Connect with us

Genel

Hayata tanıklık etmek

Published

on

Hüzün, gözyaşı bazense heyecan, coşku… Birçok duyguya tanıklık etmek, hissetmek ve aktarmak. Ekranın karşısına oradaki duyguyu hissettirmek, olayı aktarmak ve bunu yaparken de kendi duygularını bir kenara bırakmaya çalışmak. Tarifi kolay, yaşaması ve yapması zor bir iş… Habercilik…

Haberciliği ATV Haber muhabirlerinden Özlem Aktay ile konuştuk. İşte Aktay’a göre hayata tanıklık etmek…

Gülşah Baruk: Üniversitemiz iletişim Fakültesi bünyesinde Uygulama Radyosunu bir yıl önce kurdu. Şimdilerde televizyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sizler üniversitelerde iletişim fakültesinde okuyan öğrencilere öncelikle neler tavsiye edersiniz?

Advertisement

anigif

İşi mutfağında öğrenmek bambaşka bir şey…

haber 1Özlem Aktay: Ben aslında üniversitede ekonomi İngilizce iktisat okudum. İşi mutfağında öğrenmeye başladım. Üniversiteye devam ederken aynı zamanda Show TV’ de staj yapıyordum. Gece işe geliyordum gündüz okula gidiyordum benim için böyle bir süreçti dolayısıyla okulda bunu öğrenme şansım yoktu. İyi ki de mutfağında öğrenmişim diyorum. İşi mutfağında öğrenmek bambaşka bir şey…  Hele ki üniversitede böyle bir fırsatı varsa öğrencilerin bu çok daha iyi bir şey bence.

Bu anlamda İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan uygulama alanlarını desteklediğinizi mi söylüyorsunuz?

Aktay: Kesinlikle keşke bende İletişim Fakültesi okusaydım ve oradan bu işi öğrenerek gelseydim. Benim öyle avantajım olmadı. Ekonomi mezunu olduğum için tabi ki eksiğim vardı. O yüzden burası da benim için bir okul gibi oldu. Tüm pratiği, bütün bilgileri hayata dair burada öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.

Ekonomi mezunusunuz ama şu anda haber muhabirliği yapıyorsunuz bu süreç nasıl geçti sizin hayatınızda?

Advertisement

Habercilik bir bağımlılık gibi…

Aktay: Aslında hiç aklımda yoktu. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Siyaset Okulu var. Oraya katıldım ve orada Defne Samyeliyle tanıştım. Defne hanım Show TV’de staj yapmam için ön ayak oldu diyelim. Sonra bir daha kopamadım. Yurtdışına gittim gazetecilik üzerine bir daha okudum. Ardından Türkiye’ye döndüm bu işi yapmaya devam ettim. Bir bağımlılık gibi… Devam ediyorum şu an büyük bir zevkle.

Ne kadar süredir bu mesleği yapıyorsunuz?

haber2Aktay: 2007’den beri yapıyorum. Ama benim asıl olan burasıdır. O yüzden gerçek anlamada 2-3 senedir yapıyorum diyebilirim. Burayı (atv) sayıyorum sadece…

Yaptığın işi çok sevmek…

Advertisement

İletişim Fakültesi’nde okumayan, sizin gibi bu mesleğe gönül veren ve çalışmak isteyen sonradan üniversitede okurken fikrini değiştiren kişilere neler önerirsiniz?

Aktay: Bence insan ne işi yaparsa yapsın önce yaptığı işi çok sevmeli. Ben bu işi yaparken gerçekten çok mutluyum. Bir söz vardır yapılırken heyecan duyulmayan işlerde başarılı olunamaz diye. Ben işimi yaparken her zaman çok heyecan duyuyorum. Büyük bir şevkle büyük bir mutlulukla yapıyorum. Her gün öğrendiğiniz bir şeyin üzerine yeni bir şey katıyorsunuz. O yüzden bence en önemli nokta severek yapmamız.

Peki yapmadığınız mesleğiniz ‘’ekonomi bölümü ‘’hiç içinizde ukde olarak kaldı mı?

Ekonomiye tüm bilgilerimi arazide kullanıyorum…

Advertisement

Aktay: Aslında ekonomi yapıyor gibiyim. Çünkü bizim haber bültenlerinde sürekli haberler değişir farklı haberlere gidilir. Hep farklı haberlerin içinde olursunuz. Mesela bugün altın fiyatlarında şok düşüş yaşandı onunla ilgili bir haber yaptım. Aslında o anlamda da ekonomiyi işimin içine katıyorum. Bildiğim tüm bilgileri araziye çıktığım zaman ekonomiyle ilgili bir haber yapıyorsam muhakkak kullanıyorum.

Araziye çıkmaktan bahsettiğiniz… Aslında birazda işin bu kısmından bahsedelim. Sadece ekonomi ile ilgili değil çeşitli dallarla ilgili haberlere gidiyorsunuz değil mi ?

Aktay: Sınıra da gittik, Başbakan’a da gittik, Rus altın haberi de yapıyoruz… Aslında biz hayata tamamen tanıklık ettik, etmeye de devam ediyoruz. Sadece bir alanda değil de üstelik…

Farklı alanda haber çıkarıyorsunuz ya da farklı duygulara şahit oluyorsunuz sizi en çok zorlayan, aklınızda kalan haberler hangileri genellikle?

Advertisement

Haberin öznesi insan…

Aktay: Beni en çok üzen şehit haberleri, ölüm haberleri…Bir cenazeye gittiğimiz zaman orada ağlayan bir anne baba ya da kardeş gördüğüm zaman, gözü yaşlı bir eş gördüğümde bende dayanamıyorum gözümden bir kaç damla düşüyor. Çünkü neticede bir insanız bir haber yapıyoruz ama haberin öznesi bence insan.

haber 3En önemli noktada sanırım bu. Kendisini bu anlamda geliştirmek isteyen öğrenci arkadaşlarımıza da hitap ediyoruz. Bu mesleği isteyenler ya da gönlünde bu meslek olan insanlar hayatlarının ne kadarını mesleklerine adamaları gerekiyor?

Özveri…

Aktay: Bu mesleği yapmak isteyenler için aslında büyük bir özveri gerekiyor. Çünkü bu meslekte saat yok yeni başlasanız da on yıldır bu işi yapsanız da büyük fedakârlıklar sizi bekliyor. Gece ansızın gelen bir telefon olabilir bu ya da sabaha kadar soğukta bir yerde beklemeniz gerekebilir yüzden özveri çok önemli. İnsanların kendileri ve işleri için özveride bulunması gerekiyor. Ben onlara sadece bunu söyleyebiliyorum.

Advertisement

Teşekkür ediyorum sizlere çok keyifli bir sohbetti…

Aktay: Ben çok teşekkür ederim. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Onlarda haberci olarak ileriki zamanlarda aramızda olacaklar onlara da bol şans diliyorum. Hayatta her şeyi yaşayarak öğreniyoruz onlarda öyle olacaklardır…

Advertisement
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Genel

comuhaber.com MYO Programları WhatsApp Grupları (2024)

Published

on

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

Advertisement

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2024 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Advertisement

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Advertisement

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Ayvacık Meslek Yüksekokulu

Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Advertisement

Biga Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Advertisement

Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Advertisement

Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Lapseki Meslek Yüksekokulu

Yenice Meslek Yüksekokulu

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

Continue Reading

Genel

comuhaber.com Fakülte Programları WhatsApp Grupları (2024)

Published

on

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Yerleştirme Sonucu lisans programlarına yerleşen 1. sınıf öğrencileri aşağıda yerleştiği programın üzerine tıklayarak comuhaber.com tarafından kurulan WhatsApp grubuna erişebilir.

“ÜNİVERSİTE TARAFINDAN KURULMUŞ RESMİ WHATSAPP GRUBU” DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

BU GRUPLAR AYNI PROGRAMA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN BİR PLATFORM ÜZERİNDE BİR ARAYA GELEBİLMESİ, GÖRÜŞ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNABİLMESİ VE OKUL SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALABİLMESİ AMACIYLA comuhaber.com TARAFINDAN KURULMUŞTUR. 

Advertisement

GRUPLARA KATILIM TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANMAKTADIR. GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP GRUBA KENDİ İSTEĞİ İLE İSTEK ATANLAR comuhaber.com’un ÇEREZ POLİTİKASINI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. GRUBA KATILIM İÇİN KİŞİNİN 2024 YKS İLE YERLEŞTİĞİ TEYİT EDİLMELİDİR.

Topluluk Kurallarımız

Topluluk kurallarımız, ne bir esir kampı ne de yatılı okul kurallarıdır. Sizden hoşgörü ve saygı içinde tutum sergilemenizi beklediğimiz basit kurallarımız bulunuyor. Kurallarımızı okuduğunuzda sizin de aynı beklenti içinde olduğunuzu görür gibiyiz.

1: Saygılı Olun

Advertisement

Hangi ortama, topluluğa girerseniz girin, oranın da kendine özgü kurallarının olduğunu bilirsiniz. Fakat saygının evrensel bir husus olduğu yadsınamaz. Nereye giderseniz gidin siz de aynısını beklersiniz. Biz de platformumuzu kullanan bütün kullanıcılarımızın birbirlerine saygı çerçevesi içinde hareket etmelerini bekleriz. Unutmayın ki saygı en sağlıklı iletişimin ilk unsurudur. Hakaret, argo, tehdit, dinsel ve cinsel istismar gibi saygı dışına çıkılacak hareketlerde devreye gireceğimizden emin olabilirsiniz.

2: Nazik Olun

Yıllarca birçok insanımız “lütfen”, “teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” gibi nezaket sözcüklerini lügatlerinden silmişlerdir. Halbuki sağlıklı iletişimin ve anlaşmanın yolu bu sözcüklerden geçmektedir. Platform içinde diğer kullanıcılara karşı nazik ve yardımsever olduğunuzda ortamdaki kalite de yükselecektir.

3: İçeriklerinizi Tartın

Advertisement

Platformda paylaşımlar yapmak isteyebilirsiniz. İster bir blog yazısı isterseniz bir yazıya cevap nitelikte bir ileti yazın. Bu konuda sizi sınırlamıyoruz. Fakat yazılarınız hem görgü hem de hukuk kurallarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. İçeriğiniz hem yasal hem de ortama uygun olmalıdır. İsterseniz görüntü de paylaşabilirsiniz. Yalnız, görüntünün de rahatsızlık oluşturmayacağından emin olmalısınız.

Kurallara uygun davranmayan katılımcı, yönetici tarafından gruptan atılabilmektedir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  
  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  Ekonometri
  İktisat
  İşletme
  Kamu Yönetimi
  Maliye
  Uluslararası İlişkiler
Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  Finans ve Bankacılık
  Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  İş Sağlığı ve Güvenliği
  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi  
  Enerji Yönetimi
  Gıda Teknolojisi
  Sağlık Yönetimi
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi  
  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği
  Su Ürünleri Mühendisliği
Diş Hekimliği Fakültesi  
  Diş Hekimliği
Eğitim Fakültesi  
  Coğrafya Öğretmenliği
  Fen Bilgisi Öğretmenliği
  İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  İngilizce Öğretmenliği
  Japonca Öğretmenliği
  Kimya Öğretmenliği
  Okul Öncesi Öğretmenliği
  Özel Eğitim Öğretmenliği
  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  Sınıf Öğretmenliği
  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  Türkçe Öğretmenliği
Fen Fakültesi  
  Biyoloji
  Fizik
  İstatistik
  Kimya
  Matematik
  Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
  Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
İlahiyat Fakültesi  
  İlahiyat
  İlahiyat (M.T.O.K.)
İletişim Fakültesi  
  Gazetecilik
  Radyo, Televizyon ve Sinema
  Yeni Medya ve İletişim
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  
  Arkeoloji
  Coğrafya
  Felsefe
  İngiliz Dili ve Edebiyatı
  Psikoloji
  Sanat Tarihi
  Sosyoloji
  Tarih
  Türk Dili ve Edebiyatı
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi  
  Peyzaj Mimarlığı
  Şehir ve Bölge Planlama
Mühendislik Fakültesi  
  Bilgisayar Mühendisliği
  Biyomühendislik
  Çevre Mühendisliği (İngilizce)
  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  Gıda Mühendisliği
  Harita Mühendisliği
  İnşaat Mühendisliği
  Kimya Mühendisliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi  
  Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  Ebelik
  Hemşirelik
Siyasal Bilgiler Fakültesi  
  İktisat (İngilizce)
  İşletme (İngilizce)
  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Tıp Fakültesi  
  Tıp
Turizm Fakültesi  
  Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  Turizm İşletmeciliği
Ziraat Fakültesi  
  Bahçe Bitkileri
  Bitki Koruma
  Tarım Ekonomisi
  Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
  Tarımsal Biyoteknoloji
  Tarımsal Yapılar ve Sulama
  Tarla Bitkileri
  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  Zootekni

Advertisement
Continue Reading

Genel

Üniversitemiz NTV’de Tanıtıldı

Published

on

Advertisement
Continue Reading

ÇOK OKUNANLAR