Çanakkale
İş Garantili Program: Biga Meslek Yüksekokulu Metalurji Programı
Biga Meslek Yüksekokulu ile İÇDAŞ arasındaki mevcut ikili ilişkiler ve ortak çalışmalar, İÇDAŞ firmasının direkt ilgi alanları içinde yer alan programın açılmasıyla daha da arttı. Bu çerçevede Biga Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile İÇDAŞ yetkilileri arasında oluşturulan bir komisyonla Metalurji Programında okutulacak ders planları ortaklaşa hazırlanarak, teorik – pratik bilgi ve uygulamaların birlikte değerlendirilmesi ile güncelleştirilerek 2013- 2014 öğretim yılı itibariyle uygulanmaya başlandı. Özellikle 2. sınıfta okutulan meslek dersleri de İÇDAŞ’da çalışan ve yaptıkları işlerde uzman olan mühendisler tarafından verilmeye başlandı. Derslerin teorik kısımları Biga’da okutulurken, uygulamalı kısımları ise fabrikada yürütülmekte. Ayrıca öğrenciler yaz dönemi stajlarını da İÇDAŞ’ta yapabilmekteler.
İÇDAŞ yetkililerinin aldığı bir kararla Metalurji Programından mezun olan öğrenciler eğer isterlerse herhangi bir önkoşul olmaksızın fabrikada çalışmaya başlayabilecekler. Bu doğrultuda 2013-2014 öğretim yılında mezun olan ve isteyen öğrenciler de İÇDAŞ’ta hemen işe başlamışlardı.
Konuyla ilgili olarak Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar: “Günümüz şartlarında üniversite mezunu birçok gencimiz iş bulmakta zorlanmaktadır. Hatta yüksek lisans ve doktora yapan işsiz mezunlarımız vardır. Özellikle bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli mezunlar yetiştirmek ve bunların işe yerleştirilmelerini sağlamak çok önemlidir. Bu amaçla üniversite-sanayi işbirliğine ağırlık vermek öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Metalurji Programı mezunlarımızın bu bakımdan şanslı olduklarını düşünmekteyim” dedi.