımız esenlik ve güvenlik içerisinde yaşamaktalar. Dünyadaki bütün şiddetlere karşı olmak adına Çanakkale’deki kadınların yaptığı bu etkinlik çok anlamlı. Ben Çanakkale’de kadına şiddet olmayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

canakkaleninrehberi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version