Üniversiteler

Pedagojik formasyon için ek kontenjan verilecek

Yayınlandı

-

45366YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, 2014’de üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekirse 2015 Şubat döneminde ek kontenjan açılacağını bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014’te üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olduğu takdirde, 2015 Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verileceğini duyurdu.

Saraç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, pedagojik formasyon eğitimi ile ilgili üniversite öğrencilerinden kendisine yoğun bir şekilde iletilen görüş ve önerileri takip ettiğini ve bu talepleri YÖK olarak dikkate aldıklarını ifade etti.

Bu kapsamda, yaz döneminde YÖK tarafından üniversitelere verilen pedagojik formasyon programlarının bir kısmının üniversitelerde başlatıldığını, bir kısmının ise bugünlerde başlatılmak üzere olduğunu hatırlatan Saraç, yeni bir haberi daha paylaştı.

Yenişafak’a göre Saraç, “2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olduğu takdirde, 2015 Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verileceğini” duyurdu.

YÖK Başkanı Saraç, “ek kontenjanın gerekli olduğu takdirde yeterli şartları taşıyan üniversitelere verileceğini ve mezun veya son sınıf öğrencilerini kapsayacağını” bildirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version