Bilim Teknoloji

TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı Sona Erdi

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın yazdığı ve proje yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında 4004 kodlu “Bilim, Tarih, Doğa ve Deniz; Bir Başkadır Bizim Kamp Kalemiz’ Yaz Bilim Kampı – 2013” projesi gerçekleştirildi.

İlköğretime devam eden 7. sınıfa geçmiş 13 yaş çocukların çalışma grubu olarak hedeflendiği Yaz Bilim Kampı projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Van Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak gerçekleştirildi. 7. sınıfa geçmiş öğrencilerin  fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik etkinliklerle; bilimle tanışmaları ve bilimsel farkındalıklarını sağlamayı amaç edinen  proje ile öğrencilerin; bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanarak; bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu verilmeye çalışıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve farklı üniversitelerde görev yapan alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından yürütülen program etkinlikleri, 6’şar günlük dört dönem olarak gerçekleştirilerek ve 180 öğrenciye ulaşıldı. Kampın 1. dönemi İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu’nda 20’si Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndan ve 40’ı Van ilinde öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleşirken diğer üç dönem ise 17 Haziran – 20 Temmuz 2013 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Sertifika dönemi sonunda düzenlenen programda konuşan proje yürütücüsü Öğr. Gör. Arzu Bayındır, amaçlarının öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yanımızda olduğunu hissettirmek ve yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme düşünsel becerilerinin de geliştirilmesi olduğuna yer verirken özellikle proje desteğini sağlayan TÜBİTAK’a,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne,  Darüşafaka Eğitim Kurumları’na, etkinlik alanları için kapılarını açan tüm şirket ve kurumlara teşekkür etti. Bayındır konuşmasını, ‘’Özellikle de rehber öğrenci ve öğretmenlere, eğitmen olarak çalışan araştırmacı arkadaşlarımıza, ÇOMÜ ve farklı üniversitelerden eğitim desteği veren öğretim elemanı arkadaşlarımız ile sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin yer alması dileklerimle saygılarımı sunarım.” diyerek bitirirken öğrencilere sertifikaları ve kamp boyunca yapmış oldukları materyallerin takdimi ve kampın altı gününün yer aldığı bir görsel sunum ile program sona erdi.

Tanıtım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version