Çanakkale
STK’LAR: “SOYDAN DARBE YANLISI MI Kİ RAHATSIZLIK DUYUYOR?”
Yürüyüşü düzenleyen Çanakkale Rabia Platformu üyesi Ortak Akıl Derneği, 1915 Ruhu Gençlik Derneği, Doğu Batı Topluluğu, Tasavvuf Topluluğu, Ortak Akıl Topluluğu ve ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği adına yapılan ortak basın açıklamasında Serdar Soydan’ın ifade ettiği iddia edilen “İçki İçenler Cehenneme sloganı atıldı” iddiaları sert bir dille yalanlandı.
Açıklama da Gençler Darbeye Direniyor Yürüyüşü’nün en başından en sonuna kadar sağduyu ve hoşgörünün egemen olduğu ifade edilirken, “Bizler Sayın Soydan’ın Çanakkale’nin önde gelen STK’larının düzenlediği demokratik bir protesto gösterisine karşı tahammülsüzlüğünü de anlamakta zorlanıyoruz.” ifadeleri yer aldı.
SOYDAN DARBE YANLISI MI Kİ RAHATSIZLIK DUYUYOR?
“Sayın Soydan darbe yanlısı mı, darbeci Sisi’yi mi destekliyor ki; darbeye karşı yapılan bir yürüyüşten rahatsızlık duyuyor?” ifadelerinin de dikkat çektiği açıklamada CHP Milletvekili Serdar Soydan iddiasını ispata çağrıldı.
Geçtiğimiz gün Mısır’da seçimle iş başına gelmiş Mursi’ye yapılan darbenin 100. günü dolayısıyla, tüm yurtta eş zamanlı olarak “Gençler Darbeye Direniyor Yürüyüşü”nü kentimizde büyük bir katılımla gerçekleştirdik.
Dünya’nın neresinde olursa olsun, hangi milletten, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun zalim zalimdir, mazlum da mazlumdur. Zalimin karşısında mazlumun yanında olmak bir insanlık görevidir. Bu anlamda yürüyüş, mazlum bir halkın çektiği acıları haykırmak adına birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nun önderliğinde, Çanakkale’lilerin de büyük desteği ile ve Çanakkale’ye yakışan bir şekilde yapılmışken, CHP Çanakkale Milletvekili Sayın Serdar Soydan’ın gerçekleşen yürüyüşe ilişkin ifade ettiği iddia edilen sözlerini bazı yayın organlarından öğrenmiş bulunmaktayız.
Yürüyüşte Sayın Soydan’ın iddia ettiği gibi bir slogan kesinlikle atılmamıştır. Yürüyüşün en başından en sonuna kadar sağduyu ve hoşgörü hâkim olmuştur. Yürüyüş tüm Çanakkale’lilerin şahit olduğu gibi son yılların en sağduyulu protesto yürüyüşlerinden biri olmuştur.
Gerek Emniyet birimlerinin gerekse yürüyüşü takip eden basın mensuplarının kamera kayıtları ortada iken, Sayın Soydan’ın Çanakkale’lerin büyük desteği ile gerçekleşen Gençler Darbeye Direniyor Yürüyüşünü gölgeleme çabalarını, siyasi rant uğruna iftiraya varan ifadelerini anlamakta güçlük çekiyor, bir milletvekiline yakıştıramıyoruz.
Bizler Sayın Soydan’ın Çanakkale’nin önde gelen STK’larının düzenlediği demokratik bir protesto gösterisine karşı tahammülsüzlüğünü de anlamakta zorlanıyoruz.
Sayın Soydan’ın bu ifadelerinden sonra, yürüyüşün son anlarında demokratik tepkimizin neden provoke edilmek istendiğini, bu anlamda Çanakkale’de oynanmak istenen oyunu da şimdi daha iyi anlıyoruz.
Soruyoruz!
Sayın Soydan darbe yanlısı mı, darbeci Sisi’yi mi destekliyor ki; darbeye karşı yapılan bir yürüyüşten rahatsızlık duyuyor?
İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu anlamda Sayın Soydan’ın iddiasını ispata çağırıyoruz.
Kent barışını dinamitleyen, huzuru baltalayan, ortak değerler üzerinden korku kültürü oluşturmaya çalışan ve bu uğurda iftiraya varan ifadelerin de takdirini kamuoyuna bırakıyor, saygılar sunuyoruz.
Ortak Akıl Derneği | 1915 Ruhu Gençlik Derneği | Doğu Batı Topluluğu | Tasavvuf Topluluğu, Ortak Akıl Topluluğu | ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği