Çanakkale
Gökhan’dan Soydan’a Jet Yanıt: “O Sözler Birlik Beraberliği Zedeledi”
Soydan, Cem Belli ve İsmail Özay’ın başvuruları için kendisine davet geldiğini, Ülgür Gökhan’dan kendisine bir davet gelmediğini belirterek, “O koltuğun gücünü kendi partine karşı kullanmayacaksın” çıkışında bulunmuştu.
Ülgür Gökhan’ın Basın Açıklaması
“2009 yılında ikinci kez devraldığım Çanakkale halkının temsilciliği görevini yürütürken, geçtiğimiz 29 Temmuz 2013 Pazartesi günü de, önümüzde ki yıl gerçekleşecek yerel seçimler için yeniden aday olmak istemiyle, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunda bulundum.
29 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 12:30’ da yaptığım aday adaylığı başvurusu öncesinde, bu istemimi ve başvuru dosyamı teslim edeceğim gün ve saati 23 Temmuz 2013 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanına bizzat arayarak bildirdim. Bu bilgilendirmeleri yapmamın sebebi, hem kentin mevcut Belediye Başkanı, aynı zamanda gelecek dönemin adayı olmak isteyen bir aday adayı olarak başvuru öncesi, örgüt tarafından gerekli bilgilendirmelerin ve hazırlıkların yapılması içindir. Ayrıca aday adaylığı başvurularının ne şekilde, kimlerin katılımıyla yapılacağı konusunda belirlenmiş bir usul de olmadığından, önce örgüt yöneticilerini, ardından basını ve parti üyelerini de adaylık başvuru takvimim hakkında bilgilendirmiş ve bu takvim uyarınca da başvurum gerçekleşmiştir.
27 Ağustos 2013 Cumartesi günü Dardanos’ta gerçekleşen iftar programı ile ilgili olarak da hiç kimseye özel bir davetim olmamıştır. Dardanos sakinlerinden bir grup Dardanos’ta da bir sokak iftarı yapılmasını istediklerini bize bildirmiş ve istekleri doğrultusunda kısa zamanda gerekli organizasyon gerçekleştirilmiştir. Bu organizasyonda belediye, sakinlerin seçtiği alana iftar için gerekli düzeni ve iftar yemeğini sağlama görevini, sakinler ise Dardanos’ta Çanakkale Belediyesince verilecek iftar yemeğini duyurma görevini üstlenmişlerdir. Dardanos iftarı, tüm diğer sokak iftarlarımızda da olduğu gibi yukarıda ifade ettiğim şekilde gerçekleşmiş ve Dardanos’ta partili, partisiz daveti duyan yüzlerce insan iftara katılmış ve teşekkür ederek sokaktan ayrılmışlardır. Tüm bu nedenlerle bir aday adayının basının karşısına geçip, siyasi yaşamında yeni bir süreci başlatıp, heyecanını paylaştığı bir ortamda, Milletvekilimizin gerçekleri ifade etmeyen bu sözleri, gündemin asıl kişisi olan aday adayının basın toplantısına gölge düşürmüş, parti içinde sağlamlaşmasını arzu ettiğimiz birlik beraberlik havasını da zedelemiştir.
Saygılarımla
Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı