Bizimle İletişime Geçin

BİRİM HABERLERİ

SEDAT LAÇİNER ADALETE HESAP VERECEK! YÖK VE SAVCILIK PEŞİNDE!

Yayınlandı

-

68679Sedat Laçiner’in hakkındaki şok iddialar; “Görevi Kötüye Kullanma, Suç Uydurma, İftira, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme, Yalan Haber Yayma, Hakaret ve Kumpas”

Geçtiğimiz mart ayında Fatma Ayça Gezen’in Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe ile Rektör Sedat Laçiner ile eşi Mehmet Rıza Gezen’e kumpas kurduklarını eşine yönelttikleri suçlamaları tamamen Sedat Laçiner’in kendisini kandırması ile yaptığı belirtmesi üzerine başlayan gelişmeler sonrasında YÖK soruşturma başlattı. Ayça Rıza Gezen’in Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçenin ardından Rektör Sedat Laçiner ile ilgili olarak Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına bir suç duyurusu da, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen’den geldi. İki suç duyurusunun ardından Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı başlattığı soruşturmada Rektör Sedat Laçiner’in yargılanması için YÖK’ten izin istedi. Bu izni vermek içini iddialar ile ilgili olarak hem ceza hem de disiplin soruşturması başlatan YÖK Sedat Laçiner’den soruşturma açtı. Geçtiğimiz hafta Ankara’da Mehmet Rıza Gezen’in de ifadesi alındı.

LAÇİNER’E ŞOK SUÇLAMALAR

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından açılan ceza ve disiplin soruşturmasında Sedat Laçiner “Görevi Kötüye Kullanma, Suç Uydurma, İftira, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme, Yalan Haber Yayma, Hakaret ve Kumpas” iddiaları ile ilgili ifade vermek üzere YÖK’e çağırıldı. YÖK denetleme Kurulu adına görevlendirilen soruşturmacı Prof.Dr. H.Bahadır Akın, mağdur sıfatı ile Yrd.Doç.Dr. Mehmet Rıza Gezen’i de bilgisine başvurulmak üzere Ankara’ya davet etti.

YÖK, İFADE ALMAK İÇİN ANKARA’YA ÇAĞIRDI

26 Ekim 2015 tarihinde Ankara’ya giden Yrd.Doç.Dr. Mehmet Rıza Gezen’in, kendisine Sedat Laçiner tarafından kurulan kumpas ile ilgili olarak soruşturmacı Prof.Dr. H.Bahadır Akın’a mağdur sıfatı ile ifade verdiği öğrenildi. Hakkında başlatılan YÖK soruşturması nedeniyle henüz ifade vermeye gidip gitmediği bilinmeyen Sedat Laçiner, YÖK’ün izin vermesi halinde hakkında açılan dava görüşülmeye başlanacak.

ÖNCE VİDEO’YA ALDIRDI, SONRA’DA BASINA SIZDIRDI

Yaptığı ve yaptırdığı anti demokratik uygulamalar için bugüne kadar henüz hesap vermeyen Sedat Laçiner, geçtiğimiz Mart ayında Çanakkale ve Türkiye gündemini sarsan bir skandala imza atmıştı. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Gezen’in eşi Fatma Ayça Gezen’i ÇOMÜ’de kurdurduğu özel stüdyo’da; Mehmet Rıza Gezen hakkında öğrencileri taciz ettiği, Rektör Sedat Laçiner’i zıpkınla öldüreceğine dair Fatma Ayça Gezen’in ifadesini video kaydına aldırmış, daha sonra da bu video kaydını Cumhuriyet Gazetesinde yayınlattığı ortaya çıkmıştı.

LAÇİNER’İN SUÇ DUYURUSUNA SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERMİŞTİ

Video görüntülerinin yayınlanmasıyla birlikte Çanakkale ve Türkiye sarsılırken; Sedat Laçiner video kaydını ihbar olarak değerlendirip Yrd.Doç.Dr. Mehmet Rıza Gezen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Sedat Laçiner’in suç duyurusu üzerine Ahlak Masası ve Cinayet Masasına ifade veren Mehmet Rıza Gezen, hakkındaki suç duyurusu ile ilgili olarak verdiği ifade de; “Karımla 3,5 ay önce evlendik. Bu süre içerisinde ben zaten ÇOMÜ’deki görevimden 1,5 yıldır uzaklaştırılmış bulunmaktayım. Yani evlendiğimde ÇOMÜ’de görev yapmıyordum. Karımın öğrencileri taciz iddiası ile ilgili bir şeyi bilme veya görme imkânı yoktur. Söyledikleri tamamıyla iftiradır. Kaldı ki benimle ilgili olarak taciz iddiası ile ilgili olarak bir şikâyet yapılmamıştır. Zıpkınlama iddiası ile ilgili olarak iddiaların asılsız olduğu mahkemede ortaya çıkmıştır. O iddialardan da beraat etmiş bulunmaktayım. Ortada mağdur yoktur, ben suçlu gösterildim” ifadelerini kullanmıştı. Savcılık yaptığı incelemeler sonucunda Mehmet Rıza Gezen için takipsizlik kararı vermişti.

ÇOMÜ KAYNAKLARIYLA UÇAK BİLETİ ALDIRDI

Takipsizlik kararı sonrasında dedektif gibi iz süren Yrd.Doç.Dr.Mehmet Rıza Gezen, eşi Fatma Ayça Gezen ve kayınvalidesi Zeynep Özcan’a Sedat Laçiner tarafından ÇOMÜ’den uçak bileti alınarak Adana’ya gönderildiğini öğrendi. Eşine ulaşan Mehmet Rıza Gezen, eşini doğruları söylemesi için Çanakkale’ye dönmeye ikna etti. Çanakkale’ye dönen Fatma Ayça Gezen, Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına giderek Sedat Laçiner tarafından kullanıldığını ve eşi Mehmet Gezen’e kumpas kurduklarını itiraf ederek kendisini kullanan Sedat Laçiner’den şikâyetçi oldu.

YÖK İZİN VERİRSE ÇANAKKALE’DE YARGILANACAK

Eşi Fatma Ayça Gezen’in suç duyurusu üzerine ortaya çıkan bilgiler ışığında harekete geçen Yrd.Doç.Dr. Mehmet Rıza Gezen, dönemin ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner başta olmak üzere altı kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mehmet Rıza Gezen’in suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık, YÖK’ten dava açmak için soruşturma izni verilmesi için harekete geçmişti. Savcılığın dava açmak için Sedat Laçiner hakkında soruşturma izni talebi YÖK tarafından yürütülecek disiplin ve ceza soruşturması sonucunda belli olacak.

AYNALI PAZAR

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BİRİM HABERLERİ

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

Yayınlandı

-

Yayımlayan

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi açıklandı. Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ Başlangıç Tarihi    Bitiş Tarihi
 Başvuru 20.01.2025 24.01.2025 (17:00)
 Değerlendirme 27.01.2025 30.01.2025
Sonuçların Açıklanması 31.01.2025
 Kesin Kayıt 03.02.2025  05.02.2025 (17:00)
 Yedek Kayıt 06.02.2025 07.02.2025  (17:00)

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 10 yıla ait program taban puanları için TIKLAYINIZ

 

Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak yapılacaktır.

 

(Posta ile başvuru alınmayacaktır)

 

1- Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Online (İnternet) Başvurusunda Bulunan Öğrencilerden İstenen Belgeler

  1. Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge.( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)

 

  1. Öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS ve ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)

 

  1. ÖSYM Yerleştirme Belgesi. (İnternet çıktısı)

 

  1. DGS ile yerleşen öğrencilerin DGS Sonuç belgesi ve DGS Yerleştirme belgesi.(internet çıktısı

 

  1. Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması ve öğrenci belgesinde Kayıt Türü bilgisi yok ise eğitim görmekte olduğu üniversiteden Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına dair belge.)

 

  1. Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. .(Transkript belgesininde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkrip belgesini yükleyebilir.)

 

  1. Kayıt Donduranlar için Kayıt Dondurma yazısı.(Elektronik imza ya da ıslak imzalı)

 

  1. **** DGS ve 35 Yaş üstü kontenjanından başvuruda bulunacak öğrencilerin https://destek.comu.edu.tr/talepout/yeni adresinden “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı- Yatay Geçiş Birimi” seçilerek ÖYSM yerleştirme belgelerini yüklemeleri ve başvuru yapacakları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve bölüm/program bilgilerini girmeleri gerekmektedir.

 

 

2- Kesin Kayıtta İstenen Evraklar

 

Kesin kayıtlar başvuru yaptığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürosunda yüz yüze veya noter onaylı vekaletname ile yapılacaktır.

 

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

 

  1. 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır).

 

  1. Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge

 

  1. Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.

 

  1. Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.

 

Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

 

3-Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Usul ve Esasları

EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)

( 1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.

EK MADDE 1’İN UYGULAMA, USUL VE ESASLARI İÇİN tıklayınız… 

 

2024-2025 BAHAR DÖNEMİ MERKEZİ TABAN PUANINA GÖRE(EK MADDE-1) YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

2024-2025 Bahar Yarıyılı Kurumlararası Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş 

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI BAŞARI

DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ Başlangıç Tarihi    Bitiş Tarihi
 Başvuru 20.01.2025 24.01.2025 (17:00)
 Değerlendirme 27.01.2025 30.01.2025
Sonuçların Açıklanması 31.01.2025
 Kesin Kayıt 03.02.2025      05.02.2025 (17:00)
 Yedek Kayıt 06.02.2025 07.02.2025  (17:00)

 

  1. Başvuru ve Değerlendirme İşlemleri
  2. Kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
  3. Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
  4. Kurumlararası başarı durumuna göre yatay geçiş, Genel Not Ortalamasının %50 si ve ÖSYS /YKS puanın % 50 si hesaplamaya dahil edilerek bulunan başarı sıralamasına göre değerlendirilir.
  5. İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girmeleri gerekir.
  6. Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay   geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir

 

2- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Online (internet) Başvurusunda İstenen Belgeler

  1. Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması, E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
  2. Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. ( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı )
  3. İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin bulundukları dönem itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
  4. Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. (Transkript belgesinde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkript belgesini yükleyebilir.)
  5. Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe ’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması.
  6. Yurt dışından yapılacak başvurularda Yükseköğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi.
  7. Öğretim Planı: Öğrencinin ayrılacağı Yükseköğretim kurumunda okuduğu dersleri gösterir öğretim (ders) planı
  8. ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
  9. ÖSYM Yerleştirme Belgesi (internet çıktısı)

Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak

(Posta ile başvuru alınmayacaktır)

3- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

  1. Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
  2.  3 adet 4.5×6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
  3.  Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.
  4. Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
  5. Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.

Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

4- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

  1.  Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
  2. Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
  3. İlgili bölüm veya programda kontenjan belirlenmiş olması gerekir.
  4. Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke Yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5., 8. ve 11.nci maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.
  5. Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan YKS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösterir kazandı belgesi istenir. ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
  6. Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından  Özel Yetenek Programlarına yatay geçiş başvurularında; öğrencinin kayıtlandığı yılın YKS özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir.
  7. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin “Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak” kriteri bulunmaktadır.
  8. Bir Yükseköğretim Kurumundan, çıkarma, uzaklaştırma vb. disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar.
  9. Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından örgün öğretime geçiş yapanlar ilgili programın katkı payı, ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ise ilgili programın öğrenim ücreti esaslarına tabi olur.
  10. Yükseköğretim Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programlarına ve Diş Hekimliği Fakültesine Başvurabilmek İçin İlgili yılındaki ÖSYS kılavuzlarında yer alan Başarı Sıralamasına sahip olmak.
  11. Spor Bilimleri Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması, Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak. (04.07.2019 tarih ve 07 sayılı Senato Kararı.)
  12. Öğrencilerin  yurt  dışındaki  yükseköğretim  kurumuna  kayıt  olduğu  yılda  ÖSYS/YKS Yükseköğretim  Programları  ve Kontenjanları  Kılavuzunda  yayımlanan  yurt  dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olmasına; ancak Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (AcademicRanking of World University, QS World UniversityRankings, Times HigherEducation World UniversityRankings) tarafından yapılan dünya üniversitesi sıralamalarının herhangi birinde ilk 400’de yer alan üniversitelerde  kayıtlı  olan  öğrenciler  için  bu  şartın  aranmamasına,  ancak  yurt  dışı kontenjanından daha fazla başvuru olma durumunda öğrencilerin yurtdışındaki üniversitesine kabulde kullanılan belgesinin veya ÖSYS, YKS veya muadil belgelerin sıralama ölçütü olarak kullanabilmesine
  13. Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanan bölümlere yatay geçiş yapan öğrenciler için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik takviminde ilan edilen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muafiyet sınavı yapılır. Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda farklı programlar için farklı yeterlik ve seviye tespit sınavları uygulayabilir.
  14. Yeterlik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 70 puandır. (%30 Yabancı Dille öğretim yapan programlar için 60). Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda programlar için farklı bir Yeterlik Sınavı başarı notu belirleyebilir.
  15. Yeterlik sınavında başarılı olan veya Yükseköğretim Kurulu Tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı düzeyinde puanı olup muaf tutulan öğrenciler kaydoldukları esas programlarda eğitime başlama hakkı elde eder.
  16. Herhangi bir nedenle yeterlik sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez.

 

2024-2025 ByatrenciAHAR DÖNEMİ PROGRAM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Okumaya Devam Et

BİRİM HABERLERİ

ÇOMÜ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Kontenjanları ve Başvuru Şartları

Yayınlandı

-

Yayımlayan

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programlarına öğrenci alımı ve Tezsiz Yüksek Lisans programından Tezli Yüksek Lisans programına geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki tabloda yer alan kılavuzlardan ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

  • Başvuru Tarihleri 13-22 Ocak 2025’tir.
  • Başvuru işlemleri yalnızca online olarak yapılacaktır.
  • Online başvuru ekranı 13 Ocak 2025 Pazartesi saat 00:00’da açılacak, 22 Ocak 2025 Çarşamba saat 17:00’de kapanacaktır. 13 Ocak 2025 tarihinden önce başvuru yapılamayacaktır.
  • Başvuru Formu eksiksiz doldurularak çıktısı alınıp imzalandıktan sonra, taranıp sisteme pdf formatında yüklenmelidir.
 BAŞVURU FORMLARI
1.  Lisansüstü Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.
2. Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formu için lütfen tıklayınız.

(Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formunu da doldurup sisteme yüklemeleri gerekmektedir.)

3. Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.
 FORMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:

  • Lisansüstü programlarımıza başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerinde yukarıdaki tablodan kendilerine uygun olan formu eksiksiz doldurarak çıktısını aldıktan sonra imzalayıp “diğer belgeler” kısmındaki “Başvuru Formu” alanına pdf formatında yüklemelidir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Beyan Formunu da doldurmaları ve sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde öğrenim görmekte olan ve Enstitümüzün Tezsiz YL programından Tezli YL programına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin geçiş başvurusu işlemleri için kullanılacaktır.

 

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

(Kılavuzlar)

1.  Doktora-Sanatta Yeterlik Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
2.  Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
3.  Tezsiz Yüksek Lisans (örgün-ikinci öğretim) Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.
4.  Yabancı Uyruklu Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.üniverst
Okumaya Devam Et

ÇOK OKUNANLAR