BİRİM HABERLERİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Kavuştu

ÇOMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileriyle İlk Kez Buluştu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün hedefleri nelerdir?
2016-2017 öğretim yılında ilk kez öğrenci alan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün misyonu, ülkemiz ve dünyanın gerektirdiği rekabet şartlarını ve piyasadaki işverenlerin muhtemel taleplerini karşılayamaya yönelik olarak hazırlanan program içeriği ile alanında donanımlı, karşılaşılan problemlere pratik ve kalıcı çözümler üretebilen, sektördeki gelişmelere kısa sürede uyum sağlayabilen, vizyon sahibi ve topluma karşı olan sorumluluğunun farkında olan inşaat mühendisleri yetiştirmektir.
İnşaat Mühendisliği Bölümünün çeşitli alt dallarında gerçek mühendislik uygulamaları ile uyumlu olacak biçimde, temel kavramların uygulama ve proje tabanlı yaklaşımlarla öğretildiği bir bölüm haline gelmek temel hedeflerimiz arasında.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurulalı uzun yıllar olmasına karşın İnşaat Mühendisliği Bölümü gibi popüler ve tercih edilen bir bölüm uzun yıllar öğrenci almadı. Bu gecikmenin nedeni neydi?
Bu gecikmenin başlıca nedeni 2015’e kadar olan zaman dilimindeki yönetimsel tercihlerin hatalı kullanımıdır. 2011 yılında ilk öğretim üyesinin göreve başlamasıyla birlikte sürekli olarak eğitim-öğretime geçilmesi gündemde tutulmaya çalışılan İnşaat Mühendisliği bölümüne 2015 yılına kadar öğretim üyesi alımı yapılmadı. 2011-2015 döneminde bölümde görev almak isteyen alanında uzman çok sayıda istekli öğretim üyesi bulunmasına karşılık, yönetimsel tercih geçtiğimiz dönemde maalesef bu yönde kullanılmamıştır.
İnşaat Mühendisliği Bölümünde %100 Doluluk Oranına Ulaşıldı
Ancak, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere, Mühendislik Fakültesi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Yılmaz’ın desteğiyle bu durum doğru tespit edilerek önceki yönetimsel seçimlerdeki hataların süratle giderilmesi yoluna gidildi. Gerekli öğretim üyesi sayısına ulaşan bölümümüz, 2016 ÖSYM tercih kılavuzunda yerini aldı. Bölümün ilk yılı olmasına karşın, uzun yıllardır eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan üniversitelerle aynı puanlarla öğrenci alıp, %100 doluluk oranına ulaştık.
Bu sonuçlar, İnşaat Mühendisliği Bölümünün Fakültemizde açılmış olmasının ne kadar isabetli bir tercih olduğunu gösteriyor. Bölümümüzün akademik kadrosundaki genişleme ve mevcut altyapı ve fiziki imkânların geliştirilmesi ile birlikte inşaat mühendisliği bölümleri arasında süratle üst sıralara çıkması mümkün olacaktır. Ayrıca, Çanakkale inşaat mühendisliği camiasından gelen yoğun istekleri karşılamak üzere önümüzdeki sene Yüksek Lisans programı açılması da düşünülmektedir. İlerleyen yıllarda ise Doktora programı açılması gündeme gelecektir.
Bölümün öğretim üyeleri, gerek Fakültemizin mevcut öğrenci alan diğer bölümlerine ve Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun 2 yıllık İnşaat Teknolojisi programında derslere katkı sağlamakta olup ayrıca çok disiplinli Yüksek Lisans Programlarının yürütülmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Öğretim üyesi sayısında planlanan artışa karşılık olarak bu katkıların daha da artması mümkün olacaktır.
İkili İşbirlikleri, Teknik Destek ve Proje Taleplerine Açığız
Bu anlamda şehre sunacağınız katkılar neler olabilir?
Deprem açısından birinci derece riskli olan Çanakkale’de faaliyet gösteren inşaat şirketleri ve kurumlar inşaat mühendisliği uygulamalarında çok sayıda sorunla karşılaşıyor. Özellikle ilimizde sık rastlanılan zemin problemleri bunlara örnek olarak gösterilebilir. Bölümümüz bu problemlerin çözümü için beklenen katkıyı yapacaktır. Ayrıca, ÇOMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünün, bölgemizde mevcut olan tarihi yapıların onarım ve güçlendirilmesinde de Çanakkale iline büyük bir katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.
Öncelikle kentimizdeki inşaat mühendisliği uygulamalarında eğitim ve teknik destek faaliyetlerimizin olabileceğini söylemek isterim. Bu amaçla yüksek lisans programımızı en kısa sürede açmayı hedefliyoruz. Meslek içi eğitim ve destek konularında da ilimizden gelecek talep ve işbirliğine açığız. 2017’de planlanan köprünün yapımı ile inşaat sektöründeki gelişmenin artarak devam edeceği düşünülen ilimizde bir yandan da tarihi restorasyon çalışmaları sürmektedir. Tüm bu konularda bölümümüz, üzerine düşen sorumluluğu alacak birikim ve donanımdadır.
Bölümün fiziki imkânları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Öğrenci tercihleri sırasında öğrencilerin en çok sordukları soruların başında bölümdeki akademisyen sayısı ve laboratuvar imkânları gelmekteydi. Asgari öğretim üyesi şartını sağlayarak eğitime başlayan bölümümüz, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in ve yönetimin desteğiyle yakın bir zamanda öğretim üyesi sayısını artıracak. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, mümkün olduğunca farklı anabilim dallarına öğretim üyesi bulabilmek ve bu öğretim üyelerini kadromuza kazandırmaktır.
İkinci önemli husus yeni kurulan bölümümüzün laboratuvar olanaklarıydı. Bu olanakların uygulamalı bir eğitim süresince zaman içinde geliştirilerek arttırılması yönünde çalışıyoruz. Dekanımız Prof. Dr. Emin Yılmaz’ın katkısıyla teknik resim sınıfı fakültemize ve bölümümüze kazandırıldı. Uygulamalı Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile ortak kullanılan laboratuvarımızda deneysel yük ve deplasman ölçerlerimiz bulunuyor. Bu laboratuvarda temel mekanik ve yapı malzemesi deneylerini gerçekleştirmek amacıyla ileri düzey deney aletlerin üniversitemizin alt yapı proje desteği ile kazandırılması çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu imkanların artması ile öğrenci tercihlerinde daha üst sıralara yerleşeceğimizden şüphemiz yok.
Yeni öğrencilere ve önümüzdeki dönemlerde ÇOMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünü seçecek olan öğrencilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?
İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde İnşaat Mühendisliği’nin alt dallarındaki araştırmalarda ve temel misyonu ile uyumlu kamuya sunacağı hizmetlerde üst sıralarda yer almayı hedefliyor. Bölümümüz ülkenin, bölgenin ve halkın ekonomik açıdan gelişmesine önemli katkılar yapacak mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ülkemizin nitelikli inşaat mühendisi ihtiyacı orta ve uzun vadede artarak devam edecektir. Üstelik söz konusu mühendislerin, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektöründeki genişlemeye ve projelerin büyüyüp karmaşıklaşıyor olmasına paralel olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip edebilecek donanımla mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Piyasanın talepleri de değerlendirilerek yetiştirilen inşaat mühendisleri sektörde kendilerine yer bulmakta sıkıntı yaşamayacaklardır.
Haber: Gökçe Güzel
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş

2024-2025 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi açıklandı. Başvurular 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 10 yıla ait program taban puanları için TIKLAYINIZ
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak yapılacaktır.
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
1- Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Online (İnternet) Başvurusunda Bulunan Öğrencilerden İstenen Belgeler
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge.( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Öğrencinin yerleştiği yıldaki LYS ve ÖSYS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi. (İnternet çıktısı)
- DGS ile yerleşen öğrencilerin DGS Sonuç belgesi ve DGS Yerleştirme belgesi.(internet çıktısı
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması ve öğrenci belgesinde Kayıt Türü bilgisi yok ise eğitim görmekte olduğu üniversiteden Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına dair belge.)
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. .(Transkript belgesininde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkrip belgesini yükleyebilir.)
- Kayıt Donduranlar için Kayıt Dondurma yazısı.(Elektronik imza ya da ıslak imzalı)
- **** DGS ve 35 Yaş üstü kontenjanından başvuruda bulunacak öğrencilerin https://destek.comu.edu.tr/talepout/yeni adresinden “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı- Yatay Geçiş Birimi” seçilerek ÖYSM yerleştirme belgelerini yüklemeleri ve başvuru yapacakları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ve bölüm/program bilgilerini girmeleri gerekmektedir.
2- Kesin Kayıtta İstenen Evraklar
Kesin kayıtlar başvuru yaptığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürosunda yüz yüze veya noter onaylı vekaletname ile yapılacaktır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
- 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır).
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
3-Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Usul ve Esasları
EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)
( 1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.
EK MADDE 1’İN UYGULAMA, USUL VE ESASLARI İÇİN tıklayınız…
BİRİM HABERLERİ
2024-2025 Bahar Yarıyılı Kurumlararası Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI BAŞARI
DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI
YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
Başvuru | 20.01.2025 | 24.01.2025 (17:00) |
Değerlendirme | 27.01.2025 | 30.01.2025 |
Sonuçların Açıklanması | 31.01.2025 | |
Kesin Kayıt | 03.02.2025 | 05.02.2025 (17:00) |
Yedek Kayıt | 06.02.2025 | 07.02.2025 (17:00) |
- Başvuru ve Değerlendirme İşlemleri
- Kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
- Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
- Kurumlararası başarı durumuna göre yatay geçiş, Genel Not Ortalamasının %50 si ve ÖSYS /YKS puanın % 50 si hesaplamaya dahil edilerek bulunan başarı sıralamasına göre değerlendirilir.
- İkinci öğretimden örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin öğretim yılı sonu itibariyle ilk %10’a girmeleri gerekir.
- Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir
2- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Online (internet) Başvurusunda İstenen Belgeler
- Kayıtlı olduğu Üniversiteye ait öğrenci belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olması, E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı)
- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. ( E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı )
- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin bulundukları dönem itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığını gösterir belge. (Transkript belgesinde disiplin cezası bilgisi bulunan öğrenciler transkript belgesini yükleyebilir.)
- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe ’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması.
- Yurt dışından yapılacak başvurularda Yükseköğretim Kurumundan alınacak denklik belgesi.
- Öğretim Planı: Öğrencinin ayrılacağı Yükseköğretim kurumunda okuduğu dersleri gösterir öğretim (ders) planı
- ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
- ÖSYM Yerleştirme Belgesi (internet çıktısı)
Başvurular https://ubys.comu.edu.tr/adresinden belirtilen tarihler arasında online (internet) olarak
(Posta ile başvuru alınmayacaktır)
3- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
- 3 adet 4.5×6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.
- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (E-Devlet, Elektronik imza ya da Islak İmzalı) ve online başvuru formu çıktısı.
- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.
Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.
4- Kurumlararası Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları
- Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
- Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
- İlgili bölüm veya programda kontenjan belirlenmiş olması gerekir.
- Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke Yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yönetmeliğin 5., 8. ve 11.nci maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olma şartı aranır.
- Öğrenci Seçme Kılavuzunda yer alan ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yatay geçiş yapmak üzere başvuranlardan YKS sonucuna göre yerleştirildiklerini gösterir kazandı belgesi istenir. ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen öğrencilerin yatay geçiş başvuruları kabul edilmez.
- Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından Özel Yetenek Programlarına yatay geçiş başvurularında; öğrencinin kayıtlandığı yılın YKS özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanını sağlaması gerekmektedir.
- Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin “Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak” kriteri bulunmaktadır.
- Bir Yükseköğretim Kurumundan, çıkarma, uzaklaştırma vb. disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar.
- Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından örgün öğretime geçiş yapanlar ilgili programın katkı payı, ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ise ilgili programın öğrenim ücreti esaslarına tabi olur.
- Yükseköğretim Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programlarına ve Diş Hekimliği Fakültesine Başvurabilmek İçin İlgili yılındaki ÖSYS kılavuzlarında yer alan Başarı Sıralamasına sahip olmak.
- Spor Bilimleri Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan program ya da bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması, Özel Yetenek Sınavına katılmak ve başarılı olmak. (04.07.2019 tarih ve 07 sayılı Senato Kararı.)
- Öğrencilerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yılda ÖSYS/YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş işlemlerine ilişkin duyurudaki asgari ÖSYS/YKS Puanına veya muadil belgelere sahip olmasına; ancak Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (AcademicRanking of World University, QS World UniversityRankings, Times HigherEducation World UniversityRankings) tarafından yapılan dünya üniversitesi sıralamalarının herhangi birinde ilk 400’de yer alan üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler için bu şartın aranmamasına, ancak yurt dışı kontenjanından daha fazla başvuru olma durumunda öğrencilerin yurtdışındaki üniversitesine kabulde kullanılan belgesinin veya ÖSYS, YKS veya muadil belgelerin sıralama ölçütü olarak kullanabilmesine
- Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanan bölümlere yatay geçiş yapan öğrenciler için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik takviminde ilan edilen tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muafiyet sınavı yapılır. Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda farklı programlar için farklı yeterlik ve seviye tespit sınavları uygulayabilir.
- Yeterlik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 70 puandır. (%30 Yabancı Dille öğretim yapan programlar için 60). Yüksekokul Yönetim Kurulu gerekli gördüğü durumlarda programlar için farklı bir Yeterlik Sınavı başarı notu belirleyebilir.
- Yeterlik sınavında başarılı olan veya Yükseköğretim Kurulu Tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı düzeyinde puanı olup muaf tutulan öğrenciler kaydoldukları esas programlarda eğitime başlama hakkı elde eder.
- Herhangi bir nedenle yeterlik sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez.
2024-2025 ByatrenciAHAR DÖNEMİ PROGRAM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
BİRİM HABERLERİ
ÇOMÜ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Kontenjanları ve Başvuru Şartları

Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü programlarına öğrenci alımı ve Tezsiz Yüksek Lisans programından Tezli Yüksek Lisans programına geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki tabloda yer alan kılavuzlardan ulaşabilirsiniz.
ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:
- Başvuru Tarihleri 13-22 Ocak 2025’tir.
- Başvuru işlemleri yalnızca online olarak yapılacaktır.
- Online başvuru ekranı 13 Ocak 2025 Pazartesi saat 00:00’da açılacak, 22 Ocak 2025 Çarşamba saat 17:00’de kapanacaktır. 13 Ocak 2025 tarihinden önce başvuru yapılamayacaktır.
- Başvuru Formu eksiksiz doldurularak çıktısı alınıp imzalandıktan sonra, taranıp sisteme pdf formatında yüklenmelidir.
BAŞVURU FORMLARI | |
1. | Lisansüstü Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formu için lütfen tıklayınız.
(Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuru yapacak adayların Lisansüstü Başvuru Formu ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans Beyan Formunu da doldurup sisteme yüklemeleri gerekmektedir.) |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Geçiş Başvuru Formu için lütfen tıklayınız. |
FORMLAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR:
|
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI
(Kılavuzlar) |
|
1. | Doktora-Sanatta Yeterlik Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
2. | Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
3. | Tezsiz Yüksek Lisans (örgün-ikinci öğretim) Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız. |
4. | Yabancı Uyruklu Kontenjanları ve Başvuru Şartları için lütfen tıklayınız.üniverst |
-
Genel4 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları ve Başvuru Şartları
-
Kariyer5 ay önce
İŞKUR Gençlik Programı Başvuru Tarihi Açıklandı
-
Kariyer5 ay önce
ÇOMÜ’de 1406 Öğrenci İŞKUR Programından Faydalanacak!
-
Üniversiteler5 ay önce
ÇOMÜ’nün 17 Programı Daha Mezuniyet Belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” Logosu Kullanacak