Çanakkale
ÇANAKKALE’DE DİKKAT ÇEKEN MİSYONERLİK HAREKETLERİ
Cuma Pazarı’nda olayla karşılaşan bir vatandaş, “Allah’ı anlatmak için geldiğini söyleyen misyoner kısa süre sonra Yehova Şahitlerinden bahsetmeye başladı. Misyonerler bizlerle görüşmek istediklerini dillendirdikten sonra, bize anlattıkları normal birşeymiş gibi adeta Müslümanların kullandığı kelimelerle zihnimizi karıştırmaya çalıştırdılar.” dedi. Misyonere vatandaşların tepki gösterdiğini ve kitapları almak istemediklerini belirten bir esnaf “bizim bunlara ihtiyacımız yok” dediklerini söyledi. Bunu söyledikten sonra’da Misyonerlerin “tepki göstermenize gerek yok hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz” dediklerini söyleyen esnaf, bu tür olayların Çanakkale’de yaşanmasına şaşırdığını ifade etti.
Peki vatandaşların eline tutuşturulan broşürlerde neler deniyor?
” Yehova’nın Şahitleri: Biz Kimiz?
Hepimiz çeşitli etnik gruplardan geliyoruz ve farklı diller konuşuyoruz. Buna rağmen ortak hedeflerimiz aramızda birlik sağlıyor. En önemlisi, Kutsal Kitabın Yazarı ve her şeyin Yaratıcısı olan Yehova’yı yüceltmek istiyoruz. İsa Mesih’i örnek almak için elimizden geleni yapıyoruz ve onun takipçileri olmaktan gurur duyuyoruz. Her birimiz, insanların Kutsal Kitap ve Tanrı’nın Krallığı hakkında bilgi almasına yardım etmeye düzenli olarak zaman ayırıyoruz. Yehova Tanrı ve Krallığı hakkında konuşarak şahitlik ettiğimizden Yehova’nın Şahitleriolarak tanınıyoruz.
Sitemizi gezin. Kutsal Kitabı okuyun. İnançlarımız ve bizim hakkımızda daha fazla bilgi alın.” diyerek vatandaşlara kutsal kitabı okutmaya yönelik telkinde bulunan misyonerler sitelerine de açık davette bulunuyorlar.
www.jg.ort.tr adresinden online yayın yapan misyonerler, site ve broşürlerle vatandaşları etkileme çalışıyor. Misyonerler propagandalarını sürdürürken, vatandaşları da kurdukları bürolara yönlendiriyor.
“Mukaddes Kitap Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Uyanık kalın. Hangi Konuda Uyanık Kalmalıyız. Bu Neden Özellikle Bugün Önemli?” yazılı broşürler dağıtan grup, fazla bilgi almak isteyenlere de açık adres veriyor.
“Sizi Yehova’nın Şahitleri ile irtibat kurmaya çağırıyoruz. Bunun için aşağıdaki adreslerden birine yazabilirsiniz. O zaman ücretsiz olarak Mukaddes Kitabı incelemeniz için sizinle bir düzenleme yapılacaktır.
Söz konusu broşürün iç sayfalarında “Mukaddes Kitabı Anlamak Üzere Her hafta Belirli Bir Vakit Ayırabilir misiniz?” başlıklı bölümde ise şöyle deniliyor:
Size uygun bir zamanda ve yerde Mukaddes Kitabı incelemeniz için bir düzenleme yapılabilir. Birçokları incelemeyi kendi evinde yapmayı tercih ediyor. Hatta bazıları telefon aracılığıyla inceleme yapıyor. İnceleme programı, bir çok insanın yer aldığı bir sınıf şeklinde değil, sizin bilgi ve eğitiminizi de göz önünde tutarak kişisel koşullarınıza göre ayarlanabilen özel bir düzenlemedir. Sınava girmeyecek ve mahcup edilmeyeceksiniz. Mukaddes Kitaba dayalı sorularınız cevaplanacak ve Tanrıya nasıl yaklaşabileceğinizi öğreneceksiniz…
Yörenizdeki bir Yehova Şahidine başvurunuz…
* Mukaddes Kitap sizin için yaşamsal bilgiler içerir.
* Hayatın sorunlarına başarıyla göğüs germenize yardım edecek en iyi öğütleri verir.
* Dünya çapında 5 milyondan fazla kişiyle düzenli bir Mukaddes Kitap, tetkiki yapılmaktadır.
* Koşullarınıza göre sizin için özel düzenleme yapılır. (ÜCRETSİZ)
* Bilgi almak istediğinizi yazılı adrese ya da yörenizdeki bir Yehova’nın Şahidine bildirebilirsiniz.
Düşüncelerini yaymak için Müslümanlığa ait kelime ve ibareleri kullanan misyonerlerin Çanakkale’ye nereden geldiği tartışılıyor. Şimdilik sessizliklerini koruyan bu topluluğun gelecekte neler yapacağı ise merak konusu.
burasıcanakkale.com.tr