Editörün seçtikleri

Filistinli bakan öldürüldü

Yayınlandı

-

Batı Şeria’da Filistinli aktivistlerin zeytin ağacı diktiği bölgeye İsrail ordusunun saldırması üzerine çıkan arbedede, Filistin birlik hükümetinin bakanlarından Ziyad Ebu Ayn hayatını kaybetti.

Fetih hareketinin mensubu olan Ebu Ayn, Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Komisyon’un da başkanlığını yürütüyordu

Olaya tanık olan Reuters fotomuhabirinin verdiği bilgilere göre, Ebu Ayn İsrail ordusunun saldırması üzerine çıkan olaylarda darp edildi.

Ebu Ayn, İsrail askerleri tarafından kullanılan göz yaşartıcı gaz kapsülüyle göğsünden vuruldu.

Olay İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da Filistinli aktivistlerin zeytin ağacı diktiği sırada İsrail ordusunun saldırısı üzerine gerçekleşti.

Olay üzerine hastaneye kaldırılan Ebu Ayn yolda yaşamını yitirdi.

Abbas: Barbarca saldırı

Al Jazeera’ya göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ‘barbarca’ sözüyle nitelediği saldırıyı kınadı.

Fetih hareketinin mensubu olan ve daha önce Esirler Bakanlığı Yardımcılığı da yapan Ebu Ayn, Filistin birlik hükümetinde Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı olarak görev yapıyordu.

İsrail ordusu Batı Şeria’da yerleşimlere ve İsrail’in insan hakları ihlallerini protesto eden Filistinlilere sık sık sert müdahalelerde bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version