Çanakkale
AYVACIK AK PARTİ DEDİ

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Ünal Şahin kazandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tamamlanan oy sayımı sonucunda, AK Parti’nin adayı Şahin 2 bin 63, CHP’nin adayı Engin Özerdem bin 473, MHP’nin adayı Yahya Remzi Arslan bin 423 oy aldı.
AK Parti’nin adayı Mehmet Ünal Şahin, resmi olmayan sonuçlara göre, Ayvacık belediye başkanı seçildi.
Ayvacık’ta 2009 seçimlerinde AK Parti 2 bin 260 (yüzde 47,8), CHP bin 689 (yüzde 35,7), MHP ise 732 (yüzde 15,5) oy almış, AK Parti adayı Mehmet Ünal Şahin belediye başkanı seçilmişti.
Şahin’in özgeçmişi
Mehmet Ünal Şahin, 1955 yılında Ankara’da doğdu.
İlköğretim ve liseyi babasının görevi nedeniyle İstanbul ve Çanakkale’de tamamladı. Trakya Üniversitesi Gıda Teknolojisi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültelerindeki lisans eğitimini tamamladı, Marmara Üniversitesi Fransızca bölümünü ise işleri nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Şahin, babasının vefatı nedeniyle döndüğü memleketi Ayvacık’ta ticaret hayatına atıldı.
AK Parti’den üst üste 2 dönem belediye başkanı seçilen Şahin, evli ve iki çocuk babası.
Çanakkale
Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.
Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.
Çanakkale
Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.
Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;
Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL
Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL
Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL
Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli 18TL olarak belirlendi.
Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/
Çanakkale
Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.
Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.
Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.
Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.
-
Genel4 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer5 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler5 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak