Kariyer

Mezun durumunda olan öğrencilere 2 ek sınav hakkı

Yayınlandı

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için ek sınav takvimini açıkladı.

Bilindiği gibi 2547 Sayılı Kanunun 44.maddesinin c maddesi gereği öğrenciler öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundalar. Azami süreler içinde mezun olamayan öğrencilerin üniversite ile ilişiği kesiliyor.

Başkanlığın yaptığı duyuruda azami öğrenim süresini doldurup başarısız dersleri bulunan tüm öğrencilere, bütün dersleri için iki sınav hakkı verildiği hatırlatıldı. Birinci ek sınav başvuruları 4-14 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınavlar ise 20-22 Temmuz 2022 tarihleri  arasında yapılacak. Not girişleri ise 25-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında olacak. İkinci ek sınav başvuruları da 27-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında olacak. 2. Ek sınavlar 3-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında, not girişleri de 8-9 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak.

Tanıtım

KİMLER BAŞVURABİLİR? ŞARTLAR?

1-2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere sadece başarısız oldukları ve devamsızlıktan kaldıkları derslerden 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2-Azami öğrenim süresi sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında kayıtlı oldukları birimlere  dilekçe ile başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için dilekçe ile başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

3-Sınavlara esas tarih, yer ve saat bilgileri birimlerin Yönetim Kurullarınca belirlenir ve Web sayfalarında ilan edilir. Sınavların katkısı %100 olup başarı notunun DD ve bunun üzerinde olması gerekir.

Tanıtım

4-Projeli dersler (bitirme ödevleri, laboratuvar dersleri), atölye dersleri gibi uygulama içeren dersler, işletmede mesleki eğitim dersi ve staj dersi doğrudan sınav yapılamayacağı için ek sınav hakkından yararlandırılmayacaktır. Ancak azami süresini tamamlayıp sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler bu derslerde uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış derslere bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebileceklerdir. Azami süresini doldurduğu halde öğrencinin doğrudan sınav yapılamayan bu derslerinin 5’ten fazla olması halinde 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasının lafzı gereğince doğrudan ilişiği kesilir.

5- Ek sınavlar sonucunda, hiç almadığı/alamadığı ya da alıp da devam şartını sağlayamadığı dersler dâhil başarısız ders sayısı beş dersten fazla olan öğrencilerin ilişiği kesilir.

2547 Sayılı Kanunun 44.maddesinin c maddesi: “Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır. Azami süreler içinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Ancak üniversite yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilir. Yatay geçiş ve çift ana dal eğitiminin usul ve esasları ile azami öğrenim süreleri, lisansüstü eğitim usul ve esasları ile öğrenim süreleri Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.”

Bilgiler https://ogrenciisleri.comu.edu.tr/’den alınmıştır.

Tanıtım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ÇOK OKUNANLAR

Exit mobile version