Bizimle İletişime Geçin

Çanakkale

Depremde 267 kişi yaralandı!

Yayınlandı

-

Depremde 267 kişi yaralandı!Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 267 kişinin balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme gibi sebeplerle hastanelere başvurduğu bildirildi.

Açıklamada, “Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM’dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme vb. sebeplerle hastanelere başvurmuştur” denildi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden alınan verilere göre saat 12.25’de meydana gelen, merkez üssü Ege Denizi Çanakkale’nin 90 kilometre açıkları olan depremin büyüklüğünün 6.5 şiddetinde, derinliğinin ise 25.02 kilometre olarak gerçekleştiği hatırlatıldı. Söz konusu depremin 40 saniye sürdüğü belirtilen açıklamada, depreme en yakın yerleşim yerinin Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Uğurlu Köyü olduğu ve merkez üsse uzaklığının 34.71 kilometre olduğu kaydedildi.
“267 KİŞİ YARALANDI”
Açıklamada, başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan bilgilere göre Edirne ve Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde ve Tepeköyde bazı evlerin çatılarında ve 10’u metruk 20 evde hafif ölçekli hasarın meydana geldiği belirtildi. Tekirdağ Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerindeki iki caminin minare tepesinde de yıkıkların olduğu belirtilen açıklamada, “Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM’dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme vb. sebeplerle hastanelere başvurmuştur” denildi.
Söz konusu başvurular arasında Balıkesir’de 2 kişinin ağır yaralı olduğu diğer vatandaşların ciddi bir sorunu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, ağır yaralı vatandaşların derhal tedavi altına alındığı vurgulandı.
70 ARTÇI ŞOK YAŞANDI
Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 2.3 ile 5.3 arasında değişen 70 artçı şokun yaşandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:”Bu artçı şoklar arasında 4 ve 4 den büyük 10 artçı şok bulunmaktadır. Artçı şokların en büyüğü Saros körfezi’nde büyüklüğü 5.3 olarak gerçekleşmiştir. Artçı deprem aktivitesi yoğun olarak devam etmektedir. Deprem haberi alındığı andan itibaren Başbakanlık AFAD’a bağlı başta depremin hissedildiği iller olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir İl AFAD Müdürlükleri ve AFAD Birlik Müdürlüklerinde personel ve ekipman noktasında gerekli tedbirler alınmıştır.
AFAD koordinasyonunda tedbir amaçlı olarak Türk Kızılayı’ndan 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti Gökçeada’ya gönderilmiştir. Bölgede sabit ve mobil haberleşmede sıkıntı yaşanmamakta olup Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörlerinden bölgeye 6 mobil istasyon sevk edilmiştir.
Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmekte olup, depremden dolayı hasar gören binalara girilmemesi gerekmektedir.”

canakkaleninrehberi

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çanakkale

Çanakkale, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında Türkiye 5.’si Oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)-2024” araştırmasında, Çanakkale 85 ortalama puanla Türkiye genelinde 5. sırada yer alarak bir kez daha “Türkiye’nin Üniversite Öğrenci Başkentleri” arasında yer almayı başardı.

Bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de lisans düzeyindeki 40 bin öğrencinin deneyimlerinden yola çıkarak, üniversite şehirlerinin öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiği en büyük çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlerden duyduğu memnuniyet, ulaşım olanakları, güvenlik, sosyal ve kültürel etkinlikler, esnafla ilişkiler ve halkın öğrencilere karşı tutumu gibi pek çok kriter üzerinden ölçüldü. Çanakkale, bu kriterlerde elde ettiği yüksek memnuniyet düzeyiyle A+ seviyesinde yer aldı.

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Biga’da okuyan öğrenciler de zamlardan nasibini aldı

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Biga Belediyesi 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine zam geldi.

Biga Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı 05 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Biga şehir içi minibüsleri ile Biga Ağaköy otobüs ücretlerine yapılacak olan zam oy çokluğu ile kabul edildi. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibari ile uygulanmaya başlanacak tarifeye göre;

Şehir içi minibüsleri sivil ulaşım bedeli 13TL

Şehir içi minibüsleri öğrenci ulaşım bedeli 10TL

Biga Ağaköy otobüsleri sivil ulaşım bedeli 25TL

Biga Ağaköy otobüsleri öğrenci ulaşım bedeli  18TL olarak belirlendi.

Kaynak: https://bigacarsambapostasi.com/

Okumaya Devam Et

Çanakkale

Çanakkale’de öğrenci taşıma ücreti 10 TL oldu

Yayınlandı

-

Yayımlayan

https://ulasim.canakkale.bel.tr/

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayında yaptığı toplantıda toplu taşımaya zam kararı aldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken, buna göre toplu taşımaya % 41 ile % 75 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti % 41,67’lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise % 66,67 artışla altı liradan 10 liraya yükseldi.

Kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla iki liradan 3.50 liraya çıktı.

Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR