Çanakkale
Kutlu: “Yolsuzluklarla Boğuşuyorsun”
AK Parti ve CHP’nin kavgası, Çanakkale siyasetini çıkmaza sürükledi. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun, belediye başkan yardımcısı Ali Sürücü hakkında çeşitli fotografları basına servis ederek belediye işçilerini şahsi işlerinde kullandığını iddia etmesiyle başlayan tartışma hergün biraz daha büyüyor. Kutlu’nun iddialarına belgelerle cevap veren Sürücü, AK Parti’li başkandan özür dilediğini beklerken, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Kutlu’ya yönelik olarak; “Bizimle uğraşacaklarına, üst düzey bürokratlarının sekreterleriyle olan ilişkilerine baksınlar” ifadesini kullanmıştı. Günler sonra yazılı basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Gökhan’ın Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin camide içki içtikleri iddiasını iftira olarak nitelemesine tepki göstererek; “Bira kutusuyla kola kutusunu ayırt edemeyen Sayın Gökhan haddini aşarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalancılıkla suçlamıştır. Sayın başbakanımızı kişisel olarak eleştirebilirsiniz fakat bulunduğunuz makamda kamuoyu önünde iftiracılıkla suçlamak sizin haddinize midir?” dedi.
“İSPATLA”
Gökhan’ın bürokratlarla ilgili olarak kullandığı ifadeyi değerlendiren Kutlu; “Gökhan ‘üst düzey bürokratlarının sekreterleriyle kurduğu ilişkiye baksın’ sözleriyle Çanakkale’de görev yapan tüm bürokratları töhmet altında bırakmıştır. Eğer varsa bu iddiayı ispat etmesi gerekir. İddia ettiği gibi soruşturma varsa da kanunlar gerekeni yapacaktır. Sayın Gökhan’ın isim vermeden tüm üst düzey bürokratları zan altında bırakarak kamuoyu önünde açıklama yapması ne kadar etiktir?” ifadelerini kullandı.
“İFTİRA ATIYORSUN”
Ali Sürücü hakkında ortaya attığı ve Sürücü’nün yanıtladığı iddialara açıklamasında değinmeyen Kutlu, CHP’li Gökhan’ın kendilerine iftira attığını iddia ederek; “İftira ve yalanlarla karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışmak sizin en çok başvurduğunuz yollardan birisi. Partinizin genel anlamda ki başarısızlığı da sizleri buna itiyor. Kamuoyu önünde kendinizi aklamak için yaptığınız açıklamalar ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali tarafıma yapılmış karalama politikasından başka bir şey değil” dedi.
“YOLSUZLUKLA BOĞUŞUYOR”
Kutlu, açıklamasına Çanakkale Belediyesi’nde geçmiş yıllarda gerçekleşen Su Operayonu ve Kooperatif Davası’na atıfta bulunarak devam etti. Gökhan’ın yolsuzluklarla boğuştuğunu iddia eden Kutlu; “Sayın Gökhan, halkımızın verdiği yetkiyi kötüye kullanmış, sürekli yolsuzluklarla mücadele içerisinde olan, yargıda olduğu için girmek istemediğimiz yolsuzluk davalarıyla boğuşan, gündemde yaptıkları hizmetlerle değil sürekli polemiklerle yer alan bir belediyenin iftira atılmaya ihtiyacı var mıdır?” dedi.
İşte Çanakkale Gazetesi